Hva gjør en kommunikasjonsrådgiver / PR-rådgiver

En kommunikasjonsrådgiver har ansvar for en bedrift eller organisasjons strategiske kommunikasjonsarbeid. Hva man jobber med kommer an på hvor du jobber. Du kan ha ansvaret for internmagasinet hvor du skriver saker, eller planlegge kampanjer, rådgi bedriften om hvordan de både internt og eksternt kan nå flest mulig med informasjonen de skal formidle.

En kommunikasjonsrådgiver har også ofte ansvaret for kontakten bedriften har med pressen, og vil ofte måtte svare på spørsmål fra dem i tillegg til å skrive pressemeldinger. Hvis organisasjonen ønsker publisitet i pressen er det også kommunikasjonsrådgiveren som forsøker å selge inn saker til forskjellige medium.

En kommunikasjonsrådgiver må ikke forveksles med en journalist. De to yrkene står på hver sin side av skalaen, hvor kommunikasjonsrådgiveren vil styre flommen av informasjon enten ved å selge inn saker for journalistene eller gi informasjon om en spesifikk sak som berører organisasjonen, mens journalisten vil prøve å få mest mulig ut av informasjonen og stille spørsmål.


Personlige egenskaper - Kommunikasjonsrådgiver / PR-rådgiver

Du må ha en god formidlingsevne både skriftlig og muntlig. I tillegg må du være glad i å kommunisere med mennesker, siden det er en stor del av jobben. Du bør også like å jobbe i team, en kommunikasjonsavdeling består ofte av flere personer du skal planlegge og gjennomføre det kommunikasjonsfaglige arbeidet med.

LES OGSÅ: Sara jobber som kommunikasjonsrådgiver i Oslo Høyre

Utdanning / kompetansekrav - Kommunikasjonsrådgiver / PR-rådgiver

For å jobbe som kommunikasjonsrådgiver bør du ha en bachelor eller mastergrad. Mange har utdanning gjennom PR, kommunikasjon og journalistikk.

For å komme inn på disse studiene kreves generell studiekompetanse. Det er heller ingen bakdel om du også ha utdanning innenfor det feltet arbeidsgiveren representerer. Hvis du er kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten er for eksempel greit å ha tilleggsutdanning innenfor økonomi.

LES OGSÅ: Lyst til å studere markedsføring og merkevareledelse? Les om Kaias erfaringer!

Studievalg.no - Relaterte studier til Kommunikasjonsrådgiver / PR-rådgiver


Jobbmuligheter - Kommunikasjonsrådgiver / PR-rådgiver

De siste årene har det vært en sterk vekst innenfor yrket. Mange organisasjoner og bedrifter er opptatt av å ha en styrket kommunikasjonsavdeling som kan ta seg av kommunikasjonen eksternt og internt.  En kommunikasjonsrådgiver kan jobbe i alle slags bedrifter og organisasjoner som har en kommunikasjonsavdeling. Selv om en kommunikasjonsrådgiver og en journalist ikke er det samme, jobber kommunikasjonsrådgivere som journalister og omvendt.


KarriereStart.no - Temaside Kommunikasjonsrådgiver / PR-rådgiver

KarriereStart.no - Stillingsannonser Kommunikasjonsrådgiver / PR-rådgiver

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Kommunikasjonsrådgiver / PR-rådgiver

 

Lønnsnivå - Kybernetiker

Lønnen varierer hvor du jobber og hvilke arbeidsoppgaver og hvor mye erfaring du har Kommunikasjonsforeningens lønnsstatistikk for 2010 lå lønnen for en kommunikasjonsrådgiver på 481 800 kroner.

LES OGSÅ: Kommunikasjonsrådgiver i Geelmuyden.Kiese

Mer informasjon / linker

Kommunikasjonsforeningen - http://www.kommunikasjon.no

PR, kommunikasjon og media ved Høgskulen i Volda: http://hivolda.studiehandbok.no/hivolda2/content/view/full/22782

PR- og kommunikasjonsledelse ved Handelshøyskolen BI: http://www.bi.no/no/Heltid/Bachelorstudier/PR-og-kommunikasjonsledelse/

PR- og samfunnspåvirkning ved Markedshøyskolen: http://www.mh.no/studietilbud-bachelor/PR-og-samfunnspavirkning/

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner