En mektig, gul og skinnende sol regjerer over en skyfri himmel. Plastkruset er fylt opp med iskald pils, og favorittbandet ditt spiller slager etter slager, mens stemningen er unik. Kan det bli bedre? Snart er sommerens festivaler her!

Tiden når man kan man legge de tunge vinterklærne på hylla er endelig her. Sommeren nærmer seg, og snart er eksamen, som så mange gruer seg til, overstått. Enkelte reiser til avslappende, sydlige strøk, mens andre velger å gå inn i musikkens magiske verden. Her er StudentTorgets festivalguide.

 


Pstereo:


Hvor: Marinen, Trondheim
Når: 19 - 20 august
Headlinere: The Roots, Lissie, Kylesa, Håkan Hellström, Best Coust, Wannskrækk og Jamie Woon.

 

Området Marinen ligger ved Nidelva, og er et Trondheims fantastiske friluftsområder. Pstereo har dessverre ingen campingmuligheter. Festivalen setter pris på tips om ny og spennende musikk, noe de er veldig glad i. Pstereo prøver å finne de mest miljøvennlige løsningene, med gode samarbeidspartnere som deler miljøfokuset.

I år kommer The Roots, som nylig ble triple Grammy-vinnere. Norges eldste dagsavis, Adressa, skriver at bookingsjef Kim Aasli mener The Roots er det største navnet i festivalens femårige historie. I tillegg kommer Lissie, som stadig blir mer populær, og som har hatt stor suksess med albumet ”Catching a Tiger”. Årets program har også godbiter som svenske The Tallest Man on Earth, som har blitt omtalt som ”den nye Bob Dylan”, urørtvinnerne Honningbarna og mange flere.


Festivalpass: 850 kroner.

LES OGSÅ: Ida Lindtveit Røse er tidenes yngste statsråd

 

 

Øyafestivalen:

 

Hvor: Middelalderparken i Oslo
Når: 9 - 13 august
Headlinere: Kanye West, Pulp, Kaizers Orchestra, Aphex Twin, Fleet Foxes, Wannskrækk, Edward Sharpe & The Magnetic Zeroes, Kyuss Lives!, og mange flere.

 

Øya slår til med et knall program igjen! Når du går inn i Middelalderparken er du på historisk grunn, noe Øya-arrangørene er opptatt av å ta vare på. Med fire scener det ikke er lang avstand mellom, har man mulighet til å se mange konserter på samme dag. Øya er miljøfyrtårnsertifisert, og viser sitt engasjement for miljø ved blant annet å servere økologisk mat, gjenvinning, samt gi publikum en mulighet til å handle miljøansvarlig ved bruk av transportmidler frem og tilbake til festivalen. Det arrangeres også MiniØya som er en barnefestival i Tøyenparken.

Øya har blant annet booket Kanye West, en av populærmusikkens mest omtalte menn. Kaizers Orchestra fremfører albumet Violeta Violeta vol 2. (Plata er den andre i en serie på tre album, og nummer to kommer ut noen måneder etter at bandet har fremført det i sin helhet i Middelalderparken). I tillegg blir det gjenforening av det legendariske bandet Wannskrækk, samt mange flere godsaker.

Selv om festivalpasset koster litt, og det er en sjanse for regn under festivalen, er Øyafestivalen en opplevelse man sent glemmer. I tillegg er det en gylden mulighet for musikkinteresserte å oppdage nye band.

Festivalpass: 2095 kroner. Dagspass: 750 kroner.

LES OGSÅ: Brygge eget øl - Christian Ringnes

 

 

Slottsfjellfestivalen:

 

Hvor: Tønsberg
Når: 14 -16 juli
Headlinere: Anthrax, Biffy Clyro, Erasure, Grinderman, Kaizers Orchestra, Madcon, Monster Magnet, Röyksopp.


Slottsfjellfestivalen arrangeres for niende gang i 2011. Dette året tilbyr de et utbedret mattilbud, spennende kunstprosjekter rundt om i byen, egen scene for performance, videokunst, spoken words og mer. De arbeider for å skape en festival som overrasker og begeistrer. Denne festivalen arbeider også for å være så miljøvennlig som mulig, og i 2010 mottok de Green´n´Cleen Award, som setter de i samme klasse som noen av Europas viktigste festivaler når det gjelder miljøsatsing. Slottsfjell har også kveldsarrangementer.

I tillegg til headlinerne, kommer artister som hitmakeren Lars Vaular, Datarock, Honningbarna, Ingrid Olava som ble kåret til årets kvinnelige artist under Spellemannprisen 2010, Gallows og mange flere.

Festivalpass: 1390 kroner. Dagspass: 700 kroner.

