Hva gjør en Lydkunstner

En lydkunstner er en kunstner som arbeider med lyder som uttrykksform. Som kunstner produserer eller utøver du kunst av estetisk verdi.

Lyden kan enten formidles som tradisjonell musikk eller som såkalte installasjoner eller arrangementer. Musikk som kunstform er ofte preget av lyder og klang fremfor de vanlige musikalske elementene. Lydkunst utvikles gjerne ved bruk av moderne teknologi.

Det viktigste for en kunstner er å ha kunstneriske evner. Du må også ha en sterk motivasjon og et stort engasjement for å arbeide med kunst. Tålmodighet er også en viktig egenskap.

Utdanning / kompetansekrav - Lydkunstner

Arbeid som kunstner krever ingen spesifikk utdanning. Det kan imidlertid være en fordel med utdanning innen kunst. Tilbud for dette finnes på alle utdanningsnivåer. Det viktigste er at du som søker bestemmer deg for hvilken kunstform du vil fordype deg i, for så å finne ut hvilket universitet/høgskole som tilbyr utdanning i denne.

I Norge finnes det en rekke kunstutdanninger på universitets- og høgskolenivå.


Studievalg.no - Relaterte studier til Lydkunstner
 

Jobbmuligheter - Lydkunstner

De aller fleste kunstnere arbeider som selvstendig næringsdrivende, i egne atelier/studioer eller i fellesskap med andre kunstnere. Verkene selges via gallerier eller direkte fra kunstneren selv. Noen kunstnere er ansatt i skoleverket som lærere i forming og kunstfag. En kunstner kan også få i oppdrag å utføre et bestillingsverk. Mange kunstnere har jobber ved siden av.

LES OGSÅ: Usikker på om du skal satse på musikkdrømmen? Ikke gå glipp av disse rådene!

KarriereStart.no - Temaside Lydkunstner

KarriereStart.no - Stillingsannonser Lydkunstner

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Lydkunstner

Lønnsnivå - Lydkunstner

Lønnen vil avhenge av produksjon og salg av kunstverk, og inntekten kan være variabel. Det kan være vanskelig å slå gjennom som kunstner, derfor har mange kunstnere annen jobb i tillegg. Det finnes imidlertid en del stipendier og støtteordninger for utøvende kunstnere.

LES OGSÅ: Håkon studerer musikkdesign i Oslo - Drømmestudiet

 

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner