(StudentTorget.no):

Navn: Benjamin Silseth
Alder: 19
Utdanning: Journalistikk
Studiested:Norges Kreative Fagskole,Trondheim 
Aktuell med: Sesong 2 av Trekant på NRK3 som har premiere 9. november.

 

Hvorfor søkte på som programleder for «Trekant»?

Jeg søkte egentlig ved en tilfeldighet da jeg leste gjennom nettaviser på jobb, men fant jo fort ut at dette var noe for meg, og det var det tydeligvis også. Jeg søkte fordi jeg ville være med på noe moro og annerledes, noe man bare får én sjanse til å gjøre i løpet av livet. Jeg ville kjenne på mine egne grenser, og finne ut mer om «seksuelle-Benjamin», noe jeg definitivt har gjort!

 

Hvorfor tror du at akkurat du ble valgt som programleder?

Jeg tror jeg i stor grad ble valgt fordi jeg er meg og fordi de som valgte meg visste at jeg var nysgjerrig og veldig åpen når det gjelder sex og utfordringer. I tillegg er jeg jo homse, og de ville ha med en homse i år. Tror det vil være en tankevekker for mange, samtidig som at det sikkert vil vekke reaksjoner.

 

Hvilke utfordringer tror du det kommer til å by på bød det på å kombinere studiehverdagen med «Trekant»-innspillingen?

Jeg møtte på en del utfordringer da vi holdt på med innspillingen ved siden av studiene. Det var umulig å få med seg alle forelesningene, og innleveringene var slitsomme å holde tritt med. Men det gikk jo fint, og akkurat nå studerer jeg på fulltid og stortrives med det. Tror ikke jeg har lidd noen stor skade av å jobbe mye ved siden av, tror tvert imot at jeg ble mange hundre erfaringer rikere.

 

Hvilken nytte tror du «Trekant» kan ha for deg i fremtiden? Har du noen ønsker og mål?

Jeg tror Trekant har gitt meg veldig mye. Ikke bare har jeg utforsket den seksuelle verden, men jeg har også fått kjenne på mine egne grenser og blitt mye bedre kjent med meg selv. Jeg har blitt mye mer selvsikker og tryggere på meg og mitt. Det er en følelse jeg ikke kunne fått på noen annen måte. Jeg tror også at jeg har blitt flinkere til å kaste meg ut i ting, og gi ting en sjanse før jeg vurderer å droppe det. Jeg hadde ingen spesifikke ønsker eller mål til å starte med, men nå sitter jeg igjen med masse erfaringer og venner for livet.

 

Hvordan påvirker deltakelsen i «Trekant» hverdagen din?

Trekant påvirket hverdagen min til en viss grad. Vi levde litt i en egen boble med innspilling daglig og lange dager, samtidig som jeg skulle studere. De fleste jeg møtte av gamle kjente ville prate om Trekant, mens jeg ville egentlig prate om alt annet. Uansett har Trekant vært utelukkende positivt for hverdagen min, og jeg har fortsatt til gode å støte på noe negativt. I tillegg møtte jeg utrolig mange nye mennesker som jeg aldri vil glemme!

 

Hvordan vil du beskrive deg som person for de som ikke kjenner deg?

Jeg er utadvendt og ler minst 27 ganger daglig. Jeg liker å se lyst på ting før det negative skal vurderes, og tar ting veldig lett på sparket. Lever av å få andre til å le og kan sjeldent gå en dag alene. Utenom det kverulerer jeg ganske mye, og er vel kanskje litt sta av meg.

 

Hva synes du er det beste med å studere?

Det beste med å studere er helt klart at hverdagene aldri er like. Forelesningene er spennende og oppgavene er utfordrende, så jeg føler nesten at man utfordrer seg selv daglig. Jeg byttet jo studiested fra Oslo til Trondheim, og møtte en klasse som umiddelbart organiserte en klassefest for å styrke det sosiale miljøet. Så ærlig talt kunne ikke studielivet mitt vært bedre akkurat nå.

 

Og det verste?

Det verste er å stå opp tidlig om morgenen. Jeg er et B-menneske og elsker å sove lenge. Når forelesningene starter 8:15 om morgenen får jeg lyst til å skulke, selv om jeg har 5 minutters gangavstand til skolen. Men det er overkommelig.

 

Hva gjør du i fritiden din?

På fritiden min pleier jeg vel ikke å gjøre så mye spesielt. Jeg hører veldig mye på musikk, særlig når jeg jobber med studiene hjemme. Utenom studier har jeg en god gjeng med venner i Trondheim som jeg alltid har det gøy med, og så prøver jeg å presse inn litt trening i ny og ne. Ellers er jeg helt vill på å finne på noe om man skulle kjede seg.

 

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? Og hva er målet med utdannelsen din?

 

 

TREKANT: Johanna Zembla, Benjamin Silseth og Even Jørs er de nye Trekant-programlederne.

Jeg forventer å lære litt mer enn i år, siden jeg selv falt ut litt på grunn av innspillingen. Jeg har veldig store forventninger til det neste semesteret, men NKF har vist seg å være et utrolig bra valg av skole, så jeg tviler ikke på at mine forventninger overstiges. Målet med utdannelsen min er mye. Jeg skal studere journalistikk først, fordi jeg har en lidenskap for skriving. Etter det skal jeg begi meg ut på psykologi-studiet og skal inn i ledelse-, HR-, eller konsulentbransjen.

 

Hvor pleier du dra ut på byen?

Når jeg er i Oslo er jeg storfan av å dra på Grünerløkka. Grünerløkka er alltid morsomt, uansett hvilken dag det er og du møter alltid interessante mennesker der. Pluss at du finner folk fra alle typer miljø der, så det blir fort en variert crowd. Utesteder som Latter og Emil og Samuel er også noe jeg kan begi meg ut på om jeg er i humør for det.

 

Du får velge tre mennesker, død eller levende til din kollokviegruppe. Hvilke velger du og hvorfor?

Benjamin Franklin var blant mye forskjellig en amerikansk journalist, forfatter, filantrop, vitenskapsmann, oppfinner og diplomat. Tenker at han må ha noe innspill på så og si alt, og ikke minst kom han på uttrykket «tid er penger», noe jeg tror man kan bruke fint i studietiden.

Også ville jeg valgt Jonas Gahr Støre. Han er skarp og har en høy posisjon, og vinkler ting på en god måte. Han har jo også skrevet en bok hvor han tar opp flere ting som jeg finner interessant, blant annet Midtøsten og menneskerettigheter. I tillegg tror jeg han har sykt mange statshemmeligheter å dele, så jeg kunne skrevet en veldig god artikkel etterpå.

Til slutt ville jeg hatt med Ingeborg F. H. Karlsen. Vi vokste opp sammen fra dag én, og hun er av mine beste venner! Hun er smart og morsom, og man trenger en som kan sprite opp stemningen. Samtidig er hun veldig lik meg, og jeg tror hun ville kunne konkurrere med både Franklin og Støre når det gjelder innspill. I tillegg vet jeg at hun også vil vite om statshemmelighetene, så da er Støre på tynn is!

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

Jeg er en gladgutt, så det må nesten bli: Happy up here – Röyksopp
Du finner ikke noen bedre stemningsskaper!