Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?

Samtidig som det ikke er så mange muligheter for å studere interiør i Norge, følte jeg for å prøve noe nytt.

 

Utveksling til Storbritannia

Navn: Emilie Hoseth

Alder: 23

Studie: Interiørarkitektur og Design

Studiested: Arts University Bournemouth, Bournemouth, England

 

Opprinnelig, søkte jeg helt andre universiteter i England, før jeg møtte noen representanter fra Arts University Bournemouth på en utdanningsmesse.

Etter messen, gikk jeg hjem og søkte etter mer informasjon om skolen og stedet. Jeg fant deretter ut at dette virket som et sted jeg kunne trives.

 

Fortell litt om skolen og studentmiljøet?

Arts University Bournemouth er et ganske lite universitet, med kun linjer og kurs relatert til mer kreative fagområder, som for eksempel interiørarkitektur, dans og teater, film og animasjon.

Siden skolen er såpass liten, blir du lett kjent med folk fra alle linjer og alle kull.

Generelt sett er det et veldig godt studiemiljø i byen, i tillegg er det også godt samarbeid mellom dette universitetet og det mye større hoveduniversitetet i Bournemouth.

 

 

Fortell litt om studiet og undervisningen?

Interiørarkitektur og Design er et studie som er en blanding av arkitektur og interiørdesign.

Du lærer alt fra å velge riktige farger til å tegne tekniske tegninger av bygninger og rom.

Studiet er veldig variert fra person til person, hvor alle oppgavene er helt åpne for egne tolkninger. Det vil si at du lærer akkurat det du vil lære, og kan dermed fokusere på de temaene og områdene innen faget du helst vil.

Universitetet er også veldig opptatt av det kreative resultatet, de er derimot ikke opptatt av akademiske teorier, så i forhold til andre universiteter i England, er det lite skriving av stiler og essayer.

Selve undervisningen er heller ikke delt inn i fag, i stedet har vi forelesninger eller kurs, som er relatert til hva hovedtemaet i oppgavene er.

Stort sett består en skoledag av egenarbeid, hvor vi jobber i en prosess fra research til ferdig produkt.

Vi har heller ikke eksamener, i stedet har vi flere store innleveringer gjennom årene, og et siste hovedprosjekt, som leveres inn i det siste året av studiet.


 

Hvordan var søknadsprosessen?

Jeg oppsøkte først en nettside, som heter «Across the Pond», som arbeider med å hjelpe norske ungdommer med å finne riktig studie og universitet. De hjelper også til med alt som må til for å søke studieplasser. Dette var veldig hjelpsomt, og de hjalp meg med store deler av prosessen.

Når jeg søkte meg inn på Arts University Bournemouth, gjorde jeg det likevel uten de, fordi denne skolen ikke var på listen over universiteter som de har en avtale med.

Søknadsprosessen var litt lang og uvant, men de var veldig hjelpsomme på både Across the Pond og Arts University Bournemouth.

LES OGSÅ: Personal Statement - Hvordan skrive et godt motivasjonsbrev?

 

Hvordan er prisnivået der?

Generelt er det meste ganske mye billigere her enn i Norge.

Spesielt merker man dette på mat eller om man drar ut på byen.

 

 

Hvor mye betaler du for å leie bolig?

Da jeg bodde sammen med tre av mine venninner i et hus, betalte jeg £345 i måneden i husleie, det tilsvarer vel rundt 3700 norske kroner.

Andre regninger kom på toppen av dette, men vi betalte vel ikke mer enn en hundrelapp hver i måneden for internett, strøm og andre utgifter.

LES OGSÅ: Marie har studert filmstudier i London

 

Hva gjør man i fritiden?

Det er mye å gjøre som student.

En stor del av studentmiljøet i England er å dra på byen, men om man ikke liker å dra ut, så er det veldig varmt om sommeren, da er alle ofte på stranden eller møtes hos noen for å grille i hagen.

I tillegg, er det alltid noe som skjer på universitetet, som for eksempel kunstutstillinger eller minifestival i skoleområdet.


 

Hva synes du er det beste med å studere der?

Jeg vil si det beste er at man lærer veldig godt engelsk av å bo her.

Man møter også folk fra hele verden, siden studentmiljøet her er veldig variert, har vi studenter fra alle verdens hjørner.

Du lærer mye om deg selv av å være alene i et annet land, og jeg føler jeg tar med meg erfaringer som jeg kanskje ikke hadde fått om jeg hadde blitt i Norge.

LES OGSÅ: Brexit – Fortsatt usikkerhet rundt utveksling

 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i England?

Det var veldig utfordrende i begynnelsen, siden alt skjer på engelsk, både sosialt og fagmessig.

Heldigvis, er de superflinke til å hjelpe på universitetet, og de har noen som jobber med å hjelpe deg, uansett hva problemet måtte være.

Det er også utfordrende å være lenge borte fra familie og venner hjemme i Norge, heldigvis, er det ganske billige billetter mellom Norge og London.

LES OGSÅ: Ann-Cathrine Sollie studerer politikk og internasjonale relasjoner i Norwich, England

 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i England?

Jeg tror det definitivt er et universitet for alle her i England, det er så mange flere muligheter her enn i Norge.

Hvis man bare gjør nok research, eller finner de riktige folkene til å hjelpe deg med å finne ut hva du vil, er det en enkel prosess, som også er veldig gøy.

 

 

Hva er den største forskjellen på å studere i Norge og i England?

Jeg har aldri studert i Norge, siden jeg tok alle tre årene av min bachelor her i England, så det er vanskelig å sammenligne dette.

Uansett tror jeg, uten å kunne uttale meg for mye om dette, at det er mange flere internasjonale studenter her i England, og det tror jeg skaper et helt annet miljø enn i Norge.


 

Hvordan er en vanlig dag i Bournemouth?

En vanlig dag brukes som regel enten på å gjøre skolearbeid, med de jeg studerer sammen med, på skolen eller i et foredrag.

Ofte, spiser vi lunsj sammen i kafeteriaen med andre fra ulike studier.

Andre dager arbeider jeg hjemmefra, sammen med de tre venninnene mine jeg bor sammen med.

Det som er deilig med å studere, er at man kan ta seg en dag fri om man ønsker, da drar vi ofte på kino sammen, ut for å spise eller en tur på byen.

LES OGSÅ: Henrik studerer politikk i England

 

Vil du anbefale å studere i England, og har du noen tips til nye studenter?

Jeg vil absolutt anbefale å studere i England. Det er utrolig gøy, selvom det til tider er mye å gjøre på skolen.

Det som også er fantastisk med England, er at landet er så lite i størrelse, så om man vil, kan man ta seg en liten tur til andre siden av landet for å oppdage nye ting.

Det er også en utrolig god måte å bli bedre i engelsk på, du vil merke at ordforrådet ditt raskt bygger seg opp, noe som kan være veldig nyttig.