(StudentTorget.no):

Navn: Terje Ness Andersen
Alder: 25 år
Studerer: Dataingeniør ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (starter med tredjeåret nå til høsten)

Aktuell: Drar etter planen til Geneve 1. februar 2013 for å tilbringe en periode på inntil et år i «Technical Student Programme» hos CERN (The European organization for Nuclear Research). Her skal han skrive bacheloroppgaven sin i tillegg til å jobbe med utvikling og vedlikehold av tjenesten Twiki. 

 

Hvordan og hvorfor ble det du som fikk praksisplassen i CERN?

Jeg sendte inn søknaden månedsskiftet februar/mars, til en av de to årlige fristene til dette studentprogrammet. I tillegg til at søknadsskjemaet er forholdsvis omfattende kreves det referanser fra to personer som skal gi en vurdering av deg til CERN.

Grunnen til at jeg var en av de som fikk praksisplass, tror jeg er en kombinasjon av det å vise en entusiasme for det å jobbe for CERN, karakterer og relevant arbeidserfaring. I tillegg betydde de to referansene mine helt sikkert mye.


 

Hvilke utfordringer tror du praksisplassen din vil gi deg?

Jeg ser fram til det å bo og jobbe i utlandet for en lengre periode, og samarbeide med både elever og ansatte som kommer fra ulike land. Siden det er en del søkere til disse student-plassene regner jeg med at kravene settes høyt og at det blir nok å gjøre og sette seg inn i. Dette tror jeg også vil gjøre praksisperioden verdifull i forhold til læring.

Jeg må nok også legge norsken på hylla og bruke engelsk både til jobb og fritid. I tillegg er fransk et viktig språk i området der jeg skal jobbe, og det vil sikkert komme utfordringer knyttet til det. 

LES OGSÅ: Ukas student er leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus

 

Hvilken nytte tror du at praksisplassen din i CERN vil få for deg i fremtiden?

Praksisperioden hos CERN vil gi meg en viktig arbeidserfaring jeg vil få nytte for når jeg er ferdig med utdanningen min og skal begynne å jobbe. Jeg tror det forestående oppholdet forteller at jeg er villig til å prøve ut og satse på nye muligheter. Det vil også gi en verdifull erfaring i forhold til det å jobbe med mennesker fra ulike nasjonaliteter på engelsk.


 

Hva er det beste med å studere?

Det er å komme inn i et miljø med likesinnede mennesker, stifte nye bekjentskaper og kontakter. Jeg synes også det er fint at du selv kan bestemme når du skal jobbe som student, og slik være mer fleksibel for å finne på ting. Sosiale arrangement er noe særegent med det å være student, det er alltid noe som skjer. I de fleste fagene jeg har er det også motiverende å jobbe med noe man interesserer seg for. 

LES OGSÅ: Olav Skrudland er studentleder ved NIH: Ukas student ønsker å gjøre en forskjell

 

Hva er det verste med å studere?

Det kan være litt stressende med arbeidsoppgaver til enhver tid hengende over seg. Som student kan du studere når som helst på dagen, i motsetning til en fast jobb der du stort sett kan si deg ferdig med jobbing når du kommer hjem. Derfor kan det være litt vanskelig å koble av på kveldstid, når du egentlig kunne ha lest. Stressende eksamensperioder og økonomien er vel heller ikke de mest attraktive sidene ved studentlivet.

 

Hvilke utested pleier du vanligvis å besøke når du er på byen?

Familien, Brukbar og Samfundet synes jeg er gode steder.


 

Du kan velge tre mennesker - levende eller døde til din kollokviegruppe, hvem velger du og hvorfor?

LES OGSÅ: Ida-Sofie hjelper deg ut av luksusfella

Jeg må innrømme at jeg måtte google «kollokviegruppe» når jeg så dette spørsmålet, så det er vel kanskje ikke så veldig aktuelt for meg. Mange fag jeg har på skolen krever mengdetrening i oppgaveløsning for at stoffet skal sitte, og da trives jeg best med å gjøre det i mitt eget tempo.

Dersom jeg likevel skulle ha dannet en kollokviegruppe og kunne ha valgt hvem som helst tror jeg Steve Wozniak (en av Apple-grunnleggerne), Dennis Ritchie (skaperen av programmeringsspråket C) og Tim Berners-Lee (skaperen av World Wide Web) ville ha vært gode valg.

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå.

LES OGSÅ: Jenny Inger Gaskill er Ukas student - forfatter og lektorstudent

Dette var et vanskelig spørsmål. Men jeg synes Vømmøl Spellemannslag sin «Det e itjnå Som kjem tå sæ sjølv» fanger litt av formålet med det å studere.