Hva gjør en 3D-tegner

Som 3D-tegner jobber du med å modellere og tegne konstruksjoner, som f.eks. bygninger, produkter eller mekaniske innretninger. Du jobber i et team sammen med arkitekter og/eller ingeniører som står for skissering av løsninger og beregninger. En 3D-tegmer dokumenterer prosjektet i samsvar med Norsk Standard.

Tredimensjonale (3D) tegnere kan finne arbeid en rekke steder, ved hjelp av datamaskin og filmteknologi for å skape still eller bevegende 3D kreasjoner. En 3D-tegner kan fungere i medieproduksjon for å skape elementer for videospill eller 3D-filmer. Noen 3D-tegnere har fleksibilitet til å jobbe hjemmefra. Disse tegnerne kan også jobbe i det voksende feltet av medisinsk illustrasjon, lage 3D-bilder av anatomi for forskning og diagnostikk. En god 3D-tegner kan produsere store eller små skulpturer fra et hvilket som helst materiale, som leire, tre eller metaller. 3D-tegnere jobber vanligvis fra et studio, og kan finnes i alle byer i landet.

Arbeidsoppgavene omfatter den opprinnelige etableringen av animasjon og grafikk, med både illustrasjon og dataprogrammer. 3D-tegnere arbeider ofte i team og deler arbeidsoppgaver i henhold til hvem som er best til hva. Tegnere er ofte konsultert på utvikling av storyboards som er brukt for å lage en oversikt over prosjektets endelige form. Noen tegnere redigere animasjon, og tilsvarende effekter etter å ha fått tilbakemeldinger fra ledende animatører, kunder, styremedlemmer eller spilldesignere. Tegneren må også selge sine evner og demonstrere sitt talent til potensielle arbeidsgivere.

 

 

 

Personlige egenskaper - 3D-tegner

Den amerikanske Bureau of Labor Statistics (BLS) rapporterte at 3D-artister må ha følgende egenskaper:

  • Nettverk og forretningsmessige ferdigheter
  • Evne til å vise frem kunstneriske arbeider i en portefølje
  • Collaborativ personlighet og vilje til å jobbe med andre artister
  • Kunstnerisk talent og datakunnskaper
  • Kreativitet

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - 3D-tegner

Noen 3D-tegnere som arbeider i grafikk eller mediekunst, for eksempel video eller filmproduksjon, kan finne posisjoner uten formell utdannelse, men de fleste bedrifterkrever et sertifikat knyttet til en grad eller bachelorgrad i grafisk design eller et beslektet felt. Andre utdannelser og kurs som kan forberede en student til en karriere som en 3D-tegner er datadesign, teknisk tegning og animasjon. 3D-tegnere som tjener som medisinske illustratører må ha en bachelor-eller mastergrad, og må ha kunnskap om biologi i tillegg til datadesign og kunst. 3D-artister som er profesjonelle skulptører kan være selvlært eller ta lærdom fra en etablert tegner. Noen høyskoler og universiteter underviser i nettverk og forretningsmessige ferdigheter til utøvende 3D-tegnere.

Studievalg.no - Relaterte studier til 3D-tegner


 

 

 

Jobbmuligheter - 3D-tegner

 

KarriereStart.no - Temaside 3D-tegner

KarriereStart.no - Stillingsannonser 3D-tegner

KarriereStart.no - Arbeidsgivere 3D-tegner

 

 

 

Takk til / Kilder

http://education-portal.com/

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

 

 
   

 

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: