Som hvilken som helst annen by med respekt for seg selv, har også Trondheim et godt utvalg av kebabrestauranter. Men hvor finner man den beste kebaben?

StudentTorget tok med seg et dommerpanel bestående av Thomas Birkeland (22), Lorraine Reuter (20) og Conor Patrick (23) til byens mer eller mindre eksotiske kebabrestauranter for å finne svaret. Testen tar utgangspunkt i den klassiske kebab i pita og begrenser seg til kebabrestaurantene i sentrum. Vi gjennomførte testen over 3 dager for riktigst mulig resultat.

ZAGROS
(Dronningens gate 23)

Kjøttet er skikkelig grillet, og veldig mørt og god på smak. Allan Raouf ved Zagros kan informere om at det er ordentlig rundstykkebiff i kebaben.

- Jeg får lyst til å si noe fint om kjøttet, fordi det var kjempegodt, sier Conor.
Pitabrødet er ferskt og sprøtt, men må spises med gaffel for å unngå at det skal gå i stykker.

Sausen er en normal hvitløksaus som gjør jobben, og salaten er frisk, men har ingenting ekstra.

Ellers er stedet innredet i lett kafèstil og virker rent. Alt i alt er dette en meget koselig plass med en god kebab.

- Og den kan bli bedre, sier Allan Raouf som også forteller at de vurderer en form for studentrabatt i nær framtid.

Karakter: 8 av 10

MIR (Dronningensgt. 20)

Dommerpanelet ser noe skeptisk på hverandre mens de tygger kjøttet. De er enige om at det er alt for seigt og for salt.

- Det smaker billig, sier en tydelig skuffet Lorraine.
Pitabrødet er noe av det ferskeste de har smakt, men er saltløst. Når de kommer til sausen virker de mer positive.

- Sausen er oppløftende. Den er sterk samtidig som den har en søt kvalitet, sier Thomas.

Salaten er frisk men heller ikke den har noe ekstra. Dessuten er det for mye salat i forhold til kjøtt.

- Fra student for student, sier slagordet til Mir som er den eneste kebabrestauranten som har studentrabatt, og den på hele 20%.
Ellers er det en opplyst og ganske steril fastfood-plass med lite sitteplasser og dårlige stoler.

- Vi har ikke pizza etter 12, men det er samme pris på kebab hele natten, sier Shaho Mirwaisy ved Mir Kebab.


Karakter: 5 av 10

ORANGE (Byhaven)

Dommerpanelet gliser fornøyde når de ser hvor stilig kebaben deres blir servert. Balansert i en krukke, noe som gjør det lett å spise fra den.

- Dette trekker opp, og se hvor stor den er!, sikler Conor.

De er enige om at kjøttet er fett, men god på smak.

Pitabrødet er noe uvanlig. Det er veldig mykt og med sesamfrø, noe som får dommerpanelet til å tro at det er hamburgerbrød. 

- Brødet er unikt for oss i Trondheim og er inspirert fra Tyskland, forklarer Erkan Polat hos Orange.

Dommerpanelet synes likevel det smaker lite og ikke er mye å skryte av. Sausen er en mild hvitløksaus som smaker mest rømme. Positivt overraskende er salsasausen som åpenbarer seg midt inne i kebaben, men dessverre er det alt for lite til å gjøre noen stor forskjell.

- Salsaen virker nesten som en heldig tabbe, sier Thomas.

Salaten er en vanlig grønn salat.

- Den er kjedelig og det er for mye av den, konkluderer Conor.
Ellers er Orange romslig og herlig uhøytidelig, uten å være en kald fastfood-plass.


Karakter: 6 av 10

1001 NATT (Olav Tryggvasonsgt. 23)

Dommerpanelet

- Vi er største konkurrent og en av de første, med minst 10 års erfaring” sier en stolt Kenan Aydilek ved 1001 natt idet han serverer oss kebaben sin.
Kjøttet er en farsevariant, og smaker uferskt. Pitabrødet er smakløst. Sausen er en kjedelig krydret salsasaus, mens salaten er ordinær.

- Dette er ikke mye å skryte av, sier Lorraine.

Et eget utvalg av sauser og salat trekker opp en ellers skuffende kebab.


