Navn: Elin Lie
Alder: 24
Studiested: Universitetet i Oslo (UiO)
Utdanning: Master i pedagogikk
Aktuell med:
Spiller tangenter i bandet Norma Sass som kommer med debutalbumet ”Hunting for Treasures” 24 januar. Norma Sass består av Thea Glenton Raknes (vokal), Susanne Benjaminsen (gitar), Ingrid Aarvik Berge (trommer), Ida Lie (bass) og Elin Lie (piano).
Norma Sass regnes for å være et av de mest profilerte bandene under musikkbransjefestivalen by:Larm, og har tidligere vunnet NRK P3s Zoom-Urørt konkurranse, opptrådt på Store Studio, og fått ros av klesgiganten Armani.
Hvordan og hvorfor ble du engasjert i musikk?
Jeg har alltid vært glad i musikk. Jeg sang i kor da jeg var liten, og gikk musikklinja på videregående.
Hvilke utfordringer har det bydd på å kombinere studiehverdagen med livet som musiker?
Det største problemet er vel det som studenter flest sliter med, nemlig å komme i gang med lesingen i god tid før eksamen. Intensiv lesing eller skriving av oppgaver er ikke noe som lett lar seg kombinere med konserter og turnétilværelse. Forskjellen hos musikeren er at man er nødt til å regne med at uventa ting skjer, for eksempel at spillejobber plutselig kan dukke opp. Det betyr at man i enda større grad er nødt til å lese når man har tid, nettopp i starten av semesteret.
Hvilken nytte tror du erfaringen som musiker vil ha for deg i fremtiden?
Det å ha erfaring fra å stå på en scene og eksponere seg for publikum kan da umulig være en ulempe for fremtiden? Det samme gjelder erfaringen fra det å lage musikk og å øve, samt det å være kreativ og å jobbe sammen med de andre i bandet for å skape noe felles, noe alle er enige om. Det kan ofte være en utfordring, og er helt sikkert også nyttig lærdom til senere arbeidsliv.
Hvordan påvirker engasjementet ditt i musikken din hverdag?
Jeg har en studiehverdag som er full av avbrytelser. Musikken og bandet er der hele tiden. Særlig nå som vi er like ved å slippe album, er det stadig noe som krever plass blant lesingen. Intervjuer, småkonserter og giger man må skynde seg å ta stilling til, eller plakater som skal trykkes og henges opp. Men det er absolutt verdt det!
Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?
Jeg er ganske ambisiøs, og har alltid mange planer jeg vil gjennomføre. Det går ikke alltid som planlagt, for jeg har vel aldri vært helt realistisk med tiden min. Men vil man gjøre mye, så tar ting tid. Det å både studere og spille i band samtidig er en liten utfordring, men jeg er en blid og positiv person som er sikker på at ting ordner seg. Dessuten er jeg ganske tullete og liker aller mest å ha det gøy, så aller helst stikker jeg ut på en pils eller går på quiz med noen venner.
LES OGSÅ: Ukas student vil gjøre det lettere for deg å dra utenlands
Hva synes du er det beste med å studere?
Følelsen av å vite at man ikke er nødt til å være et sted fra åtte til fire hver dag er fantastisk. Jeg trenger ikke be om fri eller bruke ferie for å kunne gjøre konserter. Dessuten liker jeg å studere og tro at jeg blir klokere.
Og det verste?
Definitivt at man har dårlig råd.
Hva gjør du i fritiden din?
Går på konsert eller stikker på byen med venner. Oslo har faktisk ikke så verst uteliv.
Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? Og hva er målet med utdannelsen din?
Målet på sikt er å fullføre masteren jeg har begynt på, men det går ikke akkurat i fullt tempo. Så målet for neste semester er å gjennomføre to fag, og spille masse konserter. Vi skal jo lansere album!
LES OGSÅ: Ukas Student Lotta Flatum: Diskoskasteren som balanserer toppidrett og studier
Hvor pleier du å dra ut på byen?
Jeg bor på Grønland så jeg drar ofte ut der. Gloria Flames, Oslo Mekaniske og Lompa er favorittstedene mine. Sara er bra hvis man er sulten seint på kvelden, og jeg er også ofte å finne på Internasjonalen og Mono ved Youngstorget. Blå er Oslos beste konsertsted, og Garage likte jeg også godt, men de måtte dessverre stenge før jul.
Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?
Mats Alvesson er en professor fra Sverige som skriver veldig mye om det jeg vil skrive master om, så han hadde det vært skikkelig bra å ha med på laget. Og så ville jeg hatt med Rosa Luxemburg! Det er fint med en revolusjonær i masterplanleggingen, så blir det litt fortgang i sakene. Og til slutt Bobby McFerinn, som kunne synge ”Don't Worry, be Happy” og muntre meg opp og få meg til å slappe av.
LES OGSÅ: Mirjam Thorkelsdottir er ukas student og Filmskaper
Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?
”So hip they’re hopeless” fra albumet vårt. (Hehe… lov å håpe!)