Etter ti år i grunnskolen, tre år på videregående og x antall år i høyere utdanning kan det virke skremmende å forlate den trygge, strukturerte studiehverdagen som har vært selve rammen i livet så langt.

Nå venter en hverdag hvor man plutselig må forholde seg til jobbsøking, viktige karrierevalg, nye arbeidsrutiner og forventninger fra sjefen.

For å hjelpe nyutdannende med å forberede seg til denne krevende omstillingen, har Business Insider snakket med noen av USAs mest suksessrike personer, for å finne ut hva de selv gjerne skulle ha visst da de selv var i samme situasjon:

 

Arianna Huffington

President og sjefsredaktør i The Huffington Post Media Group og forfatter av boken «Thrive»

På college, like før jeg bega meg ut på skribentkarrieren, skulle jeg ønske at jeg hadde visst at det ikke er noen motsetning mellom å leve et godt balansert liv og min evne til å gjøre godt arbeid.

 

Jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbake og si til meg selv, med min tykke greske aksent: «Arianna, du vil faktisk yte bedre hvis du kan forplikte seg til ikke bare å jobbe hardt, men også trekke deg tilbake, lade batteriene og fornye deg selv.»

Det ville ha spart meg for mye unødvendig stress, utbrenthet og utmattelse.


 

Scott Adams

Skaperen av tegneserien Dilbert og forfatter av boken «How to Fail at Almost Anything and Still Win Big»

Jeg ville fortalt den unge versjonen av meg selv å holde så mange alternativer åpne som mulig, fordi fremtiden er vilt uforutsigbar.

Den beste måten å maksimere mulighetene dine på er å kontinuerlig lære så mye som mulig innen områder som er komplementære til hovedinteressene dine. Det vil også bedre oddsen din hvis du omgås så mange innflytelsesrike mennesker som du kan.

LES OGSÅ: Hvordan få jobb i DNB?

 

Kay Krill

President og CEO i ANN Inc.

Rådet jeg ville gitt til meg selv på college, og til andre som er på vei inn i yrkeslivet i dag, ville vært å alltid være autentisk og sann mot deg selv og det du står for.

Ikke bli distrahert av råd fra andre når magefølelsen din forteller deg at det er feil. Ved å gjøre dette, vil du få klarhet i tankene og alltid gjøre det rette for bedriften og for deg selv.

LES OGSÅ: Utveksling og internships gjennom IAESTE

 

Mark Cuban

Milliardær, gründer og investor

Jeg skulle ønske at jeg hadde visst det var bare en jobb, og ikke en oppgave om å tjene penger for arbeidsgiveren min.

Jeg trodde virkelig jeg kunne påvirke overskuddet i selskapet. At ideene jeg hadde på min første arbeidsdag var like bra som topplederen med lengst erfaring.

 

Jeg burde ha vært tålmodig og prøvd å passe inn og utvikle en karriere. Men jeg gjorde ikke det. Jeg var en fryktelig ansatt. Det viser seg at det å bli lei og slutte etter ni måneder ikke var en dårlig beslutning.

Så det virkelige svaret på spørsmålet er at jeg er glad jeg ikke visste det, selv om jeg burde ha visst det. Hvis jeg hadde visst det, ville jeg fortsatt vært der.


 

Teresa Taylor

Tidligere COO i Qwest Communications og forfatter av boken «The Balance Myth»

Da jeg var på college, skulle jeg ønske at jeg ville ha visst at du må være mer fleksibel med arbeidslivet.

Du vil komme over situasjoner, sjefer og beslutninger som ikke kan forutses, og ingenting blir slik du trodde det ville bli. Det er ok, la ting skje, og vær åpen for nye muligheter.

LES OGSÅ: Valgt feil karriere? Les ekspertenes råd

 

Denise Morrison

President og CEO i Campbell Soup Company

Hvis jeg kunne gitt karriereråd til meg selv som ung, ville det vært dette: Ikke vent på at dører skal åpne seg for deg.

Åpne dem selv ved å være utholdende og tenke strategisk om karrieren din. Planlegg karrieremålene dine, utvikle en personlig formålsparagraf, og bygg relasjoner med sponsorer og mentorer.

 

Og fremfor alt, driv nettverksbygging, fordi nettverk fungerer. Evnene dine alene vil bare kunne ta deg et stykke på veien. Relasjonene dine vil ta deg resten av veien.

LES OGSÅ: Utenlandsopphold vil hjelpe deg i karrieren

 

Dan Schawbel

Managing partner i Millennial Branding og forfatter av boken «Promote Yourself»

Som høyskolestudent visste jeg ikke at entreprenørskap var en karrieremulighet for å få seg jobb, og jeg vurderte heller ikke en gründertilnærming til karriereplanlegging.

Som de fleste studenter tenkte jeg at den ideelle karrieren var å jobbe seg opp i et stort selskap og deretter trekke seg tilbake. Herregud, hvor feil jeg tok.

Gjennom årene innså jeg at den eneste måten du virkelig kan nå opp og frem på, er ved å være ansvarlig, bygge nettverk hele tiden, og våge å være synlig.

Jeg innså at man bør tenke på karrieren som en samling av opplevelser på en reise, og at man må gjøre alt man kan for å bevege seg fremover.


 

Kat Cole

President i Cinnabon

Det jeg skulle ønske jeg visste, er at alt vil forandre seg og til slutt ordne seg i karrieren når du følger ditt formål og din lidenskap. Ikke bli for opphengt i planen som du har satt deg.

Som en mentor en gang fortalte meg; spesielt når du er ung vil ethvert karrierevalg og enhver beslutning du tar ikke bli din siste. Du kan alltid justere kursen i riktig retning underveis, så ikke kast bort for mye tid på å overanalysere de neste trinnene.

Ikke vær redd for å ta en risiko, gjør ditt beste i jobben din, hjelp andre på veien, og det neste riktige steget i karrieren vil komme av seg selv.

LES OGSÅ: Karrieretips fra Bruce Dickinson i Iron Maiden

 

Tim Ferriss

Programleder for «The Tim Ferriss Experiment" og forfatter av boken «The 4-Hour Workweek»

Jeg skulle ønske jeg hadde lest Warren Buffetts tidlige årlige brev i «Berkshire Hathaway Letters to Shareholders». Det er så mange gullkorn der som gjelder både for business og for livet.

 

Jeg parafraserer et par av mine favoritter:

• Vær redd når andre er grådige, og grådig når andre er redde.

• For å bli suksessfull, kan du gjøre en masse ting galt, så lenge du får noen kritiske ting riktig.

• Invester [din tid og dine penger] som om du har ett enkelt kort som bare kan stemples fem til ti ganger.

Enten du er mannen i gata, eller du eier gata, så tror jeg hans visdom er en utrolig ressurs.