Å si at Oslo har et rikt mangfold av kultur, er å underdrive. Du skal nemlig ikke gå langt for å finne gallerier i hovedstaden. Og fordi det finnes godt over 300 av dem, sier det seg selv at man hverken orker, eller har plass til å nevne de alle.

Hos Galleri Arctandria kan du oppleve separatutstillinger med nordiske kunstnere. Når du først befinner deg på Frogner, har du både Galleri D40 og PUG, hvor sistnevnte viser fotokunst fra noen av verdens fremste fotografer som Sally Mann og Joel-Peter Witkin. Befinner du deg i sentrum, ta turen til Tjuvholmen hvor du finner både Galleri Brandstrup og Galleri Pushwagner. På den hippe delen av byen, Grünerløkka, finner du Kunstplass 5 og Galleri 69. Beveger du deg nedover langs Akerselva, finner du veteranen 1857, som ligger midt på Grønland.

Selv om det finnes nok av kunstarenaer i hovedstaden, er kunstnerne til tider såpass sjenerte at de ikke markedsfører seg selv godt nok. For å vite hvem, hva og hvor, må du derfor lete gjennom riktige fora for å få med deg de beste utstillingene. Derfor anbefaler vi at du benytter deg av gallerioversikten og kalenderen på våre nettsider.


 • Pushwagner gallery

  Pushwagner er en av Norges viktigste samtidskunstner og har en tilhengerskare både i inn- og utland. Galleriet stiller ut hans mest kjente verker i moderne lokaler på Tjuvholmen, ved Aker Brygge.

  Åpningstider: Alle dager fra 12-18.
  Adresse: Tjuvholmen allé 10, 0252 Oslo.

 • Dalype Galleri

  Galleriet blir drevet av billedhuggeren Dag Vatle, og har sine lokaler ved historiske Bentsegata. Galleriet fungerer som en arena for nyetablerte kunstnere, både fra inn- og utland.

  Åpningstider: ons-søn 13-17.
  Adresse: Bentsegata 1, 0465 Oslo.

 • DogA - Norsk design og arkitetursenter

  Etablert av Norsk Form og Norsk Designråd, og tilbyr design- og arkitekturutstillinger, konferanser og faglige møter.

  LES OGSÅ: Min studentforening: Cari Anna er leder i Spire Oslo

  Åpningstider: man-fre 10-17, ons-tors 10-20, lør-søn 12-17.
  Adresse: Hausmannsgate 16.

  •  
  •  
 • Fotogalleriet

  ble etablert i 1977 og er et galleri kun viet til kamera- basert kunst. Her viser de norske og internasjonale fotografer. Fotogalleriet arrangerer både Stipendutstillingen og Vårutstillingen hvert år, som gjør dette til en viktig arena for up and coming fotografer.

  Åpningstider: tirs-fre 12-17, lør-søn 12-16.
  Adresse: Møllergata 34, 0179 Oslo.


 • Fotografiens hus

  Drives av Norges Fotografforbund (NFF), og holder til i Rådhusgata. Er du glad i fotografi, bør du ta turen hit. Her stiller nemlig både kjente fotografer og fotostudenter ut sine verker.

  LES OGSÅ: Kultursofaen på Oslo Student-TV: Jon Niklas Rønning på besøk!

  Åpningstider: tirs-fre 10-16, lør-søn 12-16.
  Adresse: Rådhusgata 20, 0151 Oslo.

 • Galleri Ramfjord

  Ramfjord har sine lokaler på St. Hanshaugen i Oslo, og viser spennende verker fra nye og etablerte kunstnere. Har høst- og avgangsutstillinger fra nyutdannede kunstnere hvert år, med stort besøkstall.

  Åpningstider: tors-fre 12-18, lør-søn 12-16.
  Adresse: Schwensensgate 1, 0170 Oslo.

 • OSL Contemporary

  Tidligere Galleri MGM og viser store norske og internasjonale samtidskunstnere. Med både Tom Sandberg og Vibeke Tandberg i kunstnerstallen, har de alltid noe interessant på utstilling.

