Navn: Inger Lise Hansen
Alder: 29 år
Studiested: Universitetet i Oslo (UiO)
Utdanning: Holder på med masteroppgave i historie, fra før har jeg bachelor i Internasjonale studier fra UIO og utviklingsstudier fra Høgskolen i Oslo.

Aktuell med:

19. januar opplyste KrFs valgkomité at Inger Lise Hansen ikke blir innstilt som nestleder i partiet for en ny periode. Kontroversene rundt henne det siste året har vært mange, blant annet uttalte hun i januar i fjor at hun ville endre KrFs Israel-politikk og tillate borgerlige homofile ekteskap, og i mars stilte Hansen på forsiden av magasinet i en kjole, noe som resulterte i massive reaksjoner.

 

Hvordan og hvorfor ble du engasjert politikk?

Jeg ble engasjert i valgkampen i 1997, og fant ut at jeg hadde lyst til å bli aktiv i en politisk ungdomsorganisasjon. KrF appellerte veldig til meg gjennom debattene i valgkampen, men jeg måtte gjøre research på ungdomspartiene før jeg meldte meg inn. Jeg valgte KrFU fordi det var de jeg syntes hadde det sterkeste engasjementer for miljø og fattigdom. Ett år senere ble jeg valgt inn i fylkesstyre i Vestfold etter at jeg meldte meg på årsmøte. Og siden har jeg hatt et eller annet verv.

 

Hvilke utfordringer har det bydd på å kombinere studiehverdagen med livet som politiker?

Når man studerer vil et ofte være et behov å prioritere lesing av pensum, mens politikk gjerne er aktuelle debatter, demonstrasjoner, foredrag , konferanser eller møter som kommer. Det har ført til at det har vært lett å prioritere politikk foran studiene, så jeg har nok brukt skippertaksmetoden litt for mye. Det siste året har jeg for øvrig laget meg helt nye rutiner for studiearbeid som jeg skulle ønske jeg hadde tatt i bruk før; ta skikkelig notater fra pensumbøkene! Det er et råd til alle.

 

Hvilken nytte tror du erfaringen som politiker vil ha for deg i fremtiden?

Politikk gir kunnskap om hvordan samfunnet fungerer og hvordan lover, regler og systemer blir til. Det har gitt meg sakskunnskap, evne til å formidle, til å vite hvordan en bør jobbe for å få gjennomslag for noe politisk og ikke minst har jeg blitt kjent med mange mennesker og steder. Jeg tror den erfaringen er både unik og viktig i mange sammenhenger.

 

Hvordan påvirker politikerrollen din hverdag?

Hvis det har skjedd noe spesielt eller jeg har uttalt meg om noe, kan det bety telefoner før klokken er 07. Det kan ellers bety lange arbeidsdager, mye reising og helgejobbing, ergo mindre tid til andre ting. Så det å kunne være litt mer dedikert til venner, familie og studier er noe av det jeg gleder meg til etter landsmøtet.

 

Hva synes du er det beste med å studere?

Det beste med å studere er å føle at jeg utvikler meg og rett og slett blir klokere. Og nå for tiden graver jeg i arkiver, og da kjenner jeg at nerden i meg blir litt tilfredsstilt. Det er faktisk ganske gøy å lete etter svar!

 

Og det verste?

At eksamenene kommer altfor kjapt i forhold til min egen planlegging.

 

Hva gjør du i fritiden din?

Jeg har en datter på tre år, så det blir mye tid sammen med henne og min mann. Jeg liker også å trene, og ikke minst være sammen med familien og vennene mine. Når jeg ikke er nestleder i KrF lenger, så tenker jeg kanskje at jeg må finne meg en ny hobby. Vi får se!

 

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? Og hva er målet med utdannelsen din?

Dette semesteret skal jeg komme godt i gang med masteroppgaven min og lete rundt i arkivet hos Norges Rederiforbund, og neste semester, altså høsten 2011, er planen å levere oppgaven min. Målet mitt er å ha gjennomført et bra forskningsarbeid.

 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Småbarnsmødre er ikke så veldig ofte på byen, men jeg liker å ha besøk av venner hjemme. Men skal jeg velge et hyggelig sted å spise og bli sittende lenge, så er det Restaurant Victor i Oslo.

 

Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

Jeg velger Knut Hamsun fordi han åpenbart ville vært en spennende person å diskutere livet, kjærligheten og helt sikkert studier med. Og jeg tror vi ville vært politisk uenige! Og så velger jeg Camilla Collett fordi hun var en tøff kvinne som våget å gå nye veier og helt sikkert ville utfordret de gjeldende maktstrukturer og tenkemåter, samt Kåre Willoch, fordi han er en utrolig klok mann og alltid interessant å høre på, og ikke minst veldig dannet.

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

”My Way” av Frank Sinatra