Navn: Aksel Braanen Sterri
Alder: 23
Studiested: Universitetet i Oslo (UiO)
Utdanning: Master i statsvitenskap

Bakgrunn:

Jeg er leder i Studentparlamentet på UiO. Det vil si at jeg jobber for studentenes interesser med tanke på utdanning. Jobben gjør at jeg får muligheten til å være en politisk aktør som driver interessekamp i en til tider tungrodd institusjon.

 

Hvordan og hvorfor ble du engasjert i Studentparlamentet?

Engasjementet mitt i Studentparlamentet har kommet naturlig av mitt engasjement for å bedre det faglige og sosiale miljø på mitt institutt og fakultet. Gjennom foreningslivet ble jeg med i Studentparlamentet og når det åpnet seg en mulighet for å jobbe fulltid med de sakene jeg er interessert i, var det bare å slå til.

 

Hvilke utfordringer tror du det vil by på å kombinere studiehverdagen med involveringen i Studentparlamentet?

Det vil by på store utfordringer. Derfor er vi ansatt på fulltid og jeg har lagt masteroppgaven på is. Jeg skal prøve å ta et fag eller to ved siden av for å utfordre den statsvitenskapelige delen av hodet, men det avhenger av hvor mye jeg greier å få lest de to siste timene av dagen.


 

Hvilken nytte tror du erfaringene fra dette vervet vil ha for deg i fremtiden? Har du noen ønsker og mål?

Jeg er overbevist om at erfaringene jeg tilegner meg i løpet av dette året vil være veldig verdifulle senere. Kanskje først og fremst er det viktig at man får testet seg på områder som er totalt neglisjert ellers i studiene, en blir vant til en stor arbeidsmengde og blir møtt med stadig nye utfordringer. Jeg er litt usikker på hvor jeg havner, men kanskje jeg får mulighet til å kombinere min statsvitenskapsutdannelse med min interessere for helse.

 

Hvordan tror du engasjementet vil påvirke din studiehverdag?

LES OGSÅ: - Torbjørn Røe Isaksen er et selvsagt valg til kollokviegruppen - vi har mye å diskutere

Jeg får som sagt mindre tid til studier, men forhåpentligvis får jeg mer tid til å møte andre studenter og akademikere med ulike utfordringer og interesser. Det blir nok mye møter, men jeg skal prøve å holde meg ung ved å delta på det som er gøy, for eksempel noen av de tingene som blir arrangert av de lokale studentforeningene.

 

Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?


Utadvendt og opptatt av å ha det gøy. Ser det positive i ting, og ønsker å dra med folk i det jeg driver med og er opptatt av. Kan til tider være litt krass, hvis jeg er uenig med det du sier.

 

Hva synes du er det beste med å studere?

LES OGSÅ: Hedda skal lede organisasjonen i sitt hjerte

Vi kan i løpet av årene som student dra til andre land og studere ved fremragende universiteter, vi kan skrive for tidsskrifter, aviser, lage radio eller tv. Vi kan diskutere tunge faglige problemstillinger med likesinnede, selv om ting vi ikke har filla peiling på. Vi kan sparke høyt og lavt. Og sist, men ikke minst, vi kan feste på mandager.

 

Og det verste?

Jeg prøver å ikke stresse for mye, men noen uker i november og desember kan en til tider ønske seg over i arbeidslivet. Og vi vasser jo ikke akkurat i penger.

 

Hva gjør du i fritiden din?

Hvilken fritid? Neida, det blir noe tid til overs. Prøver å lese bøker og artikler som ikke har noe med statsvitenskap å gjøre. Skrive om ting jeg har sterke meninger om. I tillegg til litt festing og rolige tacodager med film.

LES OGSÅ: Andreas er ny leder i Norsk studentorganisasjon


 

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? Og hva er målet med utdannelsen din?

Forventer å få gjennom mye bra i studentenes interesse. Bli kjent med flere deler av Blindern og møte mange studenter og ansatte. Målet med utdannelsen er å bli smartere, flinkere og mer reflektert.

 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Byen er for meg kjellerne på fakultetene og Chateau Neuf.

 

Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

Tore Wig, Karl Marx og Magnus Rasmussen. En død og to levende studiekamerater. Marx er åpenbar ved at han i en helt utrolig grad har påvirket vår måte å tenke på. De to mer anonyme herrer bringer stor intellektuell sprengkraft og ung virilitet til kollokvien.

LES OGSÅ: Ukas student: David Tahara er president for FN-studentene Norge

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

The Beatles – Good Day Sunshine. Til tross for at vi bor i Norge som til tider kan være litt traurig værmessig, minner sangen om sommer og god stemning.