Fordelene ved å kunne lese kroppsspråk

Kunnskap om menneskers kroppsspråk har du alltid bruk for – i høy grad også som student!

Nedenfor følger noen triks du kan lære deg, innenfor relevante områder i ditt studieliv.

LES OGSÅ: Gutters seksuelle helse med legestudent Simon Ertzeid fra Alfakrøll podkast Studentopplysningen #30

 

Under forelesninger

- Tar foreleseren din seg ofte til ansiktet mens han prater eller idet noen stiller ham et vanskelig spørsmål? Da kan det hende han lyver! Som barn avslører vi oss lett dersom vi lyver. Et fem år gammelt barn som lyver til foreldrene sine vil umiddelbart dekke over munnen med hendene etterpå.

Denne bevegelsen følger oss livet ut, men i mer raffinert form, for eksempel ved å ta seg til nesen.

Husk llikevel at foreleseren din ikke nødvendigvis går rundt og lyver selv om han ofte tar seg til nesen, kanskje er han bare forkjølet? Det er altså viktig å huske at man ikke kan tolke kroppsspråk isolert og utenfor settingen det skjer i.

- Må du selv holde foredrag på seminar eller i gruppe en dag? Se på publikumet ditt. Hvis de skakker på hodet sitt er det et tegn på at de følger med og er interesserte!

En kvinne skakker også på hodet for å vise en mann at hun er tiltrukket av ham. Bøyd nakke, derimot, tyder på uenighet.

LES OGSÅ: Sjalusi - Slik overvinner du sjalusifølelsen

 

På byen

Innsikt i mannlig og kvinnelig kurtise gir deg tipsene du trenger for å finne en fremtidig make – for livet eller for natten?

LES OGSÅ: Slå opp med kjæresten via internett!

 

Mannlig kurtise

- Mannen pynter på utseendet når det er en kvinne i nærheten. For eksempel ved å ta seg i håret, rette på slipset eller klærne eller liknende.

- Det mest aggressive seksuelle signalet en mann kan gi til en kvinne, er å stikke tomlene innenfor beltet og trekke oppmerksomheten mot genitalieområdet.

- Han holder blikket ett sekund lenger enn vanlig. Er han virkelig ivrig, vil pupillene utvide seg.

- Ofte står mannen også med armene i siden for å vise hvor kraftig han er, og hvor klar han er for et mer intimt forhold. Dette siste trikset pleier for øvrig sjelden å funke særlig bra hos det motsatte kjønn.

LES OGSÅ: Utroskap - Slik unngår du

 

Kvinnelig kurtise

Kvinner har mange flere kroppsspråklige strenger å spille på enn en mann for å vise at hun er interessert og tilgjengelig.

Her er noen av dem:

- Lange, intime øyekast. Utvidede pupiller.

- Hun retter på klærne.

- Hun drar hendene gjennom håret.

- Hun kaster hodet bakover for å få vekk håret.

- En kvinne som er interessert vil etter hvert vise frem den følsomme og myke huden på innsiden av håndleddene til en potensiell partner. Håndflatene vil også være synlige for mannen mens hun snakker med ham.

- Bena holdes mer adskilte enn hvis det ikke hadde vært en mann i nærheten.

- Hun ruller med hoftene.

- Hun tar på leppestift / lipgloss.

- Sideblikk over skulderen.

- Hun holder bena i kors.

Kvinner er også flinkere enn menn til å plukke opp flørtende signaler og til å sende dem ut. Ønsker du draget som mann, gjør du altså lurt i å være oppmerksom på slike signaler.

Det er også lurt å forstå signalene kvinner og menn gir dersom de ikke er interesserte. Noen tydelige tegn i så måte er disse:
 
- Hun legger armer og ben i kors.

- Hun flytter seg vekk når du prøver å flytte deg nærmere henne. I så fall ønsker hun deg sannsynligvis ikke så langt inn i hennes intimsone, noe du bør ta til etterretning.

- Hun lukker øynene mens du snakker til henne. Mennesker som gjør det viser tydelig at de kjeder seg.

LES OGSÅ: Møt din kjæreste på singeltur

 

Håndgemeng og usikkerhet

Når to menn setter hendene i siden og bena mot hverandre med en anstrengt holdning i kroppen, kan det hende det bygger opp til slosskamp. Små pupiller er også et tegn på aggresjon.

Ser du noen som står med armene (og eventuelt bena) i kors? I så fall er det ikke fordi de mener å være uvennlige, de er bare nervøse og står i beskyttelsesstilling.

LES OGSÅ: Disse studentene flørter mest

 

Ønsker du å lære mer om kroppsspråk?

Allan Pease’s bok ”Kroppsspråk” gir en god og enkel innføring i kroppsspråk.

Desmond Morris’ bok "Manwatching" er en bibel for dem som interesserer seg for menneskers ikke-verbale måter å kommunisere på.