Hva gjør en elektroingeniør

Som elektroingeniør er din oppgave å bidra til at det teknologiske er oppdatert, slik at den moderne hverdagen vi lever i stadig forbedres, og utvikles. Dette er din hovedoppgave. Forbedring av eksisterende teknologi, og utviklingen av nye teknologiske løsninger.

Arbeidsoppgaver
Du har en variert hverdag som elektroingeniør, fordi det er mange ulike oppgaver som skal gjennomføres. Dessuten er arbeidsfeltet bredt, og innholder blant annet service, kundekontakt, transport og administrasjon. Det finnes et hav av elektriske produkter du kan jobbe med som blant annet mobiltelefoner, medisinsk teknologi og navigeringssystemet i et fly. Mange elektroingeniører dedikerer mye av sin tid til kun et elektrisk produkt.

Dette er de vanligste arbeidsoppgavene:

- Planlegging av nye prosjekter
- Prosjektere hvordan det skal gjøres
- Utvikle nye ideer
- Konstruere nyinnvinninger
- Vedlikeholde gamle
- Drifte

Spesialiseringer
Du kan spesialisere deg innenfor ulike teknologiske felt, og det vil variere fra studiested til studiested hva salgs spesialisering som tilbys.
Områder du kan spesialisere deg innenfor:


- Automatiseringsteknikk
- Elektronikk
- Elkraftteknikk
- Kommunikasjonsteknolog

LES OGSÅ: Mette studerer elektroingeniør i Sydney

Personlige egenskaper - Elektroingeniør

Realfag er også et fagområde du bør like godt, ettersom både matte og fysikk er en viktig del av arbeidet. Ellers er det en fordel å være strukturert og ansvarsbevisst.

Det er stor fordel om du har en genuin interesse for teknologi. Både når det gjelder utvikling og bruk. Du bør også være kreativ til en viss grad, i og med at man ofte skal utvikle nye løsninger. Ofte kan det være behov for at man jobber med prosjekter på ulike steder i landet, eller i utlandet, så du bør like å være fleksibel.

LES OGSÅ: Karoline studerte Elektroingeniør i Melbourne, Australia

Utdanning / kompetansekrav - Elektroingeniør

For å bli elektroingeniør må du ha generell studiekompetanse, men det er viktig at du har realfagkombinasjonen som kreves. Dette tilbys også som forkurs ved noen av studiestedene, hvis du mangler det.

Hvis du har fagbrev fra videregående som er relevant, kan du ta opptak gjennom noe som kalles Y-veien som blant annet tilbys ved Høyskolen i Sogn og Fjordane. Da får du opplæring i de fagene du mangler som mattematikk og fysikk, mens det blir lagt mindre vekt på fag du har med deg fra din yrkesutdanning.


Det er også muligheter for å bygge videre på bachelorutdanningen, og spesialisere seg i etterkant.

LES OGSÅ: Lyst til å studere automatisering og elektronikkdesign? Les om Benjamins erfaringer!

Studievalg.no - Relaterte studier til Elektroingeniør


Jobbmuligheter - Elektroingeniør

Som elektroingeniør har du mange muligheter fordi feltet er veldig bredt. Det er mulig å jobbe med alt fra offshoreindustrien til databransjen på land. Du har også muligheten til å jobbe med forskning og undervisning. Behovet for ingeniører er stort, og det bør ikke være noe problem å få seg jobb etter endt utdanning.

LES OGSÅ: Mitt traineeprogram - Kristoffer Rye er trainee i Mesta

KarriereStart.no - Temaside Elektroingeniør

KarriereStart.no - Stillingsannonser Elektroingeniør

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Elektroingeniør

Lønnsnivå - Elektroingeniør

Lønnen varierer etter utdannelsesnivå, arbeidsplass og ansiennitet. Vanligvis ligger lønnsnivået et sted mellom 350.000 og 500.000, og styres veldig av hva slags spesialisering du har.

Mer informasjon / linker

http://www.wisegeek.com/what-does-a-electrical-engineer-do.htm
http://www.nito.no/
http://www.ssb.no/lonnansatt/

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner