Nå har jeg kommet til en tung periode i livet hvor jeg bare rett og slett har mistet motivasjonen til å studere videre, selv i fag jeg syntes er så interessante. Kanskje er det det tidlige, kalde og mørke høstværet som påvirker humøret mitt eller kanskje er jeg bare blitt for lat til å studere hardere. Uansett så er dette her et stort problem som sikkert rammer mange andre studenter før eller senere. Med en gang man mister motivasjon så går konsentrasjon også, og det er jo krise når man har så mye å fokusere på i studiene! Jeg vil derfor ta meg tiden til å skrive ned ulike steg man kan ta for å bli mer motivert til studiene gjennom semesteret, som forhåpentligvis vil hjelpe både deg og meg.

 

1. Sett opp en oversikt

Motivasjonen forsvinner som oftest når vi føler vi ikke har oversikt. Da kan vi ofte føle oss stressa og som om vi ikke har noe kontroll over det vi studerer. Sett opp en oversikt over innleveringer du skal gjøre for uka, eventuelt innleveringsfrister. Du kan gjøre det helt enkelt og greit i en notatbok eller på en PC. Bestem deg også for hva du skal fokusere på i hvert fag for uka og skriv oppsummeringer fra det du har lest hittil. Er det andre ting du føler du ikke har oversikt over som bare er helt rotete, forsøk å rydde opp i det også ved å sortere det oversiktlig. Det blir jo en slags timeplan man lager for uka. Gjør dette for hver uke og du vil føle deg mye mindre stressa og som at du i tillegg har kontroll og oversikt over studiet. Det er en enkel måte å få tilbake motivasjonen på og det beste er at det ikke krever så mye heller!


 

2. Finn ut hva det er som gjør at du mister motivasjonen

For meg vil jeg tro at jeg føler at det blir for mye samlet på et sted. At jeg har for mye å gjøre på en gang og dermed ender opp med å bare miste motivasjonen helt. Det jeg da har funnet ut er at jeg må gjøre ulike arbeidsoppgaver og studier litt for litt for hver dag som går. Dele opp det jeg må gjøre og ikke lese et helt kapittel på en gang. Det gjør meg bare enda mer stressa og enda mindre motivert. Finn ut hva det er som gjør at du mister motivasjonen til studiet. Kanskje du er som meg og sliter med å få all arbeidet gjort og stresser på grunn av det, eller kanskje er det andre ting som står i veien for studiet som gjør deg ufokusert. Da må du ordne opp i hva du vil prioritere først og gå ut i fra det.

LES OGSÅ: Kampen mot skoleangsten

 

3. Kvitt deg med sosiale medier når du studerer

Ja, den nye Netflix episoden er så fristende å se akkurat nå. Og ja, den mobilen ser så lekker ut når den ligger der for seg selv på bordet. Men, nei. Alle vet at fokuset på studiet droppes helt når vi stuper inn i sosiale medier og Netflix. Sosiale medier er den nye «konsentrasjonssugeren» i dagens samfunn. De suger nettopp all vår innebygde konsentrasjon som var ment til studering. Så nei til sosiale medier under studeringen!


 

4. Sist, men ikke minst:

Husk at du valgte ditt studiet av en grunn. Når du føler du virkelig ikke har noe motivasjon igjen, begynn å tenk på hva som var grunnen til at du begynte å studere det du gjør. Tenk fremover i tid til når du er ferdig; hva slags muligheter studiet vil komme til å gi deg videre.

LES OGSÅ: Hvor mye påvirker psykiske lidelser studiene?

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet