Navn: Marianne Sandaker
Alder: 23
Studiested: Høyskolen i Nord-Trøndelag, avd. Stjørdal Hint Stjørdal
Utdanning:  Trafikklærerutdanningen.
Aktuell med: Dansepartneren til tidligere X-faktordeltaker Atle Pettersen i «Skal vi danse» på TV2.

Når og hvorfor ble du interessert i dans?

Jeg begynte å danse da jeg var 4 år. Det var mamma og pappa som introduserte broren min og meg for danseskole, da vi ikke visste helt hva vi skulle drive med. Så da meldte de oss på Grethe Bis danseskole i Vestby og det synes vi var kjempegøy og har danset siden.

Hvilke utfordringer tror du det kommer til å by på å kombinere studiehverdagen med deltakelsen i «Skal vi danse»?

Det blir en utfordring med tanke på pendling ikke minst, og undervisningen jeg går glipp av, må jeg jo få tatt igjen senere på et vis. Men jeg har veldig fine folk rundt meg og som er samarbeidsvillige, så det har gått supert hittil! Så får vi bare ta det som det kommer.

Hvilken nytte tror du deltakelsen i «Skal vi danse» kan ha for deg i fremtiden? Har du noen ønsker og mål?

Det blir jo mye undervisning under «Skal vi danse», så jeg får jo virkelig øvd meg på å undervise. Det passer jo veldig bra med yrket jeg skal inn i. Det blir jo faktisk bare undervisning. Med tanke på videre dansekarriere, så er det jo en kjempebra profilering. Det finnes jo ikke bedre reklame. Det blir alltid litt ekstra danseoppdrag og show etter at« Skal vi danse» er ferdig. Da er det alt fra privattimer til store firmaarrangementer. Så det er veldig gøy. Kanskje det blir å drive danseskole en gang i fremtiden også, og da er det jo ikke dumt å ha Skal vi danse som erfaring.

Hvordan påvirker deltakelsen i «Skal vi danse?» hverdagen din?

Det blir en veldig travel hverdag. Vi trener cirka tre timer hver dag foreløpig, og når vi ikke er på trening, å tenker jeg på dans fordi. Vi har jo ansvaret for at koreografien skal være på plass til rett tid, så dette er jo noe som surrer i hodet hele tiden. Plutselig får man en idé, også må den prøves ut der og da uansett hvor man er, omtrent, så man lever i en liten danseboble hele tiden. Men jeg prøver å få mest mulig tid til familien min og venner da. Og ikke minst kjæresten min.

Hvordan vil du beskrive deg som person for de som ikke kjenner deg?

Jeg er en veldig positiv og blid person. Jeg liker å tulle og le og ha det gøy. Prøver å være meg selv mest mulig, jeg tror det er det beste. I blant kreves det at man er seriøs og voksen og jeg klarer å være det også. Jeg er veldig opptatt av å fremstå som en ordentlig og seriøs jente selv om jeg er litt tøysete.

Hva synes du er det beste med å studere?

Det beste med å studere er å treffe så mange, nye og flotte mennesker. Jeg er også veldig glad i å lære nye ting.

Og det verste?

I min situasjon akkurat nå, så blir det jo all pendlingen. Veldig synd at skolen er så langt unna. Også all lesingen jeg må ta igjen senere. Men det er kun for en periode, så jeg regner med at det blir overlevbart.


Hva gjør du i fritiden din?

På fritiden min er jeg mye sammen med kjæresten min, er på Facebook, jeg er litt for hekta på Facebook, også slapper jeg av. Ingenting er bedre enn å slenge seg på sofaen etter en dag med reising og trening.

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? Og hva er målet med utdannelsen din?

Neste semester håper jeg blir litt roligere enn dette. Målet mitt med utdannelsen er at jeg skal bli en av de beste sjåførlærerne. Jeg vil lære så mye at jeg skal føle meg som en trygg og flink lærer!

Hvor pleier du dra ut på byen?
Når jeg er i Stjørdalen, så er vi på Uptown.Men når jeg er hjemme blir det litt forskjellig. Foretrekker en koselig pub hvor man kan sitte og snakke med venner samtidig at man har muligheten til å svinge seg litt

Du får velge tre mennesker, død eller levende til din kollokviegruppe. Hvilke velger du og hvorfor?

Det blir utrolig vanskelig å svare på.. Nesten umulig. Jeg må nok bare si nåværende gruppe 3B på Hint.

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

Hjelpes.Det er ikke lett. Men det må vel nesten bli «what a feeling».