(StudentTorget.no):

Navn: Halvor Harsem også kjent under navnet Kong Halvor som er navnet på bloggen hans og brukernavnet på Twitter.
Alder: 23
Studerer: Filmproduksjon ved Norges Kreative Fagskole avdeling Oslo.


Aktuell med:
Sammen med studiekameratene Herrmann Stenerud og Christoffer Krook laget fikk han oppgaven å lage en dokumentar eller reportasje. Dette ble til en ti minutters-film om Twitter, hvor blant annetTwitterkjendisene Jenny Skavland, Odd Magnus Williamson, Chirag Patel, Trine Grung, Thomas Moen og Christian Falck forteller hvordan de bruker det sosiale mediumet. Filmen ble lastet opp åpå You Tube i slutten av november og er allerede sett av over 23 000.

 

Hvorfor ville dere lage en film om Twitter? 

Jeg, Herrmann Stenerud og Christoffer Krook fikk i oppgave å lage dokumentar- info- eller reportasje. Vi er alle aktive brukere av Twitter og andre sosiale medier og fant fort ut at vi ville gjøre en film om dette. Vi snevret det fort inn til å kun handle om Twitter. Det er jo i prinsippet helt fjernt å skulle lage en prate-film om en internettside, men vi så potensialet i det.

 

TWITTERAVHENGIG: Da Halvor Harsem fikk i oppgave å lage en dokumentar eller reportasje fikk han og studiekameratene ideen til Twitterfilmen, hvor de får kjendiser som er aktive på Twitter til å fortelle om sin bruk av mikrobloggen. Selv er Harsem over gjennomsnittet aktiv på Twitter med godt over 9000 følgere og 5000 tweets.

 

Hvor lang tid brukte dere på å lage filmen?


Vi brukte jo nesten ett år på å publiserer Twitterfilmen. Selve planleggingen og innspillingen tok bare et par uker, men vi fikk aldri satt det sammen på en tilfredsstillende måte. Det endte med at det halvferdige prosjektet ble liggende på en harddisk hele sommeren, før vi i november endelig tok oss tid til å få det ferdig.

Var det vanskelig å få "Twitterkjendisene" til å stille opp?

Alle deltagende i filmen ble kontaktet via Twitter. Det var ikke et problem å få noen til å stille opp. Jeg tror dog at jeg har hatt lettere for å få dem med på dette enn hvem som helst annen, da jeg kjenner de fleste av de vedkommende mer eller mindre fra før.

LES OGSÅ: Christian (24) brenner for sykepleierstudentene

 

Hvor mye tid i uka vil du anslå du selv bruker til nye sosiale medier som blogg, Facebook og Twitter. Går bruken ut over skolearbeidet? 

Jeg bruker sosiale medier konstant. Jeg er alltid pålogget og leser tweets og lignende, hyppig, hele døgnet. Det er det første jeg gjør når jeg står opp, og det siste jeg gjør før jeg legger meg. Det går ikke en time uten. Jeg føler ikke at det går ut over skolearbeidet, i den grad at jeg anser mye av bruken som viktigere enn skolen - da i form av nettverksbygging, eksperimentering og eksponering. Det er viktigere for meg å gjøre inntrykk på den virkelige verden, enn en lærer.

LES OGSÅ: Linus ble gründer som 15-åring!


 

Hvordan vil du beskrive deg som person for folk som ikke kjenner deg? 

Jeg tror jeg kan beskrives som aktiv, kontaktsøkende og engasjert. Jeg hater de stille øyeblikkene der man ikke gjør noen ting. Helst skal alt jeg gjør være av betydning for noe som kan produseres.

 

Hva skal du bli, og hva er dine forventninger til neste semester? 

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre neste år, men har sett litt på tekst- og skribent-linja på Westerdals. Jeg har mye i hodet, og vil lære meg flest mulig måter å få dem ut på. Jeg har ingen planer om å bli noe konkret i fremtiden, men jeg ønsker meg muligheten til å være mye både foran og bak kamera i forskjellige film- og tv-sett. Har også interesser innenfor kunst, foto og skriving.

LES OGSÅ: Maika Marie (25) er Norges mektigste student

 

Hva gjør du på fritiden?

Sitter mye hjemme og skriver. Mye basert på sosiale medier og internett. Jeg lager jo også mye filmer, tegner, og jobber mye med å bli kjent med andre innenfor feltene. Jeg drar mye ut på byen også, men selv da skal jeg ofte få noe ut av det. Jeg liker å føle at alt jeg gjør er gjennomtenkt og givende.


 

Hvor pleier du å dra ut på byen? 

Jeg liker meg i området rundt Youngstorget. Det er i de områdene jeg oftest havner. Men jeg tiltrekkes også, kanskje mest av alt, brunere og mer rocka steder som for eksempel Evergreen. Jeg setter egentlig ikke lista på selve utestedet så høyt, så lenge de som henger der er kule. Alle BI-stereotypene holder seg heldigvis for seg selv i midtre del av Hegdehausveien, så mulighetene er mange. Jeg foretrekker å dra på byen i hverdagene fremfor helgen fordi det er et mer filtrert publikum ute da. Mye mindre bråk, mye bedre stemning. Og mye penere jenter. I helgen er Oslo fylt opp av tullinger fra hele landet.

LES OGSÅ: Fadderravn passer på studentene under fadderuka

 

Du får velge tre mennesker, levende eller døde til din kollokviegruppe. Hvem velger du og hvorfor?

Herrmann Stenerud, Christoffer Krook og Kim-Andre Aspen. Det er klikken min.

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

Jeg har en liste på Spotify som heter «Begravelsesmusikk» som jeg er veldig fornøyd med. Den inneholder sanger som man får gåsehud av, og som kan få selv Arnold Schwarzenegger til å grine. Lista er sterkt representert av Neil Young, David bowie og Smiths. Akkurat nå, så tror jeg dog at den sangen som beskriver sinnet mitt best må bli en klassisk sang som heter Elverhøj. Den er utrolig kul. Ekte heavy Metal fra 1828! 

LES OGSÅ: Ukas student stilte i kjole på talerstolen


Link til Spotifylista mi
Link til Elverhøj på spotify

Sangen finnes på You Tube i et klipp med Olsenbanden. Den var nemlig med i Olsenbanden også, fordi den er dritkul!

HER KAN DU SE TWITTERFILMEN: