(StudentTorget.no):

Navn: Nina Larsen Raanes
Alder: 22 år
Studerer: Sykepleie ved Høgskolen i Sør-Trøndelag

Aktuell: Leder for Norges største fadderuke, Quak! i Trondheim, som er for studentene ved Dronning Maud Minne Høyskole, Norges Kreative Fagskole og Høyskolen i Sør-Trøndelag. Quak tar imot rundt 3300 nye studenter og skal sørge for at alle får en fantastisk start som nye studenter. 

 

Hvorfor ville du bli fadderleder for Quak?

- Jeg ønsket å stille som Quaksjef etter oppfordring fra to i styret i fjor. Jeg var fadderansvarlig i fjor på sykepleien, altså "ansvarsperson" på min avdeling. Ville ha en utfordring, og siden jeg aldri har tatt steget som sjef, ville jeg prøve nå. Jeg har jo som sagt et forhold til Quak fra i fjor, og liker hva Quak står for og klarer å presentere for de rundt 3300 nye studentene. Jeg er en person som alltid har vært aktivt med tanke på studentverv. Jeg vil ha ting gjort, og med den gjengen jeg har fått med meg angrer jeg ikke i det hele tatt.


 

Hvilke utfordringer har du støtt på som leder for Quak?

 


FADDERLEDER: Nina Larsen Raanes har ansvaret for at de nye studentene i Trondheim skal få en bra fadderuke.  

- Utfordringer dukker alltid opp. Det er mye de små tingene, som jeg ikke visste. Bare det å bestille konvolutter til utsending av Quak!snakk! (Quak sitt eget fadderbarnmagasin). Mine svakheter er det å delegere, og kunne slappe av og la andre jobbe litt også. Det har vært mye til tider, med så gøy lell! En annen utfordring er selvfølgelig det å balansere Quak med det å være student. Jeg har vært i rundt 30 uker praksis på sykehus/behandlingssenter med strengt oppmøte, hvor jeg skal stå på, være interessert og lære. Det har heldigvis gått bra, med et så FLOTT styre og team rundt meg. 

LES OGSÅ: Mia Cathryn Chamberlain er ukas student - leder for Naturvernstudentene og podcastvert

 

Hva skal du gjøre når fadderuka er over? 

- Etter fadderuka skal jeg først slappe av og roe ned litt, og så skrive en bachelor. Quak tror jeg at jeg kommer til å ta med meg hver dag. Bare det å prate med ukjente mennesker, kunne stå for mine avgjørelser, og viktigheten med struktur. Quak handler mye om organisering av tid og planlegge fremover. Det er en viktig ting å ha med seg som fremtidig sykepleier og medmenneske. Så håper jeg fremtidige arbeidsgivere ser på positiviteten av å tørre å satse og (forhåpentligvis) gjennomføre en fantastisk fadderuke, som setter det å bli kjent og få en fin start i fokus og ikke alkohol. 

LES OGSÅ: Maika Marie (25) er Norges mektigste student


 

Hva er det beste med å være student? 

- Det beste med å studere er definitivt konseptet student. Bo i kollektiv, hvor ting ikke er helt som en pleier å ha det selv. På den måten lærer man seg selv å kjenne, og man må kjenne litt på egne grenser og tanker. Men størst og viktigst av alt er alle menneskene. Studietiden har gitt meg så mange gode venner, mange gode stunder og latter ut livet. Quak, og alt frivillig arbeid, gir et bredere perspektiv på mennesker. Det er jo så kult at så mange ulike mennesker kommer sammen og kommer så godt overens (stort sett).

 

Hva er det verste med å være student? 

- Alle obligatoriske timer. Jeg lever veldig for at forelesninger er der for at studenten skal lære noe, og oppmøte skal ikke være fordi du må eller du føler synd i foreleseren om ingen møter! Ikke alle er skapt for å sitte i forelesningssaler. (Selvfølgelig vet jeg at noen ting må være obligatoriske..) I tillegg har studiet mitt hatt en tendens til å ha eksamen når ingen andre studier har eksamen. Man føler seg litt ensom og kjedelig når man må sitte inne å lese til eksamen i august/september.

LES OGSÅ: Ukas student - Sem Petros


 

Hvilket utested drar du helst på når du er ute på byen?  

- Hvor man drar er egentlig litt det samme. det viktigste for meg er at mine gode venner er der. Da blir det automatisk god stemning.  Personlig liker jeg veldig godt å kunne sitte og kose meg med en kald øl eller et glass vin med gode venner, men andre liker å danse til svetten tar dem.

 

Du får velge tre personer til din kollokviegruppe, levende eller døde. Hvem velger du og hvorfor? 

- Sheldon Cooper, needs no explanation

- Coco Chanel. En jente med bein i nesa som klarte å bygge seg et navn ut i fra ingenting. Dessuten jobbet hun som sykepleier under første verdenskrig, så jeg kunne hørt hvordan det var å være sykepleier på den tiden.

LES OGSÅ: Ida demonstrerte mot verdenskjent professor

- En idrettstjerne som liker å diskutere sport, som samtidig kan fungere som personlig trener etter lange timer med kollokviegruppa.  "Stillingen" som idrettstjerne er foreløpig åpen.

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon 

Men mangel på oppfinnsomhet og kreativitet søkte jeg gjennom topplista på Spotify og fant Madcon ft. Timbuktu med Kjöre på. Fadderuka begynner nå og etter snart et år med forberedelser er det egentlig bare å kjøre på og gi ALT!