Hva gjør en 3D-tegner

Som 3D-tegner jobber du med å modellere og tegne konstruksjoner, som f.eks. bygninger, produkter eller mekaniske innretninger. Du jobber i et team sammen med arkitekter og/eller ingeniører som står for skissering av løsninger og beregninger. En 3D-tegmer dokumenterer prosjektet i samsvar med Norsk Standard.

Tredimensjonale (3D) tegnere kan finne arbeid en rekke steder, ved hjelp av datamaskin og filmteknologi for å skape still eller bevegende 3D kreasjoner. En 3D-tegner kan fungere i medieproduksjon for å skape elementer for videospill eller 3D-filmer. Noen 3D-tegnere har fleksibilitet til å jobbe hjemmefra. Disse tegnerne kan også jobbe i det voksende feltet av medisinsk illustrasjon, lage 3D-bilder av anatomi for forskning og diagnostikk. En god 3D-tegner kan produsere store eller små skulpturer fra et hvilket som helst materiale, som leire, tre eller metaller. 3D-tegnere jobber vanligvis fra et studio, og kan finnes i alle byer i landet.

Arbeidsoppgavene omfatter den opprinnelige etableringen av animasjon og grafikk, med både illustrasjon og dataprogrammer. 3D-tegnere arbeider ofte i team og deler arbeidsoppgaver i henhold til hvem som er best til hva. Tegnere er ofte konsultert på utvikling av storyboards som er brukt for å lage en oversikt over prosjektets endelige form. Noen tegnere redigere animasjon, og tilsvarende effekter etter å ha fått tilbakemeldinger fra ledende animatører, kunder, styremedlemmer eller spilldesignere. Tegneren må også selge sine evner og demonstrere sitt talent til potensielle arbeidsgivere.

 

 

 

Personlige egenskaper - 3D-tegner

Den amerikanske Bureau of Labor Statistics (BLS) rapporterte at 3D-artister må ha følgende egenskaper:

  • Nettverk og forretningsmessige ferdigheter
  • Evne til å vise frem kunstneriske arbeider i en portefølje
  • Collaborativ personlighet og vilje til å jobbe med andre artister
  • Kunstnerisk talent og datakunnskaper
  • Kreativitet

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - 3D-tegner

Noen 3D-tegnere som arbeider i grafikk eller mediekunst, for eksempel video eller filmproduksjon, kan finne posisjoner uten formell utdannelse, men de fleste bedrifterkrever et sertifikat knyttet til en grad eller bachelorgrad i grafisk design eller et beslektet felt. Andre utdannelser og kurs som kan forberede en student til en karriere som en 3D-tegner er datadesign, teknisk tegning og animasjon. 3D-tegnere som tjener som medisinske illustratører må ha en bachelor-eller mastergrad, og må ha kunnskap om biologi i tillegg til datadesign og kunst. 3D-artister som er profesjonelle skulptører kan være selvlært eller ta lærdom fra en etablert tegner. Noen høyskoler og universiteter underviser i nettverk og forretningsmessige ferdigheter til utøvende 3D-tegnere.

Studievalg.no - Relaterte studier til 3D-tegner


 

 

 

Jobbmuligheter - 3D-tegner

 

KarriereStart.no - Temaside 3D-tegner

KarriereStart.no - Stillingsannonser 3D-tegner

KarriereStart.no - Arbeidsgivere 3D-tegner

 

 

 

Takk til / Kilder

http://education-portal.com/

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner