(StudentTorget.no):

Navn: Marte Resell Eriksson
Alder: 25
Studerer: Master i Exercise Physiology and Sports Sciences ved NTNU 

Aktuell med:

Marte jobber som personlig trener ved siden av studiene ved treningssenteret 3T på Leangen i Trondheim. For en uke siden ble hun kåret til årets personlige trener under Norges idrettshøyskoles fitness convention.  

 

Når og hvorfor ble du så opptatt av trening?

Jeg startet med ballett i 5-års alderen, senere gikk det slag i slag med hallidrett,friidrett,fotball,dans, og i de siste åtte årene også styrke og utholdenhetstrening på treningsstudio.

I tillegg er jeg veldig glad i å trene ute både om sommeren og vinteren. Jeg elsker å være i bevegelse og kjenne at kroppen fungerer. Det å konkurrere med seg selv, og sette seg nye mål, er også viktig for meg. Jeg merket tidlig at jeg trivdes i idrettsmjøet, og har alltid hatt mange gode venner der. Etter å ha tatt idrettslinja på videregående skole, var jeg sikker på at jeg ville utdanne meg videre innenfor dette fagfeltet.


 

Hvilke utfordringer byr det på og både være personlig trener i tillegg til mastergradsstudent?

Den største utfordringer er å få tiden til å strekke til. Siste året ved masterstudiet i idrettsfysiologi er krevende med mye labarbeid, innsamling av data samt skriving av masteroppgave. Det blir lange dager på St.Olavs hospital, instiuttet for sirkulasjon og bildediagnostikk. Etter skolen er det rett opp på 3T-Leangen hvor jeg jobber som personlig trener. Der motiverer jeg kunder 5-6 dager i uken. Det er sjelden jeg kan ta kvelden før 22.00.

 

Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?

LES OGSÅ: Morgan Alangeh er Ukas student - president i ANSA gjennom pandemien

Jeg vil beskrive meg selv som en positiv og utadvendt jente, som liker å være i aktivitet og som ikke er redd for å ha mange baller i luftten.

 

Hva syns det er det beste med å studere?

Jeg synes jeg er heldig som får være del av en gruppe med dyktige medstudenter og anerkjente forskere.

 

- Og det verste?

Det blir jo lange dager da...Og kanskje litt lite tid til andre sosiale aktiviteter.
 


 

Hva skal du bli, og hvilke forventninger har du til ditt neste semester?

Jeg håper å kunne få en jobb hvor jeg får brukt mine kunnskaper innenfor idrettsfysiologi, enten med idrettsutøvere eller forskning innenfor idrett og helse. En jobb innenfor Olympiatoppen kunne vært interessant.

LES OGSÅ: Ukas Student Henriette Sæther - lager filmfestival i Bergen

 

Hva gjør du på fritiden din?

Fritid?? Det må bli trening og venner. Ellers er jeg veldig glad i å reise.

 

Hvilke forventinger har du til ditt neste semester og hva er målet med utdannelsen din?

Neste semester blir mye arbeid med datainnamling og skriving på masteroppgaven. Det kommer til å bli en travel periode.  Etter studiet kan det bli aktuelt å ta en doktorgrad eller så håper jeg å finne en interessant jobb hvor idrettsfysiologi er i fokus. Jeg skal også fortsette å jobbe som personlig trener.

 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Det blir ikke tid til så mange turer på byen, men en gang i blant er det morosomt å gå ut med venner.

LES OGSÅ: Oda er leder for FN-studentene i Norge

 

Du får velge tre mennesker, levende eller døde til din kollokviegruppe. Hvem velger du og hvorfor?


Jeg er taktisk å velger Jan Helgerud, professor ved insitutt for sirkulasjon og bildediagnostikk, og som er ekstremt dyktig på fysiologi. Kenneth Høidal, min kollega og treneransvarlig på 3T- Leangen, for sin brede kunnskap innenfor trening for også bli med, og Kine Aadal Justad, min gode venn, for sine samarbeidsevner.

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.  

Denne var vanskelig, men jeg velger "You can't stop the beat" fra musikalen Hairspray. Ikke på grunn av teksten, men på grunn av tempoet...

LES OGSÅ: Ukas student: Birgit Skarstein er med i ''Ingen grenser''