Karakter: 4 av 10

AROMA CAFÉ (Prinsensgt. 4c)

Dommerpanelet

- Vi har den beste kebaben i byen, er det første Ozgur Baran ved Aroma Cafè sier til oss når vi sier vi skal teste kebaben hans.

- Vel det vil jo vise seg, svarer Thomas mens han legger en kjøttbit mellom tennene.

Alle er enige om at kjøttet er utrolig saftig og godt krydret. Pitabrødet er noe smakløst, men ferskt og sprøtt, selv på undersiden av kebaben, noe som trekker opp.

Sausen er en hvitløkssaus med en rik smak.

- Det er som om det er flere lag i krydderet, det smakte dyrere, sier Conor.

Salaten er frisk og har godt med både mais, tomat og chili.
Det at kebaben var noe kald ved servering var så å si det eneste å utsette på denne fantastiske kebabopplevelsen. Aroma Cafè var faktisk den eneste plassen hvor dommerpanelet ikke klarte å unngå å spise opp hele kebaben. I tillegg har Aroma fine lokaler med en meget serviceinnstilt betjening.

- Vi har fersk pita hver dag!, deklamerer Ozgur, som kan glede oss studenter med at studentrabatt er rett rundt hjørnet.


Karakter: 9 av 10 og testvinner!

SESAM (Elgesetergt. 1)

Sesam er kanskje mest kjent for hamburgeren sin, men hvordan er de på kebab?

Kjøttet smaker greit og er godt krydret, men er noe seigt.

- Det dårligste pitabrødet jeg har smakt, sier Lorraine om pitabrødet som er dvaskt og med lite smak.

Sausen er en hvitløkssaus med alt for mye ketchup. Salaten er variert og med saftige wok-grønnsaker, utrolig god.

- Byens beste kebabsalat, konkluderer Thomas om en ellers jevn kebab.

- Man kan be om 4 forskjellige sauser til kebaben, sier Jalal Abdizadah ved Sesam, som også synes det er viktig å poengtere at kebaben koster det samme på natten. Sesam gir deg også 15% rabatt på dagtid, hvis du er medlem av Studentersamfundet.



Karakter: 7 av 10

OSKA (Bakkegata 2, Møllenberg)

Kjøttet er tørt og i alt for store biter, mens pitabrødet har en grei konsistens men en rar ettersmak av gjær.

- Men den er fortsatt sprø under slik at sausen ikke går igjennom, poengterer Thomas som ønsker å gi kebaben en sjanse.

Sausen er feit og salaten er fantasiløs.


 

- Dette smaker jo dårlig lapskaus, bryter tilslutt Conor ut.

- Jeg er kvalm, den består på ingen måte uggentesten, legger Lorraine til.

- Vi har ikke døner, men ekte biffkjøtt som vi har marinert selv, sier Akin Yayan ved Oska. Restauranten skal ha for hyggelig betjening som ga dommerpanelet gratis cola i tillegg, men en så dårlig kebab gjør det på ingen måte verdt besøket.



Karakter: 2 av 10

MILLENNIUM (Carl Johansgt. 4)

Kjøttet er en fersk farsevariant som er god på smak.

Pitabørdet er perfekt sprøtt og har god brødsmak.

- Slik skal ordentlig pita være; myk inni og sprø utenpå, sier brødentusiasten Thomas.

Sausen har grei smak, men det er litt for lite av den, mens salaten er standard, uten noe mye ekstra. Ingrediensene i kebaben var bra blandet ulikt mange av de andre restaurantene.

- Dette er en kebab som har alt sitt på det rene, sier Conor.
Millenium Kebab legger ikke skjul på at det er en skikkelig fastfood-plass med sitt kalde interiør.

- Vi har ingen konkurranse, vi ønsker bare å lage den beste kebaben, sier Mohammed Amin ved Millenium.


Karakter: 7 av 10


La Belle i Olav Tryggvasonsgata ville ikke spandere en kebab på StudentTorgets dommerpanel, og avskrev seg derfor fra denne testen.


StudentTorget gratulerer kebabkongene på Aroma Cafè med Trondheims BESTE kebab! Og holder flere av kebabrestuarantene i byen det de lover, dukker flere av dem opp med studentrabatter i nær framtid.