Navn: Karen Veslemøy Hveem
Alder: 22 år
Studiested: Trondheim Økonomiske Høgskole
Utdanning: Går spesialiseringsretning Endringsledelse og Trender innenfor øk.ad.

Aktuell med:

Leder for Vinterkonferansen i Trondheim, en årlig regional konferanse for både næringsliv og studenter, i regi av studenter ved Trondheim Økonomiske Høgskole (TØH). Årets konferanse vil bli avholdt den 10. mars 2011, og ønsker å sette fokus på globaliseringens innvirkning på Norge med temaet ”Globalisering – Norge i Verden”.

 

Hvordan og hvorfor ble du engasjert i Vinterkonferansen?

Vinterkonferansen er for meg symbolet på det engasjementet, nysgjerrigheten og samholdet som står så sterkt blant studentene her i Trondheim. Jeg så et enormt potensiale i dette arrangementet og ville bidra, dermed så stilte jeg til valg.

 

Hvilke utfordringer har det bydd på å kombinere studiehverdagen med livet som leder for konferansen?

Utfordringen må være forventningen om at man skal være tilstede på alt fra møter og faglige arrangementer, til festligheter på skolen og ellers. I den svært aktive studentforeningen på TØH så er ikke det rent få, men det er jo samtidig det som gjør dette til den opplevelsen det er også.

 

Hvilken nytte tror du erfaringen med konferansen vil ha for deg i fremtiden?

Den vil ha nytte på alle plan, men det viktigste jeg har fått med meg er tonnevis av gode minner. Jeg har fått oppleve hva man kan oppnå sammen med mennesker som deler gleden av å jobbe mot et felles mål. Det har gitt mersmak!

 

Hvordan påvirker ledervervet i Vinterkonferansen din hverdag?

 

Så langt har det resultert i det som har vært det mest fartsfylte, lærerike og festlige skoleåret mitt til nå! Det blir rart når det ikke lenger skal være mitt ansvar å føre det videre. Så mer interessant ville det kanskje ha vært å høre hvordan det påvirker hverdagen til de rundt meg.

 

Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?

Livsglad, målrettet og inkluderende. I stressede perioder har jeg rykte på meg for å falle ned på noe enkel humor, og å bli litt presenil. 

 

Hva synes du er det beste med å studere?

Medstudentene, og alle dører som åpner seg! Og jeg nyter faktisk muligheten til å senke tempoet til hvilepuls og bure meg inne på et grupperom med en kopp kaffe, litt sjokolade, gode venner og skolebøkene i tiden før eksamen.

 

Og det verste?

I overkant mye kaffe og sjokolade i tiden før eksamen. Og å vente, sitte på eller løpe etter bussen. Ofte sistnevnte.

 

Hva gjør du i fritiden din?

Fritiden er begrenset, men høyt verdsatt. Jeg kobler helt av når jeg danser, klatrer og lager mat. I helgene vil jeg helst komme meg ut, både i skogen og på byen. Og alltid sammen med herlige mennesker!

 

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? Og hva er målet med utdannelsen din?

I tillegg til å gjennomføre en knakende god konferanse, så skal jeg fullføre en bacheloroppgave om arbeidsinnvandring fra Øst-Europa. Jeg satser på å fortsette ferden til Copenhagen Business School til høsten.

Målet mitt er å få muligheten til å jobbe med det jeg i hvert fall tror jeg kan best, nemlig å møte og se mennesker.

 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Her i Trondheim blir det i høy grad Downtown og pianobaren som trekker.

 

Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

Geert Hofstede, for hans kunnskap om kultur og kulturelle forskjeller, nasjonalt og i organisasjoner. Linn Skåber, fordi jeg elsker å le. Og mamma, fordi hun gir ærlige tilbakemeldinger og får meg til å være mitt beste.

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

Den var vrien, men en sang som jeg i hvert fall blir skikkelig glad av er  ”Do you love me” med The Contours. Og jeg er for det meste glad om dagen.