Navn: Constantin Krogh 

Alder: 21 

Studieretning: Økonomi, Matematikk og Regnskapsføring

Studiested: Saint Michael´s College, Colchester, Vermont, USA.

 

Hvordan kom du fram til at det var til USA du ville dra?

USA har et veldig godt skolesystem som gir mange muligheter til å kombinere sport ved siden av studier. I tillegg er de fleste skolene bygget på Liberal Arts, noe som gir studentene muligheten til å få bred kunnskap, samtidig som man får en god faglig kompetanse innenfor den studieretningen studenten går.

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Søknadsprosessen var travel, men jeg fikk god veiledning av skolens ansatte underveis, slik at prosessen var så enkel som mulig. De ansatte på skolen er der for å hjelpe deg som student eller søker, og er alltid tilgjengelige til å veilede deg videre i søknadsprosessen. 

 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?

Studiet er basert på cirka tre timer med faglig undervisning med professor per uke. Utenfor undervisningstidene er professorene ofte tilgjengelige for å hjelpe deg med selvstudier, lekser, innlevering og forberedelser til prøver.


 

Hva er den største forskjellen på å studere i USA og i Norge?

USA har et skolesystem som balanserer karaktervurderingen utover semesteret. Samtidig er professorene mer tilgjengelige for studenten utenfor forelesninger og undervisningstimer. Dette føler jeg har gitt meg en bedre forståelse av emnene innenfor de forskjellige fagene.

 

Hvordan er en vanlig dag i Burlington?

Hvis jeg ikke er på skolen eller driver med selvstudier, reiser jeg ofte ned til Burlington, som er fem minutter med bil eller buss. Der finnes det mange gode restauranter, kino, strender, og mye mer man kan finne på med venner.

 

 

LES OGSÅ: Karoline valgte pyskologistudier, sol og surfing på USAs vestkyst 

 

Hvordan er studentmiljøet der?

Studentmiljøet er veldig bra og trygt. Å ha muligheten til å bo på skolen gjør at alt er veldig tilgjengelig. Skolen tilbyr også mange muligheter til å bli med i sportsklubber og andre sosiale klubber. Det er definitivt et godt og trygt studentmiljø, med alt av mat, leger, treningssenter og lignende tilgjengelig på skolen.

 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Når jeg ikke er på skolen, bruker jeg tiden min med venner jeg har fått gjennom studiene. Vi finner på morsomme ting som klippehopping, stå på ski, eller andre aktiviteter jeg liker å gjøre på fritiden.


 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

I forhold til studentbyer i Norge, er leieprisene i Burlington veldig billig. Boligmarkedet har lavere priser, og dette gir studenter gode muligheter til å finne et behagelig sted å bo utenfor skolen, hvis dette er å foretrekke fremfor å bo på campus. På campus tilbyr de også gode boforhold, for en veldig rimelig penge.

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i USA?

Det eneste negative jeg kan tenke på ved å studere i USA er avstanden hjem, men tiden går veldig fort når man studerer, og muligheten til å oppleve USA er noe man ikke kan gå glipp av.

 

Er det noe du skulle ønske at du visste før du dro, som andre studenter kan ha nytte av å vite?

Hvis det er noe jeg gjerne skulle ønske at jeg visste før jeg dro, så er det mer om hvilke forskjellige studieretninger skolen tilbyr, og hvor enkelt det er å kombinere forskjellige studier. Dette er lett å søke opp på skolen sine nettsider.

 

Vil du anbefale andre å studere i USA, og har du noen tips til nye studenter?


Jeg bil absolutt anbefale andre å studere i USA. Det er en fantastisk mulighet. For nye studenter vil jeg anbefale å sosialisere seg så mye som mulig fra starten av, og jobbe tett med professoren for å gjøre hverdagen så lett som mulig. De er der for å hjelpe deg og lære bort ting. I tillegg vil jeg anbefale å studere på Saint Michael´s College, en fantastisk skole.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet