Navn: Idunn Rækken Marthinsen 
Alder: 19
Studieretning: Filmstudier og engelsk litteratur
Studiested: University of East Anglia, Norwich, England

 

Hvordan kom du fram til at det var til England du ville dra?
Jeg har vært i interessert i England siden barneskolen, og vurderte å dra hit på utveksling på videregående. Jeg endte opp med å ikke dra, men nå fant jeg ut at jeg ville hoppe i det. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg synes det er så fascinerende, men jeg liker at det er så likt og samtidig så ulikt, og det er akkurat passe nærme.

 

Hvordan var søknadsprosessen?
Jeg søkte ved hjelp av Across the Pond, som jeg absolutt anbefaler. De hjelper med søknaden helt gratis og gir mye god hjelp. På de fleste bachelorgrader i Storbritannia søker man via UCAS, som er tilsvarende Samordna opptak her i Norge. Der legger man inn de fagene man vil ta og på hvilke skoler, også får man enten et betinget tilbud, et ubetinget tilbud eller et avslag. Jeg fikk heldigvis tilbud fra alle universitetene jeg søkte på.

 

Deretter velger man Firm (førstevalg) og Insurance (andrevalg). Jeg valgte UEA som førstevalg, og når jeg fikk vitnemålet mitt fra videregående sendte jeg det inn og fikk et ubetinget tilbud innen noen få dager. Prosessen tar litt tid, men er ikke vanskelig.


 

Klikk her for mer informasjon om skolen og søknadsprosessen! 

 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?
Siden jeg tar en bachelor som en «joint honour» tar jeg fag fra fra to forskjellige skoler/fagfelt. Dette første halvåret tar jeg to filmfag og et litteraturfag, neste år tar jeg to litteraturfag og et filmfag. Filmfagene våre i år har også filmvisninger, så vi ser to filmer i uka. For litteratur leser vi stort sett dikt, eller fag utdrag fra bøker, innimellom hele bøker. Undervisningen er delt inn i forelesninger og seminarer er det elevene som er i fokus, så har vi en lærer til stedet, men i hovedsak diskuterer vi faget med hverandre.

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Storbritannia og i Norge?
Det er vanskelig å si da jeg ikke har erfart å studere i Norge. Jeg tror derimot det egentlig ikke er så veldig stor forskjell på studiene i seg selv. Livet er selvfølgelig litt annerledes, og jeg tror man må lære seg å være selvstendig på en litt annen måte.


En av de største forskjellene er kanskje mengden ferier vi har. Til sammen har vi ferie nesten 6 måneder i året! Vi begynner sent i september, har en måned juleferie, så en måned påskeferie før vi tar sommerferie i midten av juni, altså 4 måneder sommerferie.

 

 

LES OGSÅ: Ane studerer Marketing Communications i USA

 

Hvordan er en vanlig dag i Norwich?
Siden UEA er et campusuniversitet foregår stort sett alt på campus. Jeg har mellom en og tre timer med fag hver ukedag, og innimellom timene prøver jeg å studere så mye jeg kan – det er mye å lese og mange essays som skal skrives. Ellers er alle dager forskjellige, det er alltid noe å finne på.


 

Hvordan er studentmiljøet der?
Studentmiljøet er veldig godt. Seminarene er en god mulighet til å skaffe seg venner som tar samme fag, men i hovedsak har jeg møtt folk gjennom societies. Vi har rundt 200 societies og sportsklubber her, så man kan finne noe for alle. Det arrangeres også stadig noe på campus, enten av universitet eller studentunionen, for eksempel gresskarutskjæring før Halloween.

 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?
Når jeg ikke er på skolen går jeg mye i studering, ellers liker jeg å se på tv-serier og filmer. Innimellom drar vi inn til byen og shopper eller drar på diverse arrangementer, og innimellom går vi også ut på byen. Det er et stort utvalg av klubber og barer her, men mesteparten av tiden blir bare i leiligheten og ser på film eller spiller kortspill. Jeg jobber også en del både for det internasjonale kontoret og rekrutteringskontoret, og minst en gang i uken går jeg på workshops arrangert av «filmmaking society».

 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?
Prisnivået i England er bra i forhold til Norge. Mat og klær er stort sett en god del billigere enn hjemme, som er deilig. Leieprisene på campus er relativt høye, men det synes jeg er absolutt er verdt det. Dessuten bor de fleste privat utenfor campus andre og tredje året, og det er en del billigere.

 

 

LES OGSÅ: Pia-Aurora studerer Business Administration i USA

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Storbritannia?
Det er selvfølgelig utfordrende å være så langt unna familie, venner og dyr. Jeg vil ikke si at dette er negativt. Så langt føler jeg definitivt at det er verdt det, for jeg lærer utrolig mye og har det bra her. Når det er så mye ferie får man reist tilbake til det som er kjent ganske ofte, så jeg rekker ikke å få alt for mye hjemlengsel.


 

Er det noe du skulle ønske at du visste før du dro, som andre studenter kan ha nytte av å vite?
Et råd jeg hørte mange ganger, men aldri klarte å ta til meg var å ikke ha for høye forventninger. Å studere i utlandet er virkelig et fantastisk eventyr, og for det meste er det spennende, men ikke alltid. Selv om noe av tiden går til opplevelser du aldri kommer til å glemme, er man tross alt student og mye av tiden går på å studere, handle mat, vaske klær og diverse andre ting som ikke nødvendigvis er like spennende.

 

Vil du anbefale andre å studere i Storbritannia, og har du noen tips til nye studenter?
Jeg vil absolutt anbefale å studere i Storbritannia! De tre neste årene kommer jeg definitivt aldri til å glemme, og allerede har jeg opplevd mye jeg aldri ville opplevd om jeg ble hjemme. Selv når hjemmelengselen er på sitt verste angrer jeg aldri på at jeg dro, men jeg tror jeg ville angret om jeg ikke hadde dratt. Det er bare å hoppe inn med begge beina først.

 

LES MER OM UNIVERSITY OF EAST ANGLIA PÅ STUDIEVALG.NO

 

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet