(StudentTorget.no):

Ukene flyr unna og det er allerede på tid for ny ukesmeny i studentkokeboka.

Da vi ikke hadde med fisk i forrige uke, håper vi at dere vil like de to rettene med fisk som er lagt til denne uken. Rettene bør friste selv de verste skeptikerne til å spise mer fisk i hverdagen. I tillegg er det også flere vegetarretter på menyen, som pasta pesto, eller salat med asiatisk preg.

God uke!

 

Mandag – Grønnsakssuppe

Vi starter uken med en veldig lett grønnsakssuppe som varmer godt. I denne suppen bruker vi små kjøttboller av medisterfarse, men suppen kan gjerne lages uten også. Tilsett poteter eller andre rotgrønnsaker slik at den metter litt bedre.

 

 

Dette trenger du:
250 g medisterfarse (kan sløyfes)
1,5 l kjøttbuljong (utblandet)
4 stk gulrot i strimler
1/2 stk knollselleri (sellerirot) i strimler
1 stk purre i ringer

Slik gjør du:
1. Kok opp vann, buljong og grønnsaker i cirka 10 minutter. Smak til med litt salt og pepper.

2. Ta frem en bolle med lunkent vann og en teskje til forming av kjøttbollene.

3. Form små kjøttboller med teskjeen. Legg bollene i suppen og ta kjelen fra kokeplaten. La alt trekke i cirka fem minutter.

Server gjerne med grovt brød til.


 

Tirsdag – Seibiff

Da er det tirsdag og tid for ukens fiskemiddag. Hva med biff av sei? Denne serveres med karamellisert løk, smaker veldig godt og bør kunne gjøre de fleste skeptikere glad i fisk.

 

 

Dette trenger du:
200 g seifilet
1 ss hvetemel
Litt salt og pepper til steking
1/2 ss margarin til steking
200 g potet
3 stk rød cherrytomat
1/4 stk brokkoli

Stekt løk:
½ stk løk
½ ss margarin til steking

Slik gjør du:
1. Skjær løk i tynne skiver. Ha margarin i en stekepanne og stek løken til den er gylden og karamellisert, sammen med litt salt og pepper.

2. Kok opp poteter i en kjele sammen med litt vann. Mot slutten av koketiden, tilsett brokkoli som er delt opp i buketter.

3. Del sei i to fileter. Vend dem i melet og stek de i en stekepanne til de er ferdig. Krydre til med salt og pepper.

Server seibiffen med brokkoli, poteter og cherrytomater, sammen med løk på toppen!

Vel bekomme!

LES OGSÅ: Ukemeny - middagstips til deg

 

Onsdag – Pastasalat med pesto

Pesto og pasta er en sikker vinner. Denne inneholder bare fire ingredienser, og er så kjapp å lage at det eneste du venter på er at pastaen skal gjøre seg ferdig. Sleng i noen cherrytomater, litt pepper og parmesan på toppen for en smakfull og enkel rett.

 

 

Dette trenger du:
100 g pasta (gjerne pastarør)
1/4 glass grønn pesto
1/4 pakke ferdigkuttet salat, gjerne kutt opp dette selv om du ønsker
3 - 4 cherrytomater, deles i to

Slik gjør du:
1. Kok opp pasta etter anvisning på pakken.

2. Bland sammen pasta og salatblanding. Rør inn pestoen.

3. Serveres med cherrytomater og gjerne litt revet parmesant på toppen om du har.


 

Torsdag – Asiatisk salat

Det går fint ann å lage salat uten kjøtt. Denne er proppfull av vitaminer og antioksidanter, som vi trenger sårt på denne tiden av året. Med litt asiatiske krydder og reddiker, får du en smakfull og krydret rett. Er du skikkelig sulten kan du tilsette det du ønsker av kjøtt eller litt cous cous/bulgur til.

 

 

Dette trenger du:
1 stk vårløk
1/4 pk aspargesbønner
2 stk reddik
Liten håndfull rucculasalat
1 ss søt chilisaus
Saften av ¼ stk  lime

Slik gjør du:
1. Vask og skjær vårløk og reddik i skiver.