  Åpningstider: tirs-fre 12-17, lør 12-16.
  Adresse: Haxthausens gate 3.

  LES OGSÅ: Bokanbefalinger høst

 • MELK

  MELK er et kunstnerdrevet galleri som fokuserer på ny, skandinavisk fotografi. Siden oppstarten i 2009, har de hatt utstillinger med både etablerte og lovende kunstnere og tiltrekker seg stadig vekk flere nysgjerrige ved utstillingsåpningene.


  Åpningstider: tors-søn 12-16.
  Adresse: Borggata 7, 0650 Oslo.

 • Galleri Riis

  Ligger ved Filipstadbrygge (i nærheten av Ali Kaffe bygget) i litt bortgjemte lokaler, men har alltid en spennende utstilling med kjente og nye kunstnere. Etablerte seg først i Trondheim, og siden Oslo i 1980. Har også egen avdeling i Stockholm.

  Åpningstider: tors-fre 12-17, lørdag 12-16.
  Adresse: Filipstadveien 5, 0250 Oslo.

  LES OGSÅ: Brygge eget øl - Christian Ringnes

 • 0047 OSLO

  Dette er en uavhengig og internasjonal plattform for kunst og prosjekter, som holder til i en gammel meierifabrikk på Grønland. Med lokaler på 500 kvm, har dette galleriet et godt utvalg av ulike kunst- og arkitekturutstillinger.

  Åpningstider: ons-fre 12-17, lør-søn 12-16.
  Adresse: Schweigaardsgate 34D, 0191 Oslo.

 • EDVARD MUNCHS EKELY

  Dette atelieret var selveste hjemmet til Edvard Munch frem til hans død. Bygget ble dessverre revet, men hans vinteratelier ble bevart, og leies i dag ut som kunst- og ustillingslokale til kunstnere.

  Åpningstider: Ved utstilling.
  Adresse: Jarlsborgveien 14, 0379 Oslo.

 • Kunstnernes hus

  Dette er en av landets største kunstinstitusjon og galleri, og holder til rett ved siden av Slottsparken i Oslo. Her har de vist kjente internasjonale og norske kunstnere siden åpningen i 1930, og har alltid noe spennende og interessant på utstilling. Kunstnernes Hus Bar og Restaurant har et klassisk 30-talls interiør, og er et populært tilholdssted for kunstentusiaster.

  LES OGSÅ: Christian Ringnes: Fra porno til skulpturpark


  Åpningstider: tirs-ons 11-16, tors-fre 11-18, lør-søn 12-18.
  Adresse: Wergelandsveien 17, 0167 Oslo.

  •  
  •  
 • HENIE ONSTAD KUNSTSENTER

  Henie Onstad ligger i Bærum, men er en viktig kunstarena for Osloborgere, så vi velger å ta den med. Dette er et museum for samtidskunst, som åpnet i 1968 etter en donasjon fra kunstsamlerne Sonja Henie og Niels Onstad. Museet viser skiftende utstillinger og kunst fra Henie-Onstad-samlingen, med alt fra Picasso, til kjente norske kunstnere som Weidemann.

  Åpningstider: fre-søn 11-17, tirs-tors 11-19.
  Adresse: Sonja Henies vei 31, 1311 Bærum.

  •  
  •  
 • Astrup Fearnley museet

  Dette museet inneholder en av de største og viktigste samlingene av samtidskunst i verden. Med verker fra Richard Prince, Damien Herst, Andy Warhol og flere.

  LES OGSÅ: Mobil-app gjør det tryggere å gå alene om kvelden

  Åpningstider: tirs-ons 12-17, tors 12-19, fre 12-17 lør-søn 11-17.
  Adresse: Strandpromenaden 2, 0252 Oslo.

  •  
  •  
 • Galleri Vulkan

  Dette nye galleriet holder til i moderne lokaler ved Dansens Hus og Mathallen. Visningsrommet satser på både nye og veletablerte kunstnere, og alle kunstformer er velkomne.

  Åpningstider: ons-fre 12-18, lør-søn 12-17.
  Adresse: Maridalsveien 13E, 0175 Oslo.