(StudentTorget.no):

Flere og flere ønsker å studere i utlandet, men hvordan finner man fram?

Du har bestemt deg for å ta en grad eller deler av utdanningen din i utlandet, men finner fort ut at det kan være vanskelig å finne fram på egen hånd. StudentTorget gir deg en oversikt over de viktigste organisasjonene som hjelper deg med planleggingen.

 

Kilroy Education

Het tidligere IEC (International Education Center), men har i Norge skiftet merkenavn til Kilroy Education. De representerer statlig godkjente universiteter i Australia, New Zealand, Singapore, England, Skottland, Irland, Spania, USA og Canada, og tilbyr tett oppfølging gjennom hele søknadsprosessen – fra første veiledning og helt fram til studiestart. Med dette menes råd, veiledning og hjelp til søknadsprosessen gjennom samtaler med organisasjonens veiledere. Selv om de representerer over 60 universiteter, er det 32 av disse som Kilroy Education kan mest om.

Hjemmesiden er meget oversiktelig og brukervennlig, og det er lett å bestille mer informasjon om de ulike universitetene med et par tastetrykk. Alle tjenester er gratis for studenten og betales av de universitetene som de representerer.


For mer informasjon – www.kilroyeducation.no

 

Uniabroad

Representerer 30 utdanningsinstitusjoner i 11 forskjellig land. Alle disse har program på engelsk, og de studieretningene organisasjonen har spesialisert seg på er merkantile fag, design, film og media, medisin, hotell og reiseliv, samfunnsvitenskaplige fag, teknologiske fag og språk. Uniabroad hjelper studenten med alt man trenger både før, under og etter selve studietiden, og fungerer i større grad som en støttespiller. Hjelpen er også her helt gratis for studenten.

Hjemmesiden er også her oversiktelig og viser i tillegg nyheter og tips om alt en student trenger å vite om å studere i utlandet.

LES OGSÅ: Studere i Australia? Les om Benjamins semester på Sunshine Coast

For mer informasjon - www.uniabroad.com

 

GoStudy

Representerer over 30 universiteter og høgskoler i 15 land fordelt over hele verden:
Australia, Canada, Dubai, England, Hawaii, Irland, Italia, Nederland, New Zealand, Skottland, Spania, Sør-Afrika, Tsjekkia, USA og Wales. Studiestedene tilbyr et bredt spekter av studiemuligheter innenfor bachelorgrader, delstudier, profesjonsstudier og mastergrader.


I tillegg driver GoStudy sine egne studiesentre hvor du i fantastiske omgivelser kan studere de norske fagene Ex.phil/Ex.fac og Kultur som dialog, enten på Bali, i Brasil eller i Mexico. Alle disse studiene er godkjent av Lånekassen.

LES OGSÅ: Journaliststudier i London: Martine studerer ved Kingston University

For mer informasjon - www.gostudy.no

 

Bjørknes World Wide Education

Representerer over 30 utenlandske universiteter i 10 land, henholdsvis Australia, New Zealand, Canada, England, Skottland, Sveits, Sør Afrika, Sverige, Nederland og Ungarn. I tillegg hjelper de deg kostnadsfritt med informasjon, råd og veiledning.

I tillegg til at universitetene har bachelor- og mastergrader, tilbyr Bjørknes såkalte twinning-program hvor det første året av bachelor -graden er i Norge og de to påfølgene foregår i Australia. Dette gjelder bachelor -studier innen journalistikk, media, sykepleie, internasjonale studier og fysioterapi. Det finnes også muligheter på master nivå der du kan ta det første semesteret av master in peace & conflict studies i Norge og resten i Australia. Dette tilbys sammen Bjørknes International College.

LES OGSÅ: Gratis språkkurs i utlandet!


For mer informasjon - www.worldwide.bjorknes.no

 

Study Abroad

Nordisk organisasjon som representerer universiteter fra 20 ulike land innenfor studieretningene Art & Design Studies, Business Studies og Hotell & Tourism Studies. Hjemmesiden er noe vanskelig å forholde seg til, men organisasjonen utgir jevnlig en avis hvor det står skrevet mye nyttig for alle som studerer i utlandet. Tidligere utgivelser kan leses på hjemmesiden.

For mer informasjon - www.studyabroad.dk

 

Sonans Interstudies

Sonans Interstudies er skandinavisk representant for flere medisinske fakulteter i Sentral-Europa, og formidler et stort antall studieplasser og arrangerer opptaksprøver i tillegg til hjelp med søknad, transport og bolig. Alle tjenestene er gratis. Gjennom Sonans Interstudies kan du studere medisin i Tsjekkia, Polen eller Slovakia, eller ta tannlegestudier eller fysioterapistudier i Tsjekkia.

LES OGSÅ: Studier i Spania: Kristine Reinlie studerer samfunnsøkonomi i Barcelona

For mer informasjon - www.interstudies.no

 

Kulturstudier

Kulturstudier skiller seg fra de andre organisasjonene ved at det er en slags norsk høgskole som flytter sin utdanning til studiesteder som byr på unike opplevelser av kultur og natur. De disponerer vakre studiesentre i Vietnam, India og Nicaragua valgt ut med henblikk på blant annet infrastruktur, trygghet, kulturell interesse og bademuligheter. Kulturstudier har en samlet kapasitet på ca 180 studenter per semester, og tilbyr spansk og latianmerikastudier, utviklingsstudier, sosialantropologi, religionsstudier, psykologi, flerkulturell pedagogikk, fredsstudier, samt Ex.phil/Ex.fac.

LES OGSÅ: Tor studerer ved Sciences Po og på Berkeley samtidig:– To grader fra to kontinenter åpner en verden av videre muligheter


Kulturstudier samarbeider tett med høgskolene og universitetene i Norge, og på deres hjemmeside finner man oversikt over neste informasjonsmøtene der hvor du studerer. Alle undervisningsoppleggene gir studiepoeng fra norske universiteter og høyskoler og kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.

For mer informasjon – www.kulturstudier.no

 

Nyttige lenker:
 

Ansa: Utenlandsstudentenes interesseorgan – www.ansa.no
 

European Employment Services: Jobb, rekruttering og utdanning i utlandet - www.eures.no
 

Oversikt over høyere utdanning i Norden - www.abo.fi/norden
 

Oversikt over anbefalte universiteter i utlandet - www.studentum.no
 

LES OGSÅ: Gratis utdanning i Sverige: Ida Christine studerer gratis i Gøteborg

Oversikt over universiteter i USA - www.studentguideusa.com
 

Senter for internasjonalisering av høyere utdanning - www.siu.no
 

Sommerjobb i utlandet - www.iaeste.no