LES OGSÅ: Juntafil-programlederen om sine erfaringer fra studietiden

 

 

Træna:

 

Hvor: 33 nautiske mil vest for Sandnessjøen, med andre ord – øy utenfor Bodø.
Når: 7 – 9 juli
Headlinere: Ida Maria, Manu Chao La Ventura og Timbuktu & Damned.

Træna ligger 33 nautiske mil vest for Sandnessjøen. Midnattssolen kan sees fra slutten av mai til midten av juli. Festivalen sies å ha sin posisjon som et av Nord-Norges vakreste kulturarrangement. For å komme deg til Træna kan du ta blant annet ta hurtigbåt fra Bodø.


Ida Maria, som har spilt på Træna flere ganger, kommer igjen. Manu Chao med sin trio La Ventura er også en av headlinerne på Trænafestivalen. Det politiske- og sosiale engasjementet i musikken gir artisten stor respekt. Utenom headlinerne kommer blant annet Òlõf Arnalds fra Island, Honningbarna, Deathcrush og flere.

Festivalpass: 1100 kroner.

LES OGSÅ: Musiker Line Kåsa

 

 

Sommerfest på Giske:

 

Hvor: Giske (Øy utenfor Ålesund)
Når: 30 juli
Headlinere: John Olav Nilsen & Gjengen, Lars Vaular, Susanne Sundfør, Alexander Rybak, Thom Hell, Ingrid Olava og Jan Eggum

Sommerfesten på Giske er en årlig festival som kun varer én dag. Den foregår på Staurneset, øya Giske utenfor Ålesund. Det som er spesielt med denne sommerfesten, er at det er en spleisefest, der man deler på maten. Mye av publikum tar med seg mat, som alle kan forsyne seg av. Det koster ingenting å komme inn på Sommerfesten, men i stedet for inngangsbillett kan publikum legge penger i en ”spleisekasse”. Dermed kan man selv velge å betale.

Seks av artistene som skal spille på Giske har rimelig ferske Spellemannspriser. Kråkesølv, med tittelen årets popgruppe, Lars Vaular for årets hip-hop, Thom Hell som årets mannlige artist, Ida Jenshus for årets country, Susanne Sundfør som årets populærkomponist og Ingrid Olava som årets kvinnelige artist.


Pris: Ingen kostnad, med andre ord; GRATIS. Men, spleisekassen setter pris på donasjoner.

LES OGSÅ: Ray Kay - verdens ledende musikkvideoregissør

 

 

Norwegian Wood:

 

Hvor: I Oslo
Når: 9 - 13 juni
Headlinere: Eric Clapton, Patti Smith, Ringo Starr, Mastodon, Eagles

Det er vel ingen hemmelighet at Norwegian Wood trekker et eldre publikum. Dagspass for torsdag den 9 juni er allerede utsolgt, da Eric Clapton er en av de som inntar scenen. Selv om Patti Smith begynner å dra på åra, holder hun stilen og spiller på festivalen fredag 10 juni. I tillegg er et av trekkplastrene trommeslageren i verdensberømte The Beatles, Ringo Starr som erobrer scenen lørdag 11 juni.

Selv om festivalen har en tendens til å trekke eldre folk, har Norwegian Wood i en årrekke hatt Underwood-scenen for nye norske band. Dette er i samarbeid med P3 Urørt, som er et viktig nettsted for uetablert og ny norsk musikk.   

Prisen for festivalpass gir hakeslepp: Festivalpass: 2600 kroner. Dagspass: Fra 565 kroner.

LES OGSÅ: Hank Von Helvete - Om troen, omvendelsen og rockefortiden

 

 

Hovefestivalen:

 

Hvor: Tromøya, Arendal
Når: 28 juni – 1 juli
Headlinere: The Strokes, Linkin Park, Robyn, Kaizers Orchestra, Big Boi, 30 Seconds to Mars og Deadmau5.


Allerede første året Hovefestivalen ble arrangert markerte de seg som Norges største rockefestival. Hove gir mulighet for camping, noe som gjør festivalopplevelsen fullkommen. De serverer variert og økologisk mat, og er en foregangsfestival på miljø. Festivalen vil bevare den flotte naturen rundt festivalområdet, og ønsker å vekke miljøengasjement.

I år har de trekkplastre som indie-rock bandet The Strokes, som erobrer Hovefestivalen onsdag 29 juni. I tillegg kommer Linkin Park, som mange festivalarrangører har prøvd å få tak i før. Det svenske popikonet Robyn kommer, Big Boi og ikke minst det kanadiske bandet Deadmau5.  Deadmau5 er kjent for sine fantastiske live-opptredner, og har i tillegg klatret seg opp til å bli store i klubbmusikkens verden. De avslutter hele Hovefestivalen, så det gjelder å holde formen god og gjøre seg klar for et ekstraordinært raveparty siste kvelden. Det kommer selvsagt også mange flere artister.

Festivalpass: 2500 kroner. Dagspass: 850 kroner.