(StudentTorget.no): 

 

Det finnes mange ulike områder du kan utdanne deg innen. Her har vi funnet utdanningene du aldri har hørt om. Noen merkeligere enn andre. Ta en titt på denne listen! 

 

Paranormale studier
Dette studiet passer for deg som er over gjennomsnittet interessert i det paranormale, som spøkelser og onde ånder. Ved Thomas Francis University tilbys det bachelor, master- og doktorgrader i paranormale studier. På nettsiden skriver de at denne utdanningen blant annet forbereder deg til å utføre paranormal forskning, å skrive bøker om paranormale emner, holde forelesninger og foredrag om det paranormale og mye mer.

 

Sitrusstudier
Glad i appelsiner og sitroner? Ved Florida Southern College kan du studere og spesialisere deg i sitrusfrukter! På dette studiet får du kompetanse innen dyrking av sitrusfrukter og annen generell håndtering av sitrustrær. Med en bachelorgrad i sitrusstudier får du blant annet muligheten til å jobbe for bedrifter som driver med produksjon av sitrusfrukter, juice eller lignende. 


 

Dukketeater
Dette er linjen for deg som elsker dukketeater og å være kreativ! Ved University of Connecticut tilbys det nemlig bachelor- og mastergrad i dukketeater. Tittelen på utdanningen røper alt – utdanningen fokuserer på dukketeater og studentene lærer å skape sine helt egne dukketeatershow. Under utdanningen får studentene muligheten til å fordype seg innen fag som presentasjonsteknikk. 

 

LES OGSÅ: Folkehøyskolenelinjene du aldri har hørt om

 

Bowling Management
Visste du at det finnes en egen linje for bowlingelskere? Vincennes University er den eneste skolen i verden som tilbyr denne utdanningen. Studiet varer i to år, og du tar emner som skal forbedre studentene til å arbeide i browlingbrasjen. Her tar de fag innen ledelse, markedsføring og salg. Passer for deg som liker bowling!

 

Forensic Anthropology
Ved Colorado Mesa University kan du studere Forensic Anthropology. Her er det fokus på forskning på nedbryting av menneskelige levninger. Mye undervisningen foregår på et forskningsanlegg, hvor det undersøkes faktiske menneskelige levninger, som skjeletter og lignende. Her forbereder du deg for en karriere innen biologi, arkeologi eller i politiet. 


 

Blomsterledelse
Dersom du elsker og vil jobbe med blomster, kan denne utdanningen passe godt for deg. På Missisippi State University kan du nemlig studere blomserledelse. Her utdyper du deg innen salg, kjøp, distribusjon, markedsføring og design av ulike blomsterprodukter. Etter endt studie kan du som nyutdannet jobbe innen alt fra detaljhandel til hagearbeid.

 

Populærmusikk
Er du glad i musikk og ønsker å utvikle musikeren i deg? Ved Høyskolen Kristiania tilbys det en treårig utdanning i musikken som vi lytter til daglig. På deres nettsider skrives det at utdanningen består av alt fra opptredener på scene, til teoretiske oppgaver.

 

LES OGSÅ: Disse Instagram-kontoene bør du følge!

 

Sirkus og fysisk fremføring
Dette er ikke den typiske bachelorgraden du kan ta ved et universitet eller en høyskole! Drømmer du om en karriere innen sirkus? Ved Bath Spa University tilbys det bachelorutdanning i teater og fremføring på sirkus, hvor studentene utdyper seg i dans, teater og sirkuskunster.

 

Packaging 

Ved Michigan State University tar de emballasje veldig seriøst! På dette studiet får du som student praktisk erfaring med innpakning av og emballasje for diverse produkter. Her er det også spesielt fokus på bærekraftig emballasje, så studiet passer for deg som også er opptatt av miljø og bærekraft. 


 

Hacking
Ved UiO kan du ta en mastergrad i etisk hacking. Utdanningen gir deg kompetanse innen testing av sikkerheten til ulike IT-systemer, og går blant annet ut på å finne løsninger på sikkerhetsproblemer og beskytte systemer mot nettangrep.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet