(StudentTorget.no):

 

Har du planer om å ta et friår etter videregående, men er usikker på hva du skal gjøre? I Norge finnes det totalt 83 folkehøyskoler, med til sammen 747 linjer du kan fordype deg i. Det er ikke enkelt å vite hva du skal søke deg inn på, så derfor har vi laget en liste over de mest interessante linjene, som du kanskje aldri har hørt om! 

 

Security - Brann og Redning: USA
Fredly Folkehøyskole i Trondheim kan du fordype deg innen brann og redning. På denne linjen utføres det diverse øvelser, alt fra brannøvelser til paintball. Linjen virker forberedende til videre yrkesutdanning som brannkonstabel. 

 

Security - Politi og fengsel: USA
Fredly Folkehøyskole tilbys det også en politi- og fengselslinje, for deg som ønsker et innblikk i yrkene politi og fengselsbetjent. Som elev på politi- og fengselslinjen har du en rekke politifag, tverrfaglig arbeid og idrett, som gjennomføres under helårskurset.

 

Hundeliv
På denne linjen ved Hardanger Folkehøgskule får du muligheten til å delta i både praktisk og teoretisk undervisning om hundehold og hundetrening, sammen med hunden din. Denne linjen passer for deg som har egen hund, og som ønsker et aktivt og interessant friår tilbrakt med hunden din.


 

Blålys 112 
Stavern folkehøyskole kan du gå linjen Blålys 112. Denne linjen tilbyr fag som setter fokus på redning, søk og ledelse, i samarbeid med politiet, brannvesenet, ambulansetjenesten, redningsselskapet og kriminalomsorgen. Denne linjen passer godt for deg som ønsker å ta videreutdanning på politihøyskolen, fengselsskolen eller hos brannvesenet.

 

LES OGSÅ: Disse Instagram-kontoene bør du følge!

 

Viking
Reis tilbake tilbake til vikingtiden med Seljord folkehøgskule! Dersom du har interesse for historie og vikingtiden er denne linjen perfekt for deg. Linjen tar deg med tilbake til vikingtiden, med sitt fokus på gamle håndverksteknikker. Som student på denne håndverkslinjen får du muligheten til å sy klær, lage belter, sko og vesker av lær, inspirert av vikingtiden.

 

Freeride Japan
Rødde Folkehøyskole tilbys det en linje for deg som er interessert i friluftsliv, trening og toppturer. Gjennom studieåret lærer du alt fra det praktiske innen skiteknikk, til bilde- og filmredigering.

 

StreamTeam
Solborg Folkehøyskole tilbyr en linje for deg som er interessert i streaming og som ønsker å lære mer om dette. På denne linjen får du muligheten til å fordype deg innen diverse emner, blant annet TV-teknikk og kommentering av turneringer i e-sport.


 

Animasjon Japan 

Møre Folkehøgskole tilbyr en animasjonslinje, hvor elevene får en innføring i faget og lærer seg teknikken bak animasjon, uavhengig av deres forkunnskaper. Her kan du bruke dine kreative sider til å tegne og lage animerte filmer. Denne linjen passer for deg som ønsker å ta videreutdanning innen animasjon, film og media.

 

Fotball - Liverpool
Er du stor fan av Liverpool? Da kan denne linjen passe godt for deg! Ved Folkehøgskolen Sørlandet kan du søke på en linje som fokuserer på fotballklubben Liverpool. Her får elevene i tillegg spille mye fotball, og deltar på kamper mot andre folkehøgskoler og klubblag.

 

YouTube og Entreprenørskap
Drømmer du om å skape din egen bedrift gjennom YouTube? På denne linjen ved Danvik folkehøyskole kan du utdype deg innen oppstart av bedrift. Elevene får et innblikk i det praktiske arbeidet, alt fra idéutvikling, organsiering og rollefordeling, til drift og markedsføring. Linjen tar utgangspunkt i en felles YouTube-kanal, som brukes i undervisningen, og som elevene skal videreutvikle. 


 

Kickboxing i Thailand og Irland
Dersom du har brennende interesse for kampsport, kan denne linjen ved Stavern folkehøyskole være av interesse for deg. Linjen tilbyr trening som styrke, utholdenhet, balanse med mer, og fokuserer i tillegg på grunnteknikkene innen kickboksing. Dette kan være et godt alternativ for deg som ønsker å søke deg inn på Politihøyskolen eller i Forsvaret etter endt friår. 

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet