Som student har man alltid mange tanker og følelser som surrer rundt i hodet. Du leser noe nytt og spennende hver dag. Du skriver en oppgave og bruker timesvis på å fordype deg i en teori eller et tema. Du blir obsessed av en teoretiker eller en teori. Du bruker uker, dager og timer på å pugge til en eksamen. Du hører noe i en forelesning som provoserer eller interesserer deg.

 

I 2014 gikk jeg bachelor i sosiologi på Universitetet i Oslo. Jeg lærte masse og leste masse, men jeg hadde ingen steder å skrive om hva jeg gjorde eller dele alt jeg lærte. Da jeg fikk tilbud om å bli studentblogger for Sosiologforeningens nettside sosiologen.no, takket jeg ja med en gang. Jeg hadde håp om at dette kunne være kanalen hvor jeg kunne skrive om det jeg ville og at noen (forhåpentligvis) ville lese det jeg skrev. Og slik ble det. 

 

 

Å blogge ga meg en stemme. Det ga meg muligheten til å skrive om det jeg brenner for, å dele erfaringer med andre studenter, å bli hørt når noe med studenttilværelsen gjorde meg glad eller frustrert. Så dette er mine topp 7 grunner til å begynne å blogge: 


 

Å blogge er en mulighet til å bli hørt

Å blogge er en mulighet til å bli hørt og å dele dine tanker, erfaringer og følelser med andre studenter, kommende studenter, forelesere, ansatte med flere. 

 

Å blogge er en mulighet for refleksjon

Jeg liker å skrive ned det jeg tenker og føler. Slik får jeg orden på tankene mine og kan reflektere over hendelser, tanker, teorier og opplevelser. Studenttilværelsen kan være både givende, slitsom, spennende og kjedelig på engang. Da kan det være godt å ha et sted å skrive ned alt du føler. 

 

Å blogge er en mulighet til å dele

Når du blogger kan du dele dine beste tips med andre studenter. Det beste stedet å lese i byen eller på studiestedet ditt. Den beste maten på campus. De beste og de dårligste foreleserne. Hvordan organisere en kollokviegruppe. Hvor det alltid er ledige grupperom. Du kan dele av hvem du er og hva du gjør. Hvordan din studiehverdag ser ut, helt uredigert. 

LES OGSÅ: Forventninger til skolestart

 

Å blogge er en mulighet til å skrive det du vil

Som student skriver du mye. Veldig mye. Notater i forelesninger, notater fra seminarer, semesteroppgaver, eksamensoppgaver, notater fra pensum… Ofte velger du ikke selv hva du skal skrive. Å blogge er en mulighet til å skrive hva du vil, uten noen formelle retningslinjer for hvordan noe skal se ut. Det er en mulighet til å skrive akkurat det du liker, om det du liker, slik du vil skrive det selv. 


 

Å blogge er en mulighet til å være subjektiv

Når du blogger er dine tanker, meninger og følelser i fokus. Da kan du skrive ned hvordan du mener at noe er, uten å måtte henvise til kilder. Du kan skrive ned akkurat det du tenker og føler der og da. Så fra en som ofte forholder seg til retningslinjer og skal være så nøytral og objektiv som overhode mulig hele tiden: Det er deilig å kunne skrive et blogginnlegg i ny og ne. 

LES OGSÅ: Emma og Kristin er studentpraktikanter i Myanmar

 

Å blogge er en mulighet til å bli bedre til å skrive

Som alle praktiske ferdigheter blir du bedre til å skrive av å skrive. Bloggen er en mulighet til å gjøre nettopp det. Du får skriveerfaring, kan bygge en portfolio om du ønsker det og får tilbakemeldinger fra andre på det du skriver gjennom f.eks. kommentarer eller muntlige tilbakemeldinger.

 

Å blogge er gøy!

Det er gøy å kunne være personlig, skrive om hva du vil og å være kreativ når du skriver. 

 

StudentTorget søker nå bloggere. Mediehuset StudentTorget består av mediene StudentTorget.no, KarriereStart.no og Studievalg.no, samt produksjonsselskapet Kubrix. Samlet har våre nettsider over 800.000 unike brukere per måned og mer enn 250.000 registrerte medlemmer (september 2018). Vi hjelper mennesker i alle aldre med å ta gode valg og realisere sitt potensial - som studenter, jobbsøkere og arbeidstakere.

LES OGSÅ: En kort oppsummering av tre år som student i London


 

På studenttorget.no skriver du om studentlivet og hvordan det er å være student. Du blir en del av en plattform med bloggere fra hele Norge og får tilbakemelding på innlegg fra bloggredaktør. Er du vår nye studentblogger? Ta kontakt med bloggredaktør Mathilde Aarvold Bakke på mathilde@studenttorget.no.