(StudentTorget.no):

Det er få ting som er så sosialt som et loppemarked, og lite som føles bedre enn å rense en strand for plast. Vi henger oss på den grønne bølgen og gir deg ti tips til aktiviteter som kommer til å gjøre godt for hodet, hjertet og miljøet.

 

Inviter venner på bytteselskap

Be alle ta med fem ting hver. Avgrens tema eller la være, men vær kreativ – det kan være alt fra bøker til planter til sesongsbaserte klær. Server noe å drikke, spill et spill og la alle ta med fem ting hjem.

Kanskje du kjenner en trubadur som kunne tenke seg å ta en låt eller to? Uansett har dere gjort noe godt for miljøet, og valgt gjenbruk fremfor nyprodusert.

 

Arrangere loppemarked

Lån en hage eller en bakgård og arranger loppemarked. La folk «leie plass» til et bord hvor de kan selge lopper. Utvalget kan være alt mulig, se eksemplene på bytteselskapet.

Det kan være en idé å ta hundre kroner i leie for plassen, og donere pengene til en veldedig organisasjon. To fluer i en smekk! Kanskje du har en bestemor som kunne tenke seg å selge litt kake og kaffe også?


 

Selvplukk bær

Mange gårder lar deg komme og plukke av avlingen mot en liten slant penger. Det er fin måte å unngå plast, pakk bærene i bokser og frys ned til vinteren. Butikkbærene er nok ikke i nærheten av så lokale og gode, i tillegg slipper du plastemballasjen de ofte kommer i. Eller hva med å besøke et skogholt om sensommeren og plukke rett fra lyngen?

LES OGSÅ: Folk å unngå på date

 

Piknik i naboparken

Hvis du bor i byen og ikke har tilgang til hage, arranger piknik i den nærmeste parken. Her er det pledd, saft og boller som gjelder, eller kanskje salat og focaccia. Uansett er det kortreist som gjelder, så finn den nærmeste grønn pletten og gå eller sykle dit. Og husk å rydd opp alt søppel før dere går!

LES OGSÅ: Studentene får egne bysykler

 

Plogge

En ny, bærekraftig trend som er på vei inn i kongeriket. Ta på deg joggesko og kast en sekk over ryggen, og bruk den daglige, ukentlige eller årlige joggeturen til å plukke søppel. Tenk så mange muskler ekstra du får brukt, og så mye penere det blir i skogholtet.

Det er godt mulig stranda er et område som trenger litt ekstra omtanke, og det er jo kjempefint å løpe i litt variert terreng. Kan også gjøres som en gruppeaktivitet!


 

Sykle til din beste venn – uansett hvor langt unna det er

Dette er en utfordring! Hvis din beste venn bor en kilometer unna, good for you. Om hen derimot bor på andre siden av fylket, hva med å gjøre det til en fler-dagers-greie? Kanskje ikke for hvem som helst, men er du en sykkelentusiast eller har tanker om å bli det, kan du jo iallfall prøve.

Planlegg godt, og kjøp en real sykkel på Finn.no hvis du skal sykle landet på tvers.  

LES OGSÅ: Dette burde du spise for å forbedre konsentrasjonen

 

Rydd en strand

Lag en arrangement på Facebook og inviter alle dine lokale venner til strandryddedag på en nedsøplet strand. Stå for søppelposer eller be alle ta med noe å samle i, og avslutt med grilling. Husk å rydd opp etter dere!

LES OGSÅ: Psykedelisk terapi som behandling mot psykiske lidelser

 

Plastfri måned

En trend herjer på internett, og det er bare å slenge seg på. Her gjelder det å leve så plastfritt som mulig i en hel måned. Bruk handlenett på butikken, tøyposer til frukt, lag din egen saftis og unngå unødvendig emballasje.

Legg det du ender opp med av plast i en krukke, og se hvor lite du klarer å samle. Da blir du mer bevisst på ditt eget forbruk, og kanskje finner du gode løsninger på hvordan du kan redusere avfallet resten av året også.


 

Arrangere hagekonsert

Vær en initiativtaker! Lag en scene av paller og inviter dine musikalske venner på Åpen Scene i din egen eller en venns hage. Be alle ta med litt salat, brød eller noe annet godt, og del på maten.

Server limonade og legg ut pledd, eller be alle ta med eget. Lån et kubbspill eller badmintonsett hvis du ikke har. Kanskje klarer du til og med å lage arrangementet plastfritt?

LES OGSÅ: Treningsøvelsene du kan gjøre hjemme

 

Skogtur

Du har ventet på fint vær hele vinteren, og nå er tiden for å nyte det. For å gjøre noe ekstra bra for miljøet, ta med en sekk eller en pose og plukk søppel underveis! Ha med niste og drikke, og bruk dagen på å nyte det naturen har å tilby. Lokalt, sunt og deilig!