Har du tenkt å gi kjæresten din noe ekstra på Valentin-dagen, men har dårlig råd? Her er er de rimelige gavetipsene, som får hjertet til banke litt ekstra.

Mandag er det igjen Valentinsdagen, eller «alle hjerters dag». Tradisjonen med dyre gaver, kjærlighetsbrev og romantiske kort er ikke like utbredt i Norge som i USA, men kanskje du er en av dem som ønsker å gi din kjære ekstra oppmerksomhet denne dagen? Eller kanskje du trenger romantiske ideer til en annen anledning? Her er StudentTorgets tips til romantikk på studentbudsjett:


Romantisk matpakke

Matpakker er i utgangpunktet kjedelige. Tilby kjæresten din å lage dagens lunsj, og legg litt arbeid i innholdet. En pastasalat, pitabrød med chillisaus, skinke og ost eller matspyd med pølse, grønnsaker, ost og polarbrød er alle gode alternativer til de vanlige skivene. Legg et kort kjærlighetsbrev eller -kort i matpakken, og du har en ekte valentinspakke!

LES OGSÅ: Våryr - vårkåt

 

Personlig gavekort

Et personlig gavekort på en kosekveld, massasje, hjemmelaget middag eller husarbeid viser at du orker å gjøre noe for din kjære. Det er enkelt å lage fine og profesjonelle gavekort i Word og Works, men et håndskrevet kort er mye mer personlig og minst like flott å få.

 

Hjemmelaget godteri

Gelehjerter, marsipankuler med sjokoladetrekk, brente mandler og karameller med ulike smaker kan raskt og enkelt lages på et hybelkjøkken. Hvis du har lite plass og dårlig tid kan du prøve deg på en nødløsning: Lage hjemmelagete godteriblandinger ved hjelp av kjærestens favoritter. Kanskje vil en pose nonstop blandet med saltsild glede noen du kjenner?

LES OGSÅ: Slutt på forholdet? - Slik kommer du over eksen

 

Romantisk spilleliste

Det finnes utallige romantiske spillelister på Spotify, klare til nedlasting. Et bedre alternativ er å lage din egne spesielle liste, basert på sanger som betyr noe for dere to.

 

Kjærlighetskrukke

Skriv ned grunner til at du elsker kjæresten din på papirlapper i ulike størrelser og former. Samle alle lappene i et glass eller en krukke, og pynt krukken med et rødt silkebånd. Dette burde være enkelt å gjennomføre, og samtidig en garantert suksess!

 

Filmkveld

Få tak i din kjæres favorittfilmer eller -serier, og by på en helaften hjemme. Kanskje ikke den mest originale ideen, men ingenting sier «jeg elsker deg» som å by på en seriemaraton med helt nye episoder. Spesielt når det er en serie du selv ikke liker.

LES OGSÅ: Wingman-fenomenet

 

Skattejakt

Lag en skattejakt som ender med en premie. «Skatten» kan være noe så enkelt som et kort eller deg selv, her er det jakten som er det viktige. Lag et skattekart med rute som du og kjæresten kan følge sammen. Ruten kan være inne på hybelen din, eller det kan være en komplisert tur ut med innlagte stopp på kafé.

 

Tilby tid

Tilby kvalitetstid som kjæresten din kan få disponere. Vær villig til å gjøre den ene tingen som du virkelig hater, men som kjæresten din virkelig setter pris på at du gjør. Dette kan være alt fra å vaske badet til å være med på teater – her er det ikke du som bestemmer hva som skal skje.

LES OGSÅ: Samtykkeloven - myter og fakta om samtykkeloven - Studentopplysningen #36

 

Ut på tur

Du har ikke råd til en lang og velfortjent ferie til varmere strøk. Utstyrt med månedskort eller billett har du likevel mulighet til å ta din kjære med på tur. Ta bussen eller toget til et ukjent sted i byen, eller til et sted som betyr noe for dere to. Dette kan være alt fra puben hvor dere først traff hverandre til et sted med utsikt over byen.

 

Gjør som Julia Roberts

Til sist et tips fra Julia Roberts: «Sprett en flaske champagne og ta av deg toppen!». Dette virker både på kvinner og menn...