Å reise har blitt et gode alle kan ta del i, også fattige studenter. Det skal være billig og det skal være gøy! StudentTorget.no gir deg tips til de beste reisemålene for 2008:

 

USA

USA er blant de heteste tipsene for deg som vil ut og reise. Dollarkursen ligger på rundt 5,50kr. Det er historisk lavt. Flybilletter er også mulig å få svært billig. Det er spesielt billig å reise til byene New York, Boston, Washington og Florida. To uker i USA med opphold i både New York og Florida trenger ikke koste mer enn 10 000kr per person (inkludert flybilletter, buss og overnatting) dersom en er villig til å bo relativt enkelt.

 

Øst-Europa

Landene i Øst- Europa er både billige å morsomme å reise til! Å fly tur/retur Praha, hovedstaden i Tsjekkia, trenger ikke å koste mer enn rundt 800kr dersom du bestiller i litt god tid. Det romantiske Krakow er et annet alternativ. Fly og hotell ligger på rundt 2500,- for en langhelg med 4 overnattinger sentralt (se www.kilroytravels.no)

Felles for disse landene er at det er svært billig å bo og leve her. Mat og shopping er mye billigere enn i Norge. Norwegian tilbyr direkteflygninger til mange land i Øst - Europa. Ta en titt på Norwegians lavpriskalender på www.norwegian.no

 

Ski i Slovenia

Med splitter nytt skianlegg i hovedstaden Ljubljana, 25 skisentre totalt i det lille landet og treretters middag med vin til drøye 100kr, er Slovenia et ypperlig reisemål for deg som er glad i å stå på ski. Den billigste måten å fly hit er via czech airlines. Se www.czechairlines.no

 

Party og shopping

Ønsker du fest kombinert med god shopping? Da kan Barcelona være tingen! Barcelona koster rundt 4500,- for en langweekend med fire overnattinger sentralt. Vært i Barcelona før? Sol og bad i Portugal trenger ikke koste mer enn rundt 4000,- for ei uke med fly og hotell. (www.kilroytravels.no)

 

India

En reise til India er det rimeligste alternativet i Asia. Her er det mulig å få billetter ned i 6000,- og det holder med rundt 100kr per dag i budsjett. Den beste måten å komme seg rundt på, er med tog. Se Taj Mahal, Akbars Mausoleum, Ganges og gulltempelet. Det finnes et stort utvalg arrangerte turer som tar for seg attraksjoner, byer og spennende opplevelser av alle slag!

 

Vietnam og Kambodsja

Vitenam og Kambodsja er to andre land i Asia som definitivt er verdt å utforske. I Vietnam kan du for eksempel reise til byene Ho Chi Minh og Hanoi. Utforsk templer og museer eller ligg og sol deg på de fantastiske rene sandstrendene på øya Cat Ba. I Kambodsja kan du blant annet besøke Angkorruinene, dykke og sole deg i Sihanoukville og dra på elveferd på Mekangelven. 

Både Vietnam og Kambodsja er vært billige land å reise rundt og feriere i. Det som koster er flyreisen. Derfor er det kanskje lurt å planlegge litt slik at du sikrer deg en god pris på flybillettene. Har du tid er det en god ide å reise billig med fly til Bangkok for deretter å fly videre til Kambodsja eller Vietnam via billigflykjeden Air Asia. På den måten er det mulig å spare en god del penger.
www.airasia.com

 

Marokko

Hvis du vil til Afrika, er den tidligere franske kolonien Marokko sannsynligvis det enkleste og billigste landet å reise til. Norwegian har nå startet direkteflygninger til Marrakech og en rask titt på Norwegians hjemmesider viser at det er mulig å skaffe seg meget rimelige flybilletter hit (fra rundt 698,- én vei). Det er mulig å skaffe seg helt grei overnatting for mellom 70 – 150kr natten. Mat er også svært rimelig. Opplev Atlasfjellene, hektiske Marracech, ørken, oaser, sol, strand og bad i én ferie.
 

Arbeidsferie

Hvorfor ikke gjøre noe meningsfylt mens du er ute og reiser?
Konseptet med frivillig arbeid på reise blir bare mer og mer populært. Det hører kanskje tåpelig ut å betale for å jobbe på ferien din, men det kan faktisk være verdt investeringen. I tillegg til at det er en helt annen og spennende måte å oppleve et nytt land, er det også en verdifull erfaring å ha med seg i senere jobbsammenheng.

Atlantis er en av de største på ungdomsutveksling i Norge, og i tillegg til frivillig arbeid hjelper de deg også med internships i utlandet, work and travel og arbeidspraksis.
www.atlantis.no

 

Tips:

- Det er alltid en fordel å være ute i god tid når man bestiller reise, slik sikrer du deg de billigste billettene. 

- Som student har man ofte større frihet til å reise utenom høysesong. Det kan være verdt å merke seg dersom man ønsker å spare penger.

- Hvis du skal reise langt så trenger du kanskje reisevaksine! Noen vaksiner krever flere sprøyter så vær ute i god tid.

- Reiseforsikring er lurt, enten du skal kort eller langt. Det er en enkel og god måte å sikre seg dersom du skulle ha uflaks.


Takk til Solbjørg Bandlien fra Kilroy Travels for gode råd og tips.