Fortell kort om hva du jobber som og hvor?

Jeg jobber som rådgiver i Geelmuyden.Kiese og jobber primært med prosjekter innenfor finansiell kommunikasjon, medierådgivning og endringsledelse. Rådgiverstillingen innebærer både å gi kundene råd innenfor fagfeltet og lede produksjonen teamet utfører i prosjektene.
 
 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

Veldig variert. Noen dager sitter jeg hos en større kunde hele dagen, i en blanding av rådgivningsmøter og med å bistå med implementering av kommunikasjonsplaner. Andre dager er jeg på kontoret og jobber med mindre kunder mer på adhoc-basis. Det blir generelt mye møter, telefoner og e-post inn og ut – og sjelden en dag uten Powerpoint.

 

Hva skal til for å lykkes i din jobb?

Jeg vil nok trekke frem offensivitet som den viktigste egenskapen, noe som også er en av våre fire kjerneverdier. Dessuten er et brennende samfunnsengasjement og stor samfunnsforståelse hygienefaktorer. Forretningsforståelse og strategisk forståelse er også viktig for å skape verdier for kundene. 

Hvordan er den typiske karriereveien videre i ditt yrke / din bransje?

Noen satser hardt på opprykk på karriereveien i Geelmuyden.Kiese, som består av totalt fem nivåer. Andre søker nye utfordringer etter noen år, og de havner gjerne som informasjonssjefer eller kommunikasjonsdirektører, avhengig av hvor mye erfaring de har. 

 

Hva er de typiske startjobbene og arbeidsoppgavene for nyutdannede som starter i ditt yrke / din bransje?

Vi har fem karrieretrinn, og alle nyutdannede ansettes som juniorkonsulenter. Juniorkonsulentene har mye kundekontakt, deltar i kundemøter og utfører research og analyser. Vi har så mange og varierte prosjekter at nyutdannede aldri opplever rutinearbeid.

LES OGSÅ: Lyst til å studere markedsføring og merkevareledelse? Les om Kaias erfaringer!

 

Hva er din utdanningsbakgrunn?

Siviløkonom, spesialisering innenfor finans.

 

Hvordan og hva tror du gjorde at nettopp du fikk denne jobben?

Jeg hadde jobbet noen år som journalist før jeg begynte som juniorkonsulent i 2005. Jeg ble nok ansatt på bakgrunn av medieerfaring, god innsikt i finansmarkedene og holdninger som jeg fikk vise frem gjennom søkeprosess og intervjurunder.


 

Hva er dine anbefalinger / råd til personer som vil begynne i samme yrke?

Engasjer deg i noe utover studiene. Les aviser og engasjer deg i samfunnsdebatten. Tenk gjennom hvem som har makt i samfunnet og hvorfor ulike aktører sier og gjør som de gjør. Ser du spillet bak kulissene, har du skjønt en del om strategisk kommunikasjon.

LES OGSÅ: Kommunikasjonsrådgiver / PR-rådgiver | Yrkesguiden | Yrke Kommunikasjonsrådgiver

 

Er det noen spesiell krav som stilles for å få en jobb som den du har (personlighet, akademiske meritter, utdanningsretninger, annet)?

Det er viktig å kunne dokumentere evnen til å sette seg inn i svært komplekse problemstillinger. Derfor ansetter vi kun kandidater med masterutdannelse. Vi ser gjerne at søkerne har vist engasjement utover studiene, for eksempel gjennom frivillige verv. Vi er svært verdidrevet, så søkere må dokumentere åpenhet, offensivitet, integritet og sans for humor.

 

Hva synes du er det beste med å jobbe i ditt yrke / din bransje og har dere noen gode frynsegoder?

Vi jobber med å rådgi kundene om hvordan de skal forvalte tillit. Med en så skjør verdi å beskytte, har topplederne fullt trykk på de problemstillingene de kommer til oss med. Med andre ord er det beste at vi kommer borti utrolig interessante problemstillinger og ledere. Geelmuyden.Kiese lover at selskapet skal være selskapet i Skandinavia hvor man lærer mest om kommunikasjon, og frynsegodet er følgelig en unormalt bratt læringskurve. Vi har mange andre frynsegoder også, men de bør ikke være en motivasjon for å søke.

LES OGSÅ: Sara jobber som kommunikasjonsrådgiver i Oslo Høyre