(StudentTorget.no):

Er du glad i fisk men usikker på hvordan du skal tilberede den? Her kommer syv gode og enkle fiskeretter.

 

Folielaks

Dette trenger du per person: 

 

1 laksefilet

1 stor ss ferdig krydder- eller hvitløksmør

1 stor gulrot

1 del purre

Ris

Salt 

Pepper

Aluminiumsfolie

 

Slik gjør du:

1. Kutt opp gulrøtter og purre.

 


LAKS I FOLIE: Godt og enkelt. I tillegg får retten en spesielt god smak med dæsjen med hvitløk- eller kryddersmør du pakker inn i folien sammen med fisken og grønnsakene. 

2. Ha salt og pepper på fisken og plasser den oppå grønnsakene på folien.

3. Topp fisken med en god spiseskje krydder- eller hvitløksmør og brett sammen folien. 

4. Stekes i 200 grader i ca 20 minutter. 

5. Serveres med ris. 

 

Pastasalat med reker 

Dette trenger du:

 

150 g reker, uten skall 

250 g pasta 

Rødløk 

Cherrytomat 

Ruccolasalat 

 

Tomatpesto:

50 g tomat, soltørket 

1 fedd hvitløk 

1 ss pinjekjerner 

 


PASTASALAT MED REKER: Lag en deilig pastasalat med reker - veldig godt og enkelt
 

1 ss parmesanost 

0,5 dl olivenolje

 

Slik gjør du: 

1. Kok pastaen i rikelig med saltet vann.

2. Skjær rødløk i tynne skiver.

3. Ha ingrediensene til tomatpestoen i en foodprosessor og kjør til en mos.

4. Bland tomatpesto, pasta, reker, løk, tomater og ruccola sammen.

 

Pasta carbonara med torsk og bacon:

Dette trenger du:

 

200 g  torskefilet, uten skinn og bein 

50 g  bacon 

1 fedd  hvitløk 

250 g  tagliatelle 

2 stk  egg 

 


PASTA CARBONARA MED TORSK OG BACON: Torsk og bacon passer perfekt sammen, og pasta passer jo til alt. Hvorfor ikke prøve pasta carbonara med torsk? 
 

1,5 dl  lettrømme 

0,5 dl  parmesanost 

Salt og pepper 

Bladpersille

 

Slik gjør du: 

1. Skjær torsken i strimler og bacon i tynne strimler. Stek baconstrimlene på middels temperatur i sitt eget fett til de er sprø og gylne. 

2. Ha strimler av torsk og finhakket hvitløk i stekepannen, la det stå og steke videre på lav temperatur til fisken er nesten gjennomstekt.

3. Kok pastaen i rikelig, godt saltet vann. Mens pastaen koker rører du sammen egg og rømme.

4. Sil vannet av pastaen, la den stå i 1 minutt og bland sammen med torsk, bacon, hvitløk og egg- og rømmeblandingen.

5. Smak til med salt, nykvernet pepper og revet parmesan eller annen ost på toppen. Friske urter som bladpersille kan også tilsettes.

 

Fiskesuppe

Dette trenger du:

 

200 g hysefilet, uten skinn og bein 

2 stk sjalottløk 

1 stk purre

 


LETTLAGET FISKESUPPE: Prøv denne deilige fiskesuppen. 
 

0,5 stk laurbærblad 

0,5 stilk persille, frisk 

1,3 dl eplesider 

2,5 dl vann 

Salt og pepper 

Dill, frisk

 

Slik gjør du: 

1. Hakk sjalottløk og lag en suppekvast bestående av et par grønne blad av purren, laubærblad og persille bundet sammen.

2. Kok sjalottløk og suppekvasten i eplesider og vann i ca. 20 minutter. Ta opp suppekvasten.

3. Rens og skjær purren i tynne ringer og fiskefileten i strimler. Legg det i suppen og la den trekke til fisken er kokt, ca. 2 minutter.

4. Smak til med salt og pepper og dryss over dill.

 

Wok med reker

Dette trenger du:

 

300 g reker, uten skall 

0,5 pose wokgrønnsaker, fryste eller ferske grønnsaker etter smak.  

1 fedd hvitløk 

 


WOK MED REKER: En wokrett trenger absolutt ikke inneholde kjøtt, reker fungerer veldig bra. 

0,3 stk chili, rød 

1 ts ingefær, frisk 

0,3 dl olje 

1 ss soyaolje 

balsamicoeddik 

0,3 vann

Nudler

 

Slik gjør du:

1. Finhakk hvitløk, chili og riv ingefær.

2. Stek sammen med wokgrønnsakene i olje i 2-3 minutter.

3. Rør inn soyasaus, eddik og vann og la retten bli gjennomvarm.

4. Vend inn rekene og server retten med nykokte nudler.

 

Fiskeboller med karrisaus: 

Dette trenger du:

250 g fiskeboller 

1 stk løk 

0,5 fedd hvitløk 

0,5 ss smør 


FISKEBOLLER: Fiskeboller er enkelt, det er godt, og aller best: Det er billig.  

1 ts karri 

0,5 ss hvetemel 

0,5 dl fiskebuljong 

1,5 dl lettmelk 

Salt og pepper

Ris

Brokkoli

 

Slik gjør du: 

1. Surr finhakket løk og hvitløk i smør til løken er blank.

2. Rør inn karri og la det surre et par minutter.

3. Rør inn hvetemelet. Spe med kraft fra fiskebollene eller fiskebuljong, og melk til det blir en jevn saus.

4. La sausen koke et par minutter.

5. Smak til med salt og pepper.

6. Ha i fiskebollene og la dem bli varme i sausen.

7. Server fiskeboller med kokt ris og brokkoli.

 

Sweet-chilli-marinerte fiskespyd med wokgrønnsaker: 

Dette trenger du:

 

150 g laksefilet, uten skinn og bein 

150 g steinbitfilet, uten skinn og bein 

1 fedd hvitløk 

 


LAKSESPYD: Prøv laksespyd marinert med sweet chilisaus og grønnsaker. Nydelig! 

0,5 pose wokgrønnsaker, fryste eventuelt ferske grønnsaker etter smak. 

Sweet chilisaus 

Olje 

Salt og pepper

Ris

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Kok ris etter anvisning på pakken.

3. Skjær laks og steinbit i stykker på ca. 3x3 cm, og tre på spyd. Krydre lett med salt og pepper.

4. Varm en stekepanne til middels varme. Brun spydene kjapt i olje, uten å gjennomsteke fisken.

5. Pensle spydene i sweet chilisaus, og etterstek de i stekeovnen i ca. 5 minutter.

6. Kutt hvitløk og wok sammen med grønnsaker til de er knapt møre.

7. Krydre med salt og pepper.