I USA, varer en bachelorgrad ved et universitet i fire år. Ønsker du å reise til USA for å studere, kan du velge mellom en fireårig universitetsutdanning eller en toårig utdanning ved et community college.

Her kan du lese om hva et community college er, og fordelene ved å gå der.

 

Hva er et community college?

Selv om det ikke finnes en tilsvarende utdanning i Norge, kan community college betraktes som en mellomting mellom norske videregående skoler og universiteter.

Community college varer vanligvis i to år, og tilbyr både yrkesfaglige og studieforbredende programmer.

Melissa Lyon, direktør ved det internasjonale kontoret på Golden West Community College, forteller at mange synes det er utfordrende å komme inn på universiteter og colleges i USA.

Det er ikke like enkelt for alle studenter å komme inn på de beste skolene. Kanskje har de fått dårlige resultater de siste årene på videregående. Uansett grunn, er community college et godt alternativ, for studenter som ikke kommer inn på fireårige universitets og college-utdanninger, sier hun.

Lyon ramser opp en rekke fordeler med å gå på community college:


 

Ingen opptakskriterier

Ofte er det høye opptakskrav til universiteter i USA, derfor har community college blitt mer populært blant amerikanske og internasjonale studenter de siste årene.

Søker du på et community college, trenger du ikke å bekymre deg over lave karakterer fra videregående, for her kommer de fleste inn.

LES OGSÅ: Tomine studerer Internasjonale relasjoner i Los Angeles, USA

 

Lavere kostander

De siste årene har kostnadene for høyere utdanning i USA økt, og mange nyutdannede sitter igjen med mye skolegjeld.

Lyon mener at community college er et godt alternativ, med lavere skolepenger, fordi de er offentlige og støttet av staten.

LES OGSÅ: Kulturforskjeller – Norge vs. USA

 

Du kan overføres til drømmeskolen!

Selv om du kanskje ikke kom inn på drømmeskolen din, kan community college hjelpe deg med akkurat dette.

Etter to år på community college, oppnår du tittelen Associate degree, og kan bli overført til et universitet eller college.

Da gjenstår det kun to år på universitetet, før du får bachelorgraden din.

Noen stater har overføringsavtaler mellom community colleges og fireårige universiteter. Slik blir overføringsprosessen enklere, og ingen studiepoeng blir slettet.


 

Mer støtte og individuell oppfølging

Vanligvis, er klassene mye mindre enn på de store universitetene, og studentene får mye mer oppmerksomhet og oppfølging underveis i studieløpet.

LES OGSÅ: Dyrt å studere i USA - priser for studier i USA

  

Enklere å få seg venner

Lyon forteller at det kan være utfordrende, for internasjonale studenter, å starte på et universitet eller college med flere tusen studenter.

Hun mener at det er enklere å bli kjent med andre på community college, fordi skolene er mindre.

LES OGSÅ: Mitt internship: Duy fikk praksisplass for et reklamebyrå i New York

 

Få nye erfaringer

Lyon forteller at community college er et godt alternativ for norske studenter, som ønsker å oppleve og se verden, få et annet perspektiv og en spennende livserfaring.

LES OGSÅ: Timeplanen på amerikansk high school

 

Støtte fra Lånekassen

Du kan ta en toårig Associate degree ved et community college i USA.

Ettersom det første året av graden ikke regnes for å være på samme nivå som norsk høyere utdanning, vil du kun få 60 studiepoeng, og en toårig Associate degree kan sammenlignes med et årsstudium i Norge.