2. Kok bønnene et par minutter i vann med litt salt. Vask salaten.

3. Bland sammen salat og ingrediensene i en bolle, bland inn chilisaus og limesaft. Smak til med litt pepper.

Server gjerne med brød til.

LES OGSÅ: Tacosuppe, kjapp pizza, nudelsalat, sashimi, bananwok, kotelett med rotmos, eggepanne med squash

 

Fredag – Thai curry med svinekjøttdeig

Endelig fredag! Etter en lang uke, er det lov å jukse litt om man vil. Her har vi brukt ferdig curry på glass, sammen med fløte og grønnsaker. Slik blir det kjapp og smakfull middag av.

 

 

Dette trenger du:
100 g kjøttdeig av svin
Ris (nok til en porsjon)
1/2 ss olje, til steking
1/4 stk rødløk, i båter
1/4 glass thai curry saus
1/2 dl matfløte
1/4 pk sukkererter, delt i to

Slik gjør du:
1. Kok opp ris etter anvisning på pakken.

2. Brun kjøttdeigen i en stekepanne i to omganger til den er ferdig. Ha i rødløk og la det frese et par minutter.

3. Tilsett currysaus og matfløte. Rør godt og la det putre et par minutter.

4. Tilsett sukkerertene mot slutten av tiden, da holder de seg sprø.

Vel bekomme!


 

Lørdag – Lakselasagne

Hva med en sunnere middag denne helgenen? Lasagne er typisk helgemat, og denne er laget med laks og enkle ingredienser. Denne er perfekt å fryse ned til hektiske dager. Lag gjerne en stor porsjon, eller del ingrediensene under på fire om du ønsker kun én porsjon.

 

 

Dette trenger du:
8 stk lasagneplater
5 stk egg
Cirka 5 dl melk eller halvparten fløte/melk
Litt salt og pepper
300 g kokt laks
1 pk dypfryst spinat
1 dl revet hvitost

Slik gjør du:
1. Kok lasagneplatene i fosskokende vann i cirka fem minutter.

2.  Bland sammen melk, egg, salt og pepper.

3. Ingrediensen legges lagvis i en ildfast form. Eggeblanding, lasagneplater, spinat og fisk. Lagene endes med eggeblandingen.

4. Stekes midt i ovnen på 175 grader i cirka 30 minutter. Dryss over revet ost og stekes videre til osten er gylden.

Serveres gjerne med en klatt rømme og litt salat til!

LES OGSÅ: Jambalaya, kyllingburger, stekt ris og kreolsk kyllingsalat

 

Søndag – Chop suey

Vi avslutter uken med hjemmelaget chop suey. Denne er enklere enn du tror, og følger du oppskriften vil du nok tenke deg om to ganger neste gang du ønsker å bestille kinesisk take away. Som med gårsdagens middag, metter også denne flere munner, eller du kan spare unna noe til neste uke.

 

 

Dette trenger du:
500 g kyllingfilet
Cirka 2 ss  maisstivelse (maizena)
Cirka 2 ss olje til steking
1 stk løk
3 stk gulrot
1 ss hakket frisk ingefær (kan bruke tørker ingefærpulver)
1 pose dypfryst wokblanding
4 stk vårløk
3 dl hønsebuljong (utblandet)
1 ss soyasaus
Cirka 1 ss østerssaus (oyster sauce)

Slik gjør du:
1. Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Del løk i tynne båter, gulrøtter og vårløk i tynne skiver. Pass på å bruke to forskjellige skjærebrett til kjøtt og grønnsaker, eller vask godt i mellom for å unngå bakterier. Ha ingredisene til sausen klar.

2. Vend kyllingstrimlene i maisstivelse og stek de raskt i olje til de er ferdige.

3. Legg kylling til side og tilsett løk, gulrøtter og ingefær i pannen.

4. Tilsett wokblandingen og vårløken i pannen, når de andre grønnsakene begynner å bli møre. Hell over hønsebuljongen og la det koke opp.

5. Smak til med østerssaus, soyasaus og smak til med litt salt og pepper.


God appetitt!

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!