Navn: Rempei Furo
Alder: 21
Studiested: Universitetet i Oslo (UiO)
Utdanning: Global Studies

Aktuell med:

Foreningen «Oslo for Japan», en gruppe japanske utvekslingsstudenter som har startet innsamlingsaksjon for katastrofeofrene i hjemlandet. Studentene samarbeider med Røde Kors, og har på få dager samlet inn over 35.000 kroner.

 

Hvorfor bestemte dere at dere ville danne foreningen «Oslo for Japan»?

Etter katastrofen i Japan satt jeg og de andre japanske utvekslingsstudentene ved UiO og følte at vi burde kunne gjøre et eller annet for menneskene i Japan. Det ble foreslått at vi kunne forsøke å samle inn penger til Japan, og slik bestemte vi oss for å starte «Oslo for Japan».

 

Hvilke utfordringer har det bydd på å kombinere studiehverdagen med engasjementet deres for Japan?

Arbeidet med «Oslo for Japan» kutter ned på hvor mye tid vi har på å studere hver dag, men ettersom vi jo først og fremst er studenter vil vi ikke at dette skal forstyrre studiene våre for mye. Derfor samarbeider vi så godt vi kan slik at ingen skal gå glipp av forelesninger og lignende.

 

Hvilken nytte tror du erfaringen fra deltakelsen i «Oslo for Japan» vil ha for deg i fremtiden?

«Oslo for Japan» er en gruppe vi har laget for Japans skyld, så jeg har ikke tenkt så mye på hvilken påvirkning den vil ha for meg i fremtiden. Det som er viktigst er at vi er med på å hjelpe Japan.

 

 Slik kan du hjelpe ofrene i Japan

Røde Kors: Har flere kriseteam i Japan. Giverkonto: 8200 06 10190 eller ring givertelefon 820 44 000 (200,-)

SMS-innsamlingsaksjon: Telenorkunder: send «RK Hjelp» til 1990 (200,- blir belastet mobilregningen) Andre mobiloperatør-kunder: kodeord <Hjelp> til 2090.

CARE: Har sendt nødhjelp til et av de hardest rammede områdene. Giverkonto: 1644 10 50082 eller givertelefon 820 44 011 (200,-)

Leger uten grenser: Har medisinske team i Japan. De jobber nå med å kartlegge behovet for hjelp fremover og har ikke øremerket penger til Japan foreløpig.

Kirkens Nødhjelp: Er i gang med nødhjelpsarbeid i Japan gjennom det internasjonale nettverket ACT Alliance. Giverkonto: 1602 40 26535, eller SMS: Kodeord «GAVE» til 2090 (200,-).

ADRA Norge: ADRA Japan distribuerer mat, vann og hjelp til mennesker i evakueringssenter i Sendai-området. Kontonummer 3000 30 31035 – merk “Japan”.

Shelterbox: Deler ut bokser med overlevingsutstyr ved naturkatastrofer, ikke spesifisert til ett spesielt katastrofeområde. Giverkonto:1503 14 02686

Redd Barna: Katastrofefond-konto: 7050 06 35280. Givertelefon: 820 44 144 (200,-)

 

Hvordan påvirker deltakelsen i «Oslo for Japan» din hverdag?

Jeg sover mindre enn før og er kanskje ikke så flink til å huske på å spise.

 

Hvordan påvirker det som har skjedd i Japan din hverdag?

Jeg er veldig bekymret for alle vennene mine som bor i området som er verst rammet, og også for hvordan situasjonen i Fukushima vil utvikle seg. Det går med mye tid til å bekymre seg.

 

Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?

Jeg er veldig flink til å høre på andre, og selv om jeg kanskje ikke er en så god leder er jeg veldig flink til å støtte andre.

 

Hva synes du er det beste med å studere?

Jeg har fått muligheten til å møte mange interessante folk med forskjellige måter å tenke på. Dessuten får jeg praktisert engelsken min mye.

 

Og det verste?

Det norske skolesystemet er veldig forskjellig fra det japanske, så jeg liker ikke så godt at det er veldig mange forelesninger og lesing, og små muligheter til å delta aktivt selv med presentasjoner og lignende.

 

Hva gjør du i fritiden din?

I Japan arbeidet jeg mye ved siden av studiene, mens her i Norge bruker jeg mye av fritiden min på å surfe på Internett og lese bøker.

 

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? Og hva er målet med utdannelsen din?

Jeg håper på å kunne lære mer norsk, og å få lære mer om det norske velferdssystemet. Det synes jeg er veldig interessant.

 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Jeg drar ikke så ofte ut på byen.

 

Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

Dette semesteret tar jeg et fag som heter «East Asia». Til en kollokviegruppe for dette faget ville jeg valgt en professor fra Øst-Asia, en professor for japansk religion ved universitetet mitt i Japan, og en mann fra Nederland som tar doktorgrad i komparativ religion på UiO. Det tror jeg kunne blitt en interessant kollokviegruppe.

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

En sang en musikklærer i Kobe (byen jeg originalt er fra) skrev etter jordskjelvet i Kobe, kalt «Shiawase Hakoberu youni» («Happiness to the world»).