(StudentTorget.no):

Navn: Audun Hetland
Alder: 32
Utdanning: Psykologi
Studiested: Universitetet i Tromsø

Aktuell med:

Vinner av den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix, som avsluttet Forskningsdagene 2011 i Bergen.

 

Fortell kort om hva du forsker på.

Jeg forsker på positive opplevelser: Hva er det som gjør livet bra, og hvordan kan man gjøre mer av det. Akkurat nå er jeg engasjert i et forskningsprogram som heter «Opplevelser i Nord», som ser på turistopplevelser. Jeg skal se på intenst gode, naturbaserte opplevelser, mer spesifikt knyttet til ski.

 

Hvorfor tror du at du vant Forsker grand prix?

Jeg snakket om basehopping, og det viser seg at motivasjonen for basehopping ikke er så rar. Personene har lyst til å mestre noe, og setter seg mål som er på grensen av det de mestrer. Og her i Tromsø harForsker grand prix vært et lagspill, og vi har vært et lag heller enn konkurrenter. Samarbeidet oss imellom har vært viktig, og det har kommet mange gode ideer – man kan si at vi spilte hverandre bedre. Jeg har også hatt glimrende veiledere som har kommet med gode innspill. Men det var mange i hele landet som var veldig gode så det er nok også litt tilfeldig.


 

Hvilke utfordringer byr det på å jobbe som stipendiat?

Utfordringen er jo at det er en hel haug med ting du ikke kan, så det er en svimlende bratt læringskurve. Det svinger ofte mellom kaos og mestring, som både er en utfordring, men også det som gjør det morsomt.

 

Hvilken nytte tror du denne prisen vil ha for deg i fremtiden?

I et system hvor alt skal måles og settes en verdi på, er dette et kvalitetsstempel på hva vi i gruppe har gjort. Det er vanskelig å gjøre en god jobb i forskningsformidling, og det føles veldig bra at Tromsøgruppa vant.

 

Hvordan kommer prisen til å påvirke din hverdag?

I forlengelsen av forrige spørsmål: Den viser at vi har gjort en god jobb i å sette fokus på forskningsformidling. Vi har startet en frivillig gruppe kalt ReCO her i Tromsø, som består av studenter, ansatte ved institusjonene og PhD-studenter. Alle jobber med forskningskommunikasjon, og denne prisen kan i så måte være en døråpner i den retningen. Prisen viser at den jobben som er gjort nå i et år har vært bra, og det gjør at det blir lettere å få snøballen til å trille videre.

LES OGSÅ: Jonas Peitersen er Ukas student - aspirerende musiker og snart lektor


 

Hva er målet med utdannelsen din?

Jeg synes det er spennende å lære, og jeg lærer gjennom hele utdannelsen. Det er kjekt å ha kommet på et nivå der jeg kan bidra med min kunnskap i forskningen, og yte noe til fagfeltet.

 

Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?

Jeg er engasjert, utadvendt og glad.

 

Hva synes du er det beste med å studere?

Å lære! Jeg ser egenverdien av å lære, og så lenge jeg læres så trives jeg.

 

Og det verste?

Jeg synes faktisk ikke at det er så mye galt med å være student. Alle trenger litt press, og hadde det for eksempel ikke vært eksamener, så hadde vi ikke hatt det presset.

LES OGSÅ: Ukas student - Sem Petros

 

Hva gjør du i fritiden din?

Jeg er glad i å reise. Jeg jobber lange dager når jeg jobber, og når jeg reiser, reiser jeg langt.
Under bachelorgraden reiste jeg Stillehavet rundt, og under mastergraden reiste jeg tre måneder i Antarktis. Og i sommer reiste jeg rundt Svalbard. Så jeg vil si at jeg er et typisk prosjektmenneske.


 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Det blir som oftest Verdensteateret eller Circa.

 

Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

Da velger jeg Jonas Gahr Støre, fordi han er en realpolitiker som er kunnskapsrik, ser nøkternt på ting og som skjønner hvordan ting henger sammen. Jeg ser for meg at han kunne trukket fram sammenhenger jeg ikke hadde sett, og forklar ting jeg ikke forstår. Og så velger jeg Nelson Mandela. Han er en stor visjonær som virkelig vil noe, og som har lyst til å gjøre livet bedre for alle andre, som jo er midt i fagfeltet mitt. Han klarer å se stort på ting og har ingen hevntanker, noe jeg synes er fascinerende. Til sist velger jeg min svigermor, fordi jeg har verdens beste svigermor. Hun har levd et spennende liv, og er et spennende og veldig reflektert menneske som har fått meg til både å tenke nye tanker og forstå ting jeg aldri har forstått før.

LES OGSÅ: Andrine Hilton - satser for fullt på karate og studerer Sports management

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?