(StudentTorget.no):

 

Her er seks apper som vil teste din tålmodighet og tankegang, samtidig som tiden vil fly. Appene er morro for alle aldre, og er gratis fra spillbutikken på mobilen din. I disse tider kan dagene føles treige, derfor kan det være en god idé å ha en av disse spillappene på mobilen.

 

Puslespill
iOS/Android
Gratis

 

Er du veldig glad i å legge puslespill, kan Jigsaw Puzzle være appen for deg. Etter koronapandemien kom til Norge har flere butikker vært utsolgt for puslespill, men på mobilen er det lett tilgjengelig.

 

Appen er lett å bruke. Når du går inn i appen velger du bildet du ønsker å pusle, og hvor mange brikker du ønsker. Du kan velge mellom 36, 64, 100, 144, 225 eller 400 brikker.

 

Når du har ferdigstilt puslespillet vil det bli lagret i «Mine puslespill», og du kan velge ut et nytt bilde å pusle. Om du skulle ønske å ta en pause fra et puslespill, og begynne på et nytt, er det muligheter for det også.

 

Tegne
iOS/Android
Gratis

 

Happy Color har blitt en veldig populær app. Den er enkel og bruke, i tillegg til at den er lett å forstå.


 

Du velger ut et bilde du ønsker å tegne, og putter riktig farge som stemmer med tallene du har fått oppgitt. Når alle fargene er brukt, er tegningen ferdig, og du får se en rask gjennomgang av alt du gjorde.

 

I «My Feed» har du en oversikt over alle bildene du har fullført. Appen er et morsomt tidsfordriv, som gir gode resultater for de som kanskje ikke er så flinke til å tegne for hånd.

 

Tenke
iOS/Android
Gratis

 

Flow Free er en litt mer komplisert variant av puslespill. Du skal få to dotter av samme farge til å møtes uten at det blir etterlatt hull eller krysninger på brettet.

 

Appen har flere nivåer og flere kategorier man kan velge fra. En god app med tidsfordriv, som kan lære deg en ting eller to om tålmodighet.

LES OGSÅ: Dette er de beste skrekkfilmene til Halloween!

 

Flow Free trenger ikke internett, og må kun betales for om du ønsker og bruke mer enn fem hint eller åpne spesielle pakker.

 

Hjernetrim
iOS/Android
Gratis

 

Sudoku er et tallspill hvor man skal plassere sifrene 1-9 i et rutemønster. Tallene 1-9 skal så inn i hver enkelt rute, vertikalt og horisontalt, uten at et tall repeteres.


 

Spillet kommer originalt fra USA, men tok av i Japan på 1980-tallet.

 

Det er mange forskjellige apper med Sudoku, og her kan man velge den som passer deg best. Det er vanlig at appene har forskjellige vanskelighetsgrader. Om du ikke har spilt før kan det lønne seg å starte med nybegynner og bygge deg opp derfra.

LES OGSÅ: Filmene som hjelper deg forstå ex.phil

 

Kort
iOS/Android
Gratis

 

Solitaire er også kjent som kabal og er et kortspill. Målet med å legge en kabal er å samle alle kortene i de fire grunnbunkene, spar, hjerter, kløver og ruter. Esset må ligge nederst, og så bygger man opp til to, tre, fire, og så videre.

 

Solitaire kommer i flere utgaver, og her kan man velge den man liker best. Spillet er gratis, og enkelt å forstå når man kommer inn i det. Kabal er et spill for kun én spiller.

 

Brettspill
iOS/Android
Gratis

 

Backgammon er et gøyalt spill for en til to personer. I appen «Backgammon King», kan du velge å spille mot en maskin eller en venn.

 

For å sette i gang må du trykke på terningen, og den som får det høyeste tallet starter. Det er om å gjøre å få alle brikkene i mål før den andre personen. Står en brikke alene, er det fare for at motspiller sender den tilbake til start.

LES OGSÅ: Steve Jobs avgangstale ved Stanford University - StudentTorget anbefaler


 

Kaster du terningen, og får to av samme tall, får du flytte brikkene fire ganger. I Backgammon King-appen har man mulighet til å velge vanskelighetsnivå ut i fra hvor god man ønsker maskinen skal være.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet