I dag er de kjendiser med milliarder på bok, men det var ikke utdanningen som banet vei for disse ti superstjernene.

I gamle dager ble ungdommen oppfordret til å gå på skole og fullføre utdannelsen sin. Men det er for kjendiser som for folk flest; utdanning er en av mange måter å finne ut hva man vil her i livet, og langt fra alle fullfører. For en rekke av de utvalgte stjernene i denne artikkelen har enten talentspeidere plukket de ut av skolen, eller de har sluttet selv for å satse på egne prosjekter.

I ettertid har imidlertid svært få av disse god grunn til å angre på dette valget, selv om vi understreker at for de fleste lønner det seg nok å fullføre.

 

Woody Allen, har siden 70-tallet vært en ledende regissør og skuespiller, som til tross for en rekke kontroverser har klart å holde seg relevant og synlig frem til den dag i dag. Hans mest kjente filmer er Manhattan, Match Point og Vicky Cristina Barcelona.  Allen anses av mange som en filmregissør med stor interesse i akademia, og har også undervist ved The New School Universitetet i New York. Men da han startet på Universitetet i New York, ble han kastet ut grunnet elendige resultater. Senere sluttet han også ved  City College i New York etter å ha jukset på metafysikkeksamen. Senere har han uttalt at han lærte mest gjennom selvstudier.


 


Beyoncè Knowles, er i dag verdens best betalte musiker med en årsinntekt på 87 millioner dollar ifølge Forbes.com. Dette gjør hennes også til den best betalte kjendisen under 30 år. Beyoncè Knowles er gift med rapperen Jay-Z, som måtte nøye seg med en sjette plass i samme kåring; sammen er de musikkbransjens rikeste par. Som tenåring gikk Knowles på High School for the Performing and Visual Arts i Houston hvor hun tidlig viste musikalske talenter. Hun gikk senere på Alief Elsik High School, også i Houston, men etter at Knowles fikk stor suksess med gruppen Destiny`s Child i 1998, sluttet hun for å satse på musikk-karrieren. Siden den gang har hun solgt 75 millioner album, spilt i en rekke filmer og turnert verden rundt.

LES OGSÅ: Vurderer du landskapsarkitektur? Les dette først!


 


Bill Gates, er milliardær og er en av grunnleggerne av konsernet Microsoft. Gates regnes som en av verdens rikeste menn og etter at han trakk seg fra den daglige driften av selskapet har han proklamert at hele hans formue, i 2009 anslått til 40 milliarder dollar skal doneres til veldedighet. Bill Gates gikk i en periode på Universitetet Harvard, men hoppet av etter det andre året. I ettertid har han uttalt at «I realized the error of my ways and decided I could make do with a high school diploma.»

 


Paris Hilton,
har for massemedia vært 2000-tallets "IT-girl". Hotellarvingen har også prøvd seg som realitystjerne, skuespiller, modell, klesdesigner og sanger. Hilton er datter av Richard Hilton og Kathy Hilton som sammen eier hotellkjeden Hilton, som regnes som verdens største. Paris vokste opp i toppetasjen på Waldorf-Astoria Hotel på Manhattan og sluttet på skolen etter college, etter å ha blitt utestengt fra sitt andre år ved Canterbury Boarding School for brudd på skolens reglement.

LES OGSÅ: Kunne du tenke deg å jobbe på båt og fartøy? Da kan dette være noe for deg!


Steve Jobs,
er milliardær og er en av grunnleggerne av Apple, som nylig ble kåret til verdens sterkeste varemerke. Ved siden av suksessen med Apple Computers har også Jobs vært en av grunnleggerne for animasjonsstudioet Pixar, som i dag er eies av Disney. Studioet har stått bak filmsuksesser som Wall-E, Toy Story og Ratatouille, og Jobs er den som har størst eiendel i Disney-konsernet. Jobs startet ved  Reed College, men sluttet etter bare seks måneder. Han opprettholdt likevel et kurs i kalligrafi, et fag som Jobs senere har uttalt at har hatt stor innflytelse på dagens Apple-maskiner: «If I had never dropped in on that single course in college, the Mac would have never had multiple typefaces or proportionally spaced fonts».

LES OGSÅ: Utdanning i USA: Celina studerer biologi i Tampa FloridaKjell Inge Røkke,
er en av Norges best kjente forretningsmenn, og er også en av landets rikeste. Røkke er opprinnelig fisker, og startet sin yrkeskarriere som maskinsmører ombord på en fisketråler i Alaska. Hans forretningskarriere begynte med kjøpet av en 69-fots tråler i 1982 i USA. Med dette som utgangspunkt bygget han opp en global virksomhet innen fiske som startet med American Seafoods Company i Seattle. Selskapet Aker er i 2011 et av de største industrikonsernene i Norge.


 


Mark Zuckerberg, er grunnleggeren av det som er verdens største sosiale medium, Facebook. I dag har nettstedet over 500 millioner brukere, og magasinet Forbes kåret nylig Zuckerberg til verdens yngste dollar-milliardær. Eventyret om hvordan Facebook ble til, er dokumentert i filmen The Social Network, hvor Zuckerberg og et par kompiser vil lage et nettsted som «Is taking the entire social experience of college and putting it online.» For å kunne gjøre dette, og sørge for at Facebook ble så stort som det er i dag, var Zuckerberg nødt til å slutte på Harvard Universitet, men med en personlig formue på 13.5 milliarder har det sikkert ikke så mye å si lenger.

LES OGSÅ: Andreas er ny leder i Norsk studentorganisasjon


David Bowie,
er en av musikkhistoriens største artister og har solgt 136 millioner eksemplarer av sine i alt 24 album. Bowie er også en anerkjent låtskriver, skuespiller og plateprodusent, og har blant annet spilt i TV-serien Twin Peaks og produsert superstjernene Lou Reed og Iggy Pop. David Bowie gikk i sin tid på det som i dag er Ravensbourne Universitet i London, her tok han noen av grunnkursene, men droppet ut for å satse på karrieren.
 

Mark Wahlberg,
kom til Hollywood som den hvite rapperen og undertøysmodellen Marky Mark. Wahlberg sluttet på skolen allerede som 16-åring, og slet i sine ungdomsår med tung rusavhengighet og mye kriminalitet. Hans karrierevei i Hollywood er løst beskrevet i den suksessrike HBO-serien Entourage. I dag er Wahlberg en av USAs best betalte skuespillere.

 


Alicia Keys,
er en av vår tids mestselgende og prisvinnende artister. Hun har siden gjennombruddet i 2001 vært en synlig aktør i det internasjonale musikkmarkedet. Keys er også skuespiller, og startet sin karriere som Maria i The Cosby Show. Foreldrene sendte henne til New York's Professional Performing Arts School da hun var 16 år gammel. Etter dette startet hun på Columbia-universitetet, men sluttet etter bare ett semester da hun fikk platekontrakt med selskapet Columbia Records. Anno 2011 har Alicia Keys solgt 30 millioner album, verden over.

Kilder: Collegedropoutshalloffame.com, Wikipedia, Dagens Næringsliv, Forbes.com.

LES OGSÅ: Ønsker du å studere Barnehagelærer? Les dette!