TV3s nye sjekkeguru Hasse Hope (25) har innsett at selv med humor og 30 damer i studio, er det ikke lett å tilfredsstille det jenter vil ha. Du må bli høyere og eldre, er hans råd.

En spontan Twitter-melding forvandlet Hans Christian Hope Heyerdahl, alias Hasse Hope, til reporter i VGTV. Nå skal den unge, lattermilde mannen med bart lede TV3s nye datingshow Dagens mann. 30 single og søte, snille, kravstore og tøffe jenter skal velge eller vrake gutter som dristig søker lykken ved å satse på at de gjør et durabelig førsteinntrykk.

Det høres hardt ut. Hvordan i all verden havnet han her?

–  Planen min har hele tiden vært å bli programleder for et sjekkeprogram på TV3. Jeg var bare nødt til å ta den vanlige sjekkeprogramruta som alle programledere må ta, og den går gjennom VGTV-maskineriet. Ja, jeg vet - veldig klisjé.

LES OGSÅ: Kom igjen og igjen og igjen med disse sexleketøyene

–  Det er jo minst 10 år siden sjekkeprogrammer på TV var hipt. Nå er de tydeligvis på fremmarsj igjen. Hvorfor det, tror du?

–  Mange trodde romansen og kjærligheten døde ut da Helge Hammelow-Berg barberte barten til Hallvard Flatland, pakket sakene sine og dro ut av vår bevissthet. Men jeg har sett flere grupper på Facebook – mange av dem med nesten hundre medlemmer – som ”krever” at sjekkeprogrammer kommer tilbake på TV, så det er helt tydelig at folket har et enormt behov for å se sjekking og forlanger at det kommer tilbake på skjermen. Og hvem er jeg til å motsi folkeopinionen? Folket vil ha sjekking. Da må jeg gi dem sjekking.

LES OGSÅ: Klamydia - plikt til å melde fra - er du godt nok beskyttet mot smitte?

 

 Fakta Hasse Hope

Fullt navn: Hans Christian Hope Heyerdahl
Alder: 25 år
Bosted: Oslo
Utdanning/bakgrunn: Utdannet tekstforfatter ved Westerdahls Reklameskole. Reporter for
”@home” og ”TV-Ekstra” på VGTV.
Aktuell: Programleder for TV3s nye datingshow, ”Dagens mann”.

 

– Hva skiller Dagens mann fra andre sjekkeprogrammer?

–  Jeg kjenner ikke til så mange andre sjekkeprogrammer, bortsett fra Elisas Univers med Robinson-deltakeren Elisa Røtterud. Og det fikk jeg aldri sett, for da det ble sendt for elleve år siden bodde jeg hos foreldrene mine uten kabel-TV. Jeg har imidlertid hørt at Dagens mann er det eneste sjekkeprogrammet i hele verden som byr på 30 single damer i hvert eneste program. Ikke et vondt ord om Elisa Røtterud, men 30 single damer i hvert eneste program - dét klarte hun ikke.

LES OGSÅ: De erogene sonene som øker sexlysten!

– I VGTV spiller du på humor. Hvordan blir dette i det nye TV-programmet

–  Det blir heldigvis masse humor, og det er viktig for meg. Sjekking skal være morsomt, og jeg hadde ikke stilt opp i et sjekkeprogram med tung, alvorlig og seriøs stemning. Det hadde krasjet med mitt neste programkonsept, som heter Dagens begravelsesagent.

–  Hvordan bruker du selv humor når du møter jenter?

–  Jeg bruker alltid humor når jeg møter jenter. Først og fremst for å få dem til å le, men noen ganger bruker jeg det også som sjekketriks. Og da jeg var på ferie i Marokko fungerte dette veldig bra. Jeg kan telle på minst en hånd hvor mange ganger jeg ble tilbudt 100 kameler for å gifte meg med døtrene til lokale kjøpmenn. Humor slår veldig godt an, også i utlandet.

LES OGSÅ: Kjærlighet, utroskap, brudd. Har kjærlighet en best-før dato? SIRE 001

 

 Hasses sjekketips

- Bli høyere.
- Bli eldre.
- Få deg et par sko som skriker "jeg er singel og har sko som skriker ’jeg er singel!’"
- Vær usedvanlig kjekk, særlig utseendemessig.
- Få deg et TV-program uten klausul som sier at du ikke kan sjekke opp deltagerne under innspilling.

 

–  I VGTV undersøkte du kjendisers profilering gjennom Facebook. Har du noen tips til hvordan vi kan bruke Facebook til sjekking?

- Jeg bruker ofte funksjonen Facebook-chat til å få kontakt med jenter. Jeg kan gjerne åpne en samtale med "hva skjer med chatten a, den loker ass", og så er vi i gang. Anbefales.

–  Er du singel selv, altså? 

–  "Ingen kommentar", som single kjendiser pleier å svare når de har fått seg ny kjendiskjæreste. Men ja, jeg er på utkikk.

LES OGSÅ: Flest klamydiasmittede studenter på BI

– Hva ser du etter hos jenter?

– Det jeg ser etter hos jenter er at de er mange og single og at de har lyst til å sjekke herlige menn på TV i all overskuelig fremtid.

– Jøss, da må du jo ha fått drømmejobben. Hva er sjansen for at du stikker av med en av jentene som deltar i programmet?

–  Jeg stikker ikke av med jentene, for jeg har skrevet under på en kontrakt som gjør at jeg ikke har lov til innlede et forhold deltakerne i løpet av innspillingen. Det har jeg også gitt jentene klar beskjed om, så når tolv, tretten av dem blir med meg hjem etter opptak, er alle innforstått med at dette ikke kommer til å ende med et forhold. Vi skal bare spille litt World of Warcraft.

LES OGSÅ: Blind date og sjekking

– Ut fra hva du selv har erfart privat og i forbindelse med innspillingen av "Dagens mann" - hva slår best an hos jenter, mener du?

–  Mange av jentene på programmet er veldig opptatt av høye menn. Så mitt beste tips til menn er å bli høyere. Min mor gav meg dette tipset da jeg var 12 år gammel, men jeg hørte ikke etter.

–  Hvordan er egentlig ”dagens mann” i dag, da?

–  Etter å ha hørt på jentene får jeg som sagt først og fremst inntrykk av at de ikke er høye nok. Men de er nok dessverre også litt for unge.

–  Da burde dere kanskje revurdere datingshow-konseptet. Hvor skal vi finne disse eldre, høye mennene?

–  Ikke fortvil. Etter denne innspillingen skal Elisa Røtterud og jeg tilbringe fire uker på et konferanserom på Radisson-hotellet og drodle frem idéer til neste sesong. Uten at jeg skal avsløre alt for mye, kan jeg fortelle at vi tar sikte på å nå single kvinner og menn i alderen 18-40 som har TV. Arbeidstittelen er Oldboys-landslaget i basket på sjekketokt.

LES OGSÅ: Kristoffer J. Whittaker - Om parforhold og samliv i studietiden #058

 – Som sagt, folket vil ha sjekking. Da må jeg gi dem sjekking.

Dagens mann hadde premiere 29. august på TV3

 

 Fakta - Dagens mann

Nysatsing fra TV3, datingshow ledet av Hasse Hope kjent fra VGTV.
 
Hver episode skal 30 single jenter velge eller vrake gutter etter førsteinntrykk

- Har tidligere blitt laget og sendt i en rekke land, og har hatt stor suksess i Storbritannia, der showet heter Take me out og ledes av komikeren Paddy McGuinness.

 

Dette portrettet har også stått på trykk i studentmagasinet Campus.