Navn: Lise Vassmoen, Line Nygård Hansen, Leif Ranum Ekås og Max Graff
Alder: 24-25
Studiested: NTNU
Utdanning: Sivilingeniør i Entreprenørskap

Aktuell med:

Vi driver oppstartsbedriften Legade, som utvikler en tjeneste som hjelper pårørende med å ta kontroll over digitale dødsbo etter et dødsfall. Legade ble kåret til “Årets Studentprosjekt” av Deloitte og vant 30 000 kroner.

 

Hvordan og hvorfor kom dere på prosjektet Legade?

Det var Robert Bykvist, en tidligere elev ved Entreprenørskolen, som først kom på ideen: Han hadde nemlig en venninne på Facebook som kom utfor en tragisk ulykke og mistet livet. I ettertid dukket det opp oppfordringer fra Facebook om å “reconnect with old friends”, hvor denne venninnen da ble foreslått. Det ble ganske ubehagelig, og sånn oppstod ideen om å hjelpe de pårørende å få kontroll over dette så fort som mulig, uten at de selv trenger å brys med papirarbeid, juss og byråkrati i en vanskelig tid.

 

Hvilke utfordringer har det bydd på å kombinere studiehverdagen med prosjektet?

Ved NTNUs Entreprenørskole skal man lære å starte og utvikle bedrifter, og en viktig del av undervisningen er å faktisk starte en bedrift, og gjøre det i praksis. Sånn sett er det et par tilfeller der arbeid med Legade og arbeid med studier overlapper, selv om veldig mye innsats fortsatt må legges ned på fritiden. I den mest hektiske uken før påske ble det over 90 timer på skolen, men Legade er et kjempespennende bedrift å jobbe med!

 

Hvilken nytte tror dere prisen vil ha for dere i fremtiden? Har dere noen ønsker og mål?

Prisen har først og fremst gitt en del oppmerksomhet til både Legade og konseptet digitale dødsbo, og det gjør nok at flere innser at digitale dødsbo er et viktig tema for pårørende å ta stilling til.

 

Hvordan påvirker kåringen hverdagen deres?

Å få “snille penger” i den tidlige fasen av en oppstart gir oss utrolig mye mer frihet til å utvikle tjenesten og det er vi veldig takknemmelig for! Det blir en del reising for å møte de rette menneskene, først og fremst mellom Oslo og Trondheim, og dette koster jo penger.

 

Hvordan vil dere beskrive dere selv som personer for de som ikke kjenner dere? 

Et veldig driftig team, som trives godt sammen og er morsomt å være sammen med.

 

Hva synes dere er det beste med å studere?

Alle de ressurssterke og morsomme menneskene vi studerer sammen med på Entreprenørskolen.

 

Og det verste?

Skulle gjerne ha brukt all tiden på Legade!

 

Hva gjør dere i fritiden deres? 

Fritid? Neida, vi har litt fritid, og da blir det gjerne litt trening, sosialisering eller en liten fest.

 

Hvilke forventninger har dere til deres neste semester? Og hva er målet med utdannelsen deres?

Neste semester skal Legade for alvor settes i gang når vi gjennomfører et omfattende pilotprosjekt for å forme tjenesten så den passer best til det pårørende ønsker.

 

Hvor pleier dere å dra ut på byen?

Downtown i Trondheim.

 

Dere får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger dere, og hvorfor? 

Jon Bing (professor ved UiO) – han er en Norges fremste eksperter på akkurat det Legade holder på med. Vi er bombesikre på at han ikke bare kommer med god feedback til hvordan Legade kan spisse tjenesten, men også med innspill om saker vi ikke engang har tenkt på selv. Det hadde vært kjempekult å få Jon Bing interessert i Legade – han er en stor ressurs på området!

Jan Grønbech (Google-sjefen i Norge) – Google vil kunne være en veldig viktig samarbeidspartner for Legade, spesielt fordi stadig flere bruker Gmail som sin e-posttilbyder, og at det dermed er stadig mer personlig informasjon som lagres der. Det hadde virkelig vært spennende og nyttig å få dem med på laget, og de har sikkert mange gode innspill å bidra med.

Bjørn Erik Thon (Direktør for Datatilsynet) – Det er Datatilsynet som setter spillereglene, så det vil være veldig viktig å drive Legade i den riktige retning i henhold til hva Datatilsynet ønsker. Vil også tro at han vil ha masse å bidra med i en kollokvie med Legade!

Vi håper vi får muligheten til å faktisk ha en kollokviegruppe med dem – det var en god idé!

 

Velg en sang som beskriver deres livssituasjon akkurat nå?

Gipsy Kings - Volare (bare at man synger Legade istedenfor Volare!)