(StudentTorget.no):

Navn: Jobin K. Varughese
Alder: 25
Studiested: Universitetet i Bergen (UiB)
Utdanning: Medisin
Aktuell med: Tar doktorgrad i nevrokirurgi, og kommer til å bli en av tidenes yngste person som har doktorgrad i medisin.

 

Hvorfor ønsker du å ta doktorgrad i så tidlig alder?

Opprinnelig var det ikke noe mål å bli ferdig tidlig. Forskningsarbeidet utviklet seg bare i den retningen egentlig, ikke minst på grunn av høy motivasjonsfaktor fra engasjerte medarbeidere. 

 

Tenker du noe over at du kommer til å bli ”en av tidenes yngste med doktorgrad i medisin”? 

Vel, det er jo absolutt en spennende tittel å bære på! Det er ikke noe jeg kan si at jeg går rundt og tenker på til vanlig dog. 

 

Hva er den største utfordringen med å ta doktorgrad?

 


UNG MEDISINSTUDENT: Jobin K. Varughese begynte på medisinstudiet allerede som 18-åring, nå tar han doktorgrad, og vil bli en av tidenes yngste med doktorgrad i medisin. Her er han på tur i Uganda.  

Det må være å ta ansvar for å motivere seg selv til å jobbe med noe, når man vet at man ikke absolutt må. Det er så mye mer fristende å finne på noe annet å drive med. Og det finnes alltid noe man kan kaste bort tiden med.


 

Hvilken nytte tror du erfaringene fra å ta doktorgrad i ung alder vil ha for deg i fremtiden? Har du noen ønsker og mål? 

Ekstremt stor nytte. På en side har jeg lært å verdsette hvor mye arbeid som ligger bak ett eneste avsnitt i en og annen lærebok, men også hvor mye usikkerhet det egentlig er selv med ting som konstateres som fakta. Ikke nok med det, så har jeg også fått en god del erfaring med presentasjons- og formidlingsteknikk, noe som definitivt kan virke til min fordel når jeg én dag blir professor selv.

 

Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?

Over gjennomsnittet glad i utfordringer. Liker å tenke utenfor boksen og er samtidig veldig løsningsorientert, dermed er gaffateip-rullen aldri langt unna. Gladnerdete. Glad i en god latter. Er både enkel og komplisert, alt i ett.

LES OGSÅ: Ukas student: – Pride handler om kjærlighet

 

Hva synes du er det beste med å studere?

Nøkkelordet her må vel være mestringsfølelsen man får når man har jobbet med noe over lang tid og det plutselig gir den aha-opplevelsen man har gått og ventet på. Tilegnelse av kunnskap er jo også kjekt, men av og til sitter jeg igjen med følelsen av at jeg elsker å kunne ting, men ikke fullt så mye å jobbe med å lære dem!


 

Og det verste?

Eksamen. Uff og uff. Har aldri hatt troen på at eksamen er noen representativ måte å måle kunnskap eller evner på, men heller hvor god eksamensteknikk man har. 

 

Hva gjør du i fritiden din?

Litt forskjellig. Sammen med BSI Ultimate driver jeg aktivt med en idrett som heter ultimate, som kanskje ikke så veldig mange er kjent med. Kort fortalt så er det en lagidrett som spilles med en frisbee, og er utrolig gøy. Må prøves. I tillegg driver jeg også med litt improvisasjonsteater med Studentteateret Immaturus, og litt andre ting også.

LES OGSÅ: Christian (24) brenner for sykepleierstudentene

 

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? Og hva er målet med utdannelsen din?

Jeg har tenkt å fortsette med forskning i noen år fremover, før jeg går tilbake til klinisk arbeid og starter i nybegynnerstilling (de ”nye” turnuslegestillingene). Endelig plan er å bli barnelege, men det kan nok ta sin tid.

 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Kvarteret eller Café Opera er gjengangere, men jeg må innrømme at jeg helst foretrekker å være med venner, enten hjemme hos meg selv eller hos en av dem. Kanskje lage middag sammen eller noe. Det er jo alltids koselig.


 

Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

LES OGSÅ: Ukas studenter - Vant Gull i EM for Ungdomsbedrifter

Richard Feynman – fordi han er rene mesteren når det kommer til kunnskapsformidling og entusiasme og ren livsnytelse. Det er bare å søke på YouTube og se videoene hans, så skjønner man fort hvorfor. 

Mark Twain – morsom og intellektuell fyr, en knakandes god kombinasjon.

Mr. Rogers – snill, rolig, og balansert; gjerne en god motvekt i hete diskusjoner.

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

X-Ray Dog – Here Comes the King. Kort sagt så er jeg ganske fornøyd med livet akkurat nå!