Endelig har du fått napp hos den søte dama og hun har sagt ja til å bli med på å ta en kopp kaffe. Hvordan velger du rett sted å gå og hvilket tidspunkt er det beste. StudentTorget har sett nærmere på saken.

LES OGSÅ: Slik er studentenes sexvaner

Når skal dere møtes?

Lørdag formiddag er perfekt. Du har gårsdagen å diskutere. Og de de neste helgekveldene å se frem til.

LES OGSÅ: Kjærlighetssorg - den ultimate guiden

Hva slags sted skal jeg velge?

Velg et sted med mange mennensker i bevegelse. Det gir flere samtalemuligheter, samt en harmonisk stemning.

LES OGSÅ: Valentinsgaver til han - henne - seg selv

Hvordan skal jeg kle meg?

Kle deg uformelt, løst og ledig. Men stilen skal ikke være sjuskete, det sender feil signaler. Balanse er vel ordet her. Velg gjerne dine favorittklær, men unngå kofirmasjonsdressen. Kast jakka under daten. Det sitte med jakken på virker formelt og forstyrrende.

LES OGSÅ: Sex på første date? Vente med å ringe? Hvilke datingmyter stemmer?

Skal jeg komme for tidlig?

Selvfølgelig. Kom tidlig og finn et flott bord. Et  vindusbord inspirerer til flere samtaler. Men sørg for at hun får den beste plassen. Les gjerne i en bok eller lignende før daten dukker opp.

LES OGSÅ: Dette spørsmålet bør du stille på første date

Hva skal jeg bestille?

La henne bestille først. Og spis bare om hun spiser. Bestill noe spennende og opptre verdensvant. Velg ikke Cola med sugerør. En lett italiensk rett funker alltid.

LES OGSÅ: Gode grunner til å være singel

Hva skal jeg prate om?

Unngå store ord i begynnelsen. Du er på date og ikke et torgmøte. Vindusplassen, menyen og boken gir deg samtaleemner. Ellers så funker musikk, bøker, tv og film. Husk å være interessert når du samtaler. Sitt fremoverbøyd. Det å sitt bakoverlent virker arrogant.

LES OGSÅ: Datingtips: Slik ber du en du liker ut på date

Når er det på tide å avslutte?

Sitt ikke lenger enn en og en halv time. Det kan fort bli for kameratslig og avslutt før det blir det. Føl deg frem om en klem er riktig. Ellers så er et håntrykk eller klapp på skulderen en ok måte å takke for selskapet. Har daten gått dårlig så spør hvilken vei hun skal? Du skal selvfølgelig i motsatt retning.

LES OGSÅ: Billige Valentinsdagsgaver - De beste tipsene

Hvordan følg opp etter daten?

Send en SMS noen timer etterpå. Takk for et trivelig kafebesøk. Skal dere ses igjen, la hun velge sted. Etter to kafebesøk kan man vurdere å velge en annen date form. Skjerp hjernen og la tankene fly og foreslå noen annet enn kafe.