(StudentTorget.no):

Navn: Anders Kvernmo Langset Alder: 24

Studiested: Høgskolen i Bergen
Utdanning: Allmennlærer, går 4.året, men har for tiden permisjon for å være leder i Studentparlamentet ved HiB.
Aktuell med:
Er ny leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen.

 

Hvordan og hvorfor ble du engasjert i Studentparlamentet? 

Jeg ble først engasjert i studentdemokratiet som tillitsvalgt i første klasse, og siden det har jeg vært så heldig og blitt valgt inn i styret både i studentrådet lokalt på avdelingen og i Studentparlamentet, det høyeste valgte studentorganet på høgskolen. Jeg ble engasjert i Studentparlamentet fordi jeg brenner for å skape den beste mulige utdanningen, og for at studentenes stemme skal bli hørt. Ved å være engasjert i Studentparlamentet får en virkelig mulighet til å jobbe med de store og viktige sakene, som utdanningskvalitet, studentvelferd og læringsmiljø, og det er veldig spennende.

 

 


LEDER: Anders Kvernmo Langset er leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen. Til daglig studerer han på lærerutdanningen ved skolen, men nå har han tatt permisjon for å være studentpartlamentsleder. 

Hvilke utfordringer har det bydd på å kombinere studiehverdagen med involveringen i Studentparlamentet?


Siden ledervervet er et fulltidsverv har jeg nå for tiden permisjon fra studiene, men det har gått bra å kombinere tillitsverv med studier frem til nå siden mye aktiviteten går i perioder og en stort sett kan prioritere tiden selv. Men du må være strukturert, og du lærer deg raskt å prioritere. I tillegg blir du helt avhengig av kalender, dagen starter med å sjekke den – og det som får plass i kalenderen, det skjer.

 

Hvilken nytte tror du erfaringene fra dette vervet vil ha for deg i fremtiden? 

Jeg er sikker på at du får veldig verdifulle erfaringer! I tillegg til ledererfaringen får du jobbet både politisk og organisatorisk, og du får også god trening i å bruke språket aktivt, både skriftlig og muntlig. Du får også god kjennskap til utdanningssektoren og det politiske system som helt sikkert er nyttig å ha med seg videre. Du blir også god til å kommunisere og samarbeide med ulike mennesker, og du får møte mange andre dyktige og engasjerte mennesker fra hele landet. Det er nyttige erfaringer å ta med seg!

LES OGSÅ: Jørgen Hammer Skogan er Ukas student - leder i Studentparlamentet ved UiO


 

Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?

Målbevisst, sosial og ganske aktiv. Interessert i samfunn, politikk, pedagogikk og musikk. Glad i å snakke og diskutere, stort sett med glimt i øyet.

 

Hva synes du er det beste med å studere?

Det er nok muligheten en får til å utvikle seg ved å møte andre studenter, lærere og pensum i et inspirerende miljø. Det er noe med det å møte inspirerende fagfolk som gir deg lyst til å finne ut mer om lærestoffet, og så kunne diskutere det med dine medstudenter. I tillegg blir du en del av et stort studentmiljø, og kan delta på en drøss arrangementer innen kultur og idrett og politikk. Det er veldig flott.

LES OGSÅ: Ukas studenter: Cathrine Hellandsvik, Fride Severeide, Sandra Arvidsson

 

Og det verste?

Det er nok to ting; det første er at studieåret naturlig legger opp til skippertak to ganger i året, i hvert fall i mitt tilfelle. Det andre at du aldri helt har fri, det er alltid noe ekstra du kunne lest eller jobbet litt mer med.

 

Hva gjør du i fritiden din?

Jeg sliter vel ikke akkurat med for mye fritid, men er god til å slappe av når det først er fri. Da går det ofte i å oppleve kulturbyen Bergen, med konserter, debatter eller kino. Ellers driver jeg en del med musikk, og spiller blant annet gitar i band. Det er få ting som gjør at du kobler mer av alt det andre enn det, da må du være fullt fokusert og tilstede i musikken. Jeg bruker også gjerne noen timer på kafé med aviser og god kaffe, samt prøver å trene innimellom.

LES OGSÅ: Ukas student - Terje skal skrive bacheloroppgave hos forskningsgiganten CERN

 

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? 

Det er spennende verv, og så langt er det både og intensivt og veldig lærerikt. Jeg forventer at Studentparlamentet skal markere seg og være en tydelig og aktiv stemme på vegne av studentene på høgskolen, og at dette semesteret vil gå rasende fort unna.


 

Og hva er målet med utdannelsen din?

Målet er å fullføre utdannelsen med en mastergrad innen lærerutdanning. Tror det både gir flere muligheter samt at jeg som lærer vil få enda mer innsikt og kunnskap til å utøve yrket i fremtidens skole.

 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

Det varierer – det er det fine med Bergen. Oftest blir det i området mellom Kaos, Baran og Lille. En kompis mener det gjelder å holde en viss avstand til sjøkanten, det har han nok rett i. Det akademiske kvarter har også mange fine konserter som er verdt en tur!

LES OGSÅ: NM-gull for Ukas student: Størk Avelsgaard Lien

 

Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

Det vanskelig spørsmål, men siden jeg studerer lærerutdanning hadde det vært spennende å ha med Peder Haug, professor i pedagogikk ved Høgskulen i Volda, for den bakgrunnen han har fra arbeid med lærerutdanningen og skolen de siste tiårene. 

Den andre må bli Jonas Gahr Støre, både for den politiske innsikten og det internasjonale perspektivet. 

Den siste må bli min pappa Edvard Langset, for å være fornuftig og stort sett alltid kunne gi gode råd. I tillegg har han kunnskap om så masse forskjellig.  

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

LES OGSÅ: Ukas student Jarle Sundve

Akkurat nå må det bli ”The Lion’s roar” med First Aid Kit, siden jeg skal på konsert med dem på torsdag.