Alle gjør det. Kappløp til nærmeste park med pølsene, og ølboksene dirrende i sykkelkurven. En bar skulder og et nakent kne, så var det gjort: Blikk her og der, og muligens et smil på lur. Det er endelig vår: Halleluja! Flørten er i gang for norske, og utenlandske studenter. Apropos utenlandsk, hvordan gjør de internasjonale studentene det egentlig? Blir de like hysteriske som oss når april vender om til mai, og solstrålene gir oss et ekstra e-vitamin kick? Vi har spurt Nivi og Sabina, fra Australia og Romania.

 

 

 

 

 

 

Navn: Niveditha  Rajadevan. Kallenavn Nivi.

Alder: 23 år

Bosted: Sydney, Australia.

Studerer: Medisin på det sjette året.

LES OGSÅ: Oppskriften på en perfekt valentinsdag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navn: Sabina Sîrbu.

Alder: 20 år.

Bosted: Constanta, Romania.

Studerer: Media og reklame på det første året.

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan flørter jenter og gutter i landet du kommer fra?

 

Sabina: De fører de samme spillene som i Norge. Men jeg synes at jentene her er mye tøffere og direkte enn de rumenske jentene. De danser forførerisk frem til den gutten de vil kapre, og drar dem med seg ut på dansegulvet. I Romania sitter jentene på plassene sine og er hard to get. Det jeg synes er slitsomt med rumenske gutter er at de er så himla opptatt av hva de eier, og skryter på seg dyre biler og spanderer 100 drinker for å imponere en jente. Dette er ganske slitsomt, og enda mer slitsomt er det at jentene kler seg nokså vulgært.

LES OGSÅ: The Last Supper... Sommerferie, sex og nye eventyr i Studentopplysningen #34

 

Nivi: Flørtinga i Australia foregår på noenlunde samme måte som her i Norge. Gi byttet ditt noen drinker, så er du der. Det er jo også sinnsykt mye dyrere i Oslo enn i Sydney, så dette begrenser vel også guttas spanderbukser. Uansett så trives jeg best med å gå ut med en gruppe venner, og da blir det ikke så livsviktig å flørte rundt. Alkoholen behøver heller ikke alltid være en følgesvenn der jeg kommer fra, vi setter oss ved stranden og koser oss og har det gøy. I Norge spiller alkoholen en mye større rolle.

 

 

Hvordan flørter du?

 

Nivi: Sistgang en norsk gutt prøvde å sjekke meg opp, løp jeg som et helvete. Han var innpåsliten og full, og tok på meg hele tiden. Kan ikke si jeg flørter så fryktelig mye, liker liksom å bli venner med gutta først. Det morsomme er at jeg selv synes jeg er en tydelig nok flørter, mens andre ler og sier jeg er det totalt motsatte. Det har også vært mer spennende å flørte med de andre internasjonale studentene.

LES OGSÅ: Slik går du fram for å få kjæreste

 

 

Sabina: Jeg må si at jeg elsker å være et midtpunkt, og snakker masse. Allikevel hopper jeg ikke ut i mulige relasjoner med hodet først. Jeg liker å bli bestevenn med den potensielle flørt, og så se hva som skjer. De norske guttene er det virkelig vanskelig å få øyenkontakt med altså. Enten så er de ekstremt sky eller ekstremt frekke. Ikke mye å bli klok på akkurat.

 

 

Beste flørtested i Oslo?

 

Sabina: Ikke t-banen eller en butikkø i alle fall… he he. Puben eller utestedet gjør vel susen for smigrende blikk, tenker jeg. Det er uansett lettere å flørte og smile til hverandre nå som man slipper å gå rundt med boblejakker og skjerf.

LES OGSÅ: Klamydia - plikt til å melde fra - er du godt nok beskyttet mot smitte?

 

Nivi: Hvilken som helst pub, tror jeg. Det er som Sabina sier, folk i Norge er mye blidere og lettere å ha med å gjøre nå som det er sol og varme. Motet stiger liksom i takt med gradestokken.

 

 

Skrevet av: Christina Veronika Mauer, publisert 15.05 2006