Navn: Erlend Bentesønn Fougner
Alder: 19
Studiested: Ringve videregående skole

Aktuell med:

Spiller hovedrollen som Markus i komedien Hjelp, vi er russ!, som har fått totaltslakt av norske filmanmeldere. Filmen har premiere på kino 15. april.

 

Når og hvorfor bestemte du deg for at du ville bli skuespiller?

Det var sånn cirka da jeg begynte i 1. klasse på videregående, men jeg har hatt lyst til å bli skuespiller helt siden jeg begynte på amatørteatergruppen Bondeungdomslaget i Nidaros (BUL) i Trondheim i 8. klasse.

 

Hvilken nytte tror du erfaringene fra tiden som skuespiller i Hjelp, vi er russ! vil ha for deg i fremtiden? Har du noen ønsker og mål?

Å være med på en storfilm som vises over hele Norge åpner jo veldig mange dører, selv en som får terningkast 1 i VG, hehe. Hvis jeg er heldig legger noen der ute merke til det jeg gjør i filmen, og liker det de ser.

Jeg blir jo også kjent med folk som er i industrien, og kontakter er jo alltid bra. Dessuten får jeg skuespillererfaring - jeg vet mye mer om hvordan den fungerer å spille inn en spillefilm fra skuespillerens side, og jeg må si at jeg liker det jeg har lært meget, meget godt.

Jeg håper mitt neste år på Romerike Folkehøgskole blir awesome, før jeg året etter vil prøve og komme meg inn på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO).

 

Hvorfor tror du at akkurat du fikk rollen som Markus i filmen?

Jeg er ganske usikker på akkurat det egentlig… Men de tenkte vel jeg hadde talent nok til å bære rollen, og kanskje passet utseendet mitt til det Kenneth, regissør, hadde sett for seg da han tenkte på rollen Markus.

 

Hva har vært den største utfordringen med å være skuespiller?

Den største utfordringen har vært det å vite hvor mye jeg skal ta av meg selv og legge inn i rollen, og hvor mye jeg skal finne på for karakterens skyld. Spesielt i rollen som Markus var det utfordrende, fordi han er i mine øyne en såpass «vanlig» gutt, slik at det ikke ble noe åpenbart rom for karakterbygging og distansering fra meg selv - Han er ikke akkurat Edvard Saksehånd! Dessuten så er jo karakteren Markus og jeg på mange måter ganske like: Vi er to jevnaldrende ungdommer som gleder seg til å bli russ. Så det var vanskelig å vite hvor mye rollearbeid jeg skulle gjøre.

 

Hvilke utfordringer har det bydd på å kombinere studiehverdagen med å spille inn film?

Sånn cirka ingen, i og med at filmen ble spilt inn sist sommerferie.

 

Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?

Vanskelig spørsmål, men kanskje åpen, temperamentsfull og målrettet?

 

Hva synes du er det beste med å studere?

Å hele tiden lære nye ting; jeg synes kunnskap er kult. Dessuten er det jo moro å kunne studere det man selv liker, som i mitt tilfelle er drama og teater.

 

Og det verste?

Det verste er leksene. Det at man hele tiden må ta med seg arbeidet hjem, man må drasse det rundt til enhver tid - det er som en slags eksem man aldri får bort uansett hvor mye man smører den, som alltid klør og minner deg på at du har noe du bør gjøre…

 

Hva gjør du i fritiden din?

Lekser... Hoho. Jeg spiller gitar, og litt piano. Jeg kjøpte meg nettopp et El-piano. Ellers trener jeg når jeg kan. Jeg driver litt med tricking - en blanding av turn, dans og kampsport - selv om jeg ikke har hatt tid til det på rundt to måneder. Ellers gjør jeg de vanlige tingene; er med venner, fester litt og så videre.

 

Hvilke forventninger har du til høsten/det kommende året?

Jeg skal som sagt gå på Romerike FHS, så jeg har ganske høye forventninger til det! Det bør bli dritbra, men det er jeg ganske sikker på at det blir også. Jeg skal gå linjen «Musikk og Teater», og det blir godt å få inn musikk i hverdagen også. Jeg liker nemlig både teater og musikk veldig godt.

 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Jeg pleier egentlig ikke å være på byen så mye, men når jeg er det, er det vel Mormors, Rabarbra og Ricks, og Familien en sjelden gang

 

Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

Da velger jeg Jim Carrey, Nelson Mandela og Janove Ottesen. Jim Carrey fordi jeg synes han er utrolig morsom, Nelson Mandela fordi jeg tror han er et av verdens aller mest reflekterte og kloke mennesker, og det han har gjort og fått til i løpet av livet sitt er skikkelig «badass». Og til sist Janove Ottesen, sånn at han kan spille Kaizersmusikk i bakgrunnen mens vi andre leser.

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

Dazed and Confused, av Led Zeppelin.