(StudentTorget.no): 

 

 Det finnes en rekke områder du kan utdanne deg innen, og her har vi funnet utdanningene du kanskje aldri har hørt om. Noen merkeligere enn andre. Ta en titt på denne listen! 

 

Paranormale studier
Dette studiet egen seg for deg som er over gjennomsnittet interessert i det paranormale. Ved Thomas Francis University tilbys det nemlig bachelor, master- og doktorgrader innen paranormale studier. På nettsiden skriver de at denne utdanningen blant annet forbereder deg til paranormal forskning, å skrive bøker om paranormale emner, holde forelesninger og foredrag om det paranormale feltet, og mye mer.

 

Sitrusstudie
Denne bachelorgraden visste du kanskje ikke om, men ved Florida Southern College kan studenter velge et sitrusprogram. Her får du kompetanse innen dyrking av sitrusfrukter og all annen generell håndtering av sitrustrær. Med en bachelorgrad i sitrusstudier får du blant annet muligheten til å jobbe for bedrifter som driver med sitrusproduksjon.

 

Dukketeater
Ved University of Connecticut tilbys det bachelorgrad og mastergrad i dukketeater. Tittelen på utdanningen røper alt – utdanningen fokuserer på dukketeater, og studentene lærer å skape dukketeater-show. Under utdanningen får studentene muligheten til å fordype seg innen blant annet presentasjonsteknikk.

 

LES OGSÅ: Folkehøyskolenelinjene du aldri har hørt om

 

Bowling Management
Visste du at det finnes en egen linje for bowlingelskere? Vincennes University er den eneste skolen som tilbyr denne utdanningen. Studiet varer i to år og går gjennom emner som skal forbedre studenter til browlingbrasjen. Her tar de fag innen ledelse, markedsføring og salg.

 

Begravelsesstudium
Ved Colorado Mesa University kan du gå et begravelsesstudium, hvor av mye undervisningen foregår på et forskningsanlegg, inne i klasserom eller likhus. Her er det fokus på forskning på nedbryting av menneskelige levninger.

 

Blomsterledelse
Dersom du har enorm interesse for blomster, kan denne utdanningen passe godt for deg. På Missisippi State University kan du nemlig studere blomserledelse. Under utdanningen utdyper du deg innen salg, kjøp, distribusjon, markedsføring og design av blomsterprodukter. Etter endt studie kan du som nyutdannet jobbe innen alt fra detaljhandel til hagearbeid.

 

Populærmusikk
Er du glad i musikk og ønsker å utvikle musikeren i deg? Ved Høyskolen Kristiania tilbys det en treårig utdanning innen musikk som vi lytter til daglig. På deres nettsider fremmes det at utdanningen består av alt fra opptredener på scene, til teoretiske oppgaver.

 

LES OGSÅ: Disse Instagram-kontoene bør du følge!

 

Sirkus og fysisk fremføring
Dette er ikke den typiske graden du kan ta ved et universitet eller en høyskole. Drømmer du om en karriere innen sirkus? Ved Bath Spa University tilbys det bachelorutdanning i teater og fremføring på sirkus, hvor studentene utdyper seg innen dans, teater og sirkuskunster.

 

Packaging 

Ved Michigan State University tar de emballasje veldig seriøst. På dette studiet får du som student praktisk erfaring innen innpakning av og emballasje for diverse produkter. Her er det også spesielt fokus på bærekraftig emballasje.

 

Hacking
Ved UiO kan du ta en mastergrad i etisk hacking. Utdanningen gir deg kompetanse i testing av sikkerheten til IT-systemer, og går for eksempel ut på å finne løsninger på sikkerhetsproblemer og beskytte systemer mot nettangrep.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet