Hva gjør en Musikkprodusent

En musikkprodusent vet hvordan moderne musikk utvikles, og kjenner hele prosessen fra låtskriving til lydmiksing. Produsenter har i dag en mer sammensatt rolle i musikkindustrien enn tidligere. I tillegg til miksing og mastering av artisters musikk kan musikkprodusenten være involvert i låtskriving, låtvalg, fungere som arrangør og drive veiledning av artistene.

Som musikkprodusent har du god kjennskap til lydteori og komposisjon. Innen enkelte sjangere av elektronisk musikk kan produsenten stå for både skriving, arrangering, innspilling og framføring av materialet.

Musikkprodusenten har kjennskap til hvordan internasjonal musikkbransje fungerer og hva som skal til å for å lykkes i markedet. Musikkprodusenter har etter hvert fått en viktig rolle i forretningsmessige vurderinger rundt musikkproduksjoner.

Som musikkprodusent har du stor interesse for musikk og ønske om å skape ny musikk. Du må både kunne jobbe selvstendig med mange oppgaver og ha evnen til å samarbeide med andre mot et felles mål. Du bør være kreativ og ha grunnleggende ferdigheter og interesse for IKT.


Utdanning / kompetansekrav - Musikkprodusent

Studievalg.no - Relaterte studier til Musikkprodusent

Jobbmuligheter - Musikkprodusent

Som musikkprodusent kan du jobbe for eksempel i plateselskap eller musikkforlag, eller du kan jobbe frilans. Du kan ansettes som produsent eller som låtskriver, repertoar- og artistutvikler, lyddesigner, lydtekniker eller andre stillinger som krever kompetanse innen musikkproduksjon.

En produsent kan også jobbe som kunstnerisk leder for turneer og festivaler eller festspill. Slike jobber er ofte prosjekt hvor man jobber frem en spesiell produksjon.

LES OGSÅ: Michelle Ullestad (25) er musiker og student – musikken betyr alt

KarriereStart.no - Temaside Musikkprodusent

KarriereStart.no - Stillingsannonser Musikkprodusent

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Musikkprodusent

Lønnsnivå - Musikkprodusent

Som musikkprodusent har du mange yrkesmuligheter. Lønnen vil avhenge av stilling, utdanning og hvilke prosjekter du jobber med. Mange jobber frilans og honorar/lønn avhenger av omfang og lengde på oppdragene.

 

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner