Navn: Daniel Joachim Kleiven
Alder: 22 år
Studiested: BI Nydalen i Oslo
Utdanning: Siviløkonom, master i økonomi og ledelse

Aktuell med:

Sosial entreprenør og gründer av Kingdom, et kommende røft klesmerke i skate-, snow-, surf-style som skal skape profitt til humanitære prosjekter. De som ønsker mer informasjon kan ta kontakt på joachim@kngdm.no.

 

 

Når og hvorfor bestemte du deg for å starte opp Kingdom?

Ideen har vokst frem gjennom hele året, men den konkrete planleggingen startet i januar. Kingdom oppsto for å tjene inn et økonomisk grunnlag til bærekraftige humanitære prosjekter på en smart måte. Med en liten fleksibel organisasjon med mye drivkraft og bra personer med høy kompetanse å samarbeide med, kan man utrette helt utrolige ting med begrensede ressurser.

Veldig små summer eller enkle handlinger er nok til å redde liv på noen deler av kloden. Det er liv som har en helt uendelig høy verdi. Hvis man hadde brukt hele livet sitt på at den ene personen skulle hatt mulighet til å leve, så hadde det jo lett vært verdt det. Når man i tillegg kan berøre tusen- og titusenvis av mennesker med Kingdom Adrenaline som forener alt fra snowboardere til rappere, skatere og breakdancere, så er det vanskelig å unngå og bli gira.

Jeg har et stort forbilde som brukte hele sitt liv på å leve for andre, stå bak de svakeste, helbrede fiender, gi verdighet til prostituerte, svindlere og utstøtte i samfunnet, være en tjener og utfordret de selvgode som prøvde å dømme eller satte sin egen verdi over andres. Jakobs brev 1,27 forteller dessuten at ren religion eller gudstjeneste, er ved å ta seg av enker og foreldreløse i deres nød, altså ekstrem nestekjærlighet. Det å være kristen handler for meg ikke om utestengelse, krav, kirkebygninger, klesplagg eller liturgi, men et hjerte som knuses av nød og en glødende lidenskap for å kjempe for rettferdighet og verdighet til absolutt alle. Jesus er min motivasjon, men vi har stor respekt for at alle involverte kan legge ned den motivasjonen de selv ønsker.


Hvilken nytte tror du erfaringene fra etableringen av Kingdom vil ha for deg i fremtiden? Har du noen ønsker og mål?

Det som er fett, er at man blir kjent med utrolig mye bra folk, og lærer hvor mye potensiale som bor i hver enkelt person dersom den får mulighet til å utfolde seg. Dessuten er det mengder av erfaringer i oppstarten med prosjektledelse, koordinering, markedsføring og kommunikasjon som man ikke kan studere seg til. Målet for Kingdom er å støtte opp om en ungdomskultur hvor det er creds å bry seg om og leve for andre, samt presse frem en økende trend av CSR (Corporate Social Responsibility). Selvfølgelig i tillegg til at vi ønsker å rette stadig større midler fra forbrukersamfunnet for at flest mulig i verden skal oppleve rettferdighet, verdighet og ha mulighet for livsutfoldelse. Dersom Kingdom-konseptet og Kingdom Adrenaline slår an, vil vi dessuten satse på en aggressiv ekspansjon.

 


Hva har vært den største utfordringen med Kingdom?

Å få mennesker til å bidra økonomisk på et nonprofit-prosjekt hvor vi bare kan tilby indre motivasjon og PR-effekter tilbake. Dessuten å få kontakt med produsenter som kan vise til relativt høy etisk standard og god behandling av arbeiderne sine, samtidig som de kan kommunisere lett og levere tilstrekkelig kvalitet og kvantum.


Hvilke utfordringer har det bydd på å kombinere studiehverdagen med etableringen av  Kingdom?

Det har gjort studiene ekstra interessante fordi du ser at mye av stoffet er veldig relevant i forhold til det man driver med. Blant annet fikk jeg anledning til å levere forretningsplanen for Kingdom som en av fagoppgavene mine. Likevel tar det mye fokus og tid som går utover studiene, så det hadde vært løgn å late som om det går smertefritt.


Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?

Da burde dere egentlig snakke med mine nærmeste venner og familie, men jeg tror det er trygt å si at jeg er en veldig energisk, positiv, sosial, kreativ og målbevisst type.


Hva synes du er det beste med å studere?

Å lære nye ting som åpner dører og muligheter og få større forståelse for hvordan ting henger sammen og fungerer.


Og det verste?

Eksamenstida - do I have to say more? Ikke like motiverende å sitte på en lesesal når man heller ville vært i bakken eller på en beachbane.


Hva gjør du i fritiden din?

Jeg liker å lade opp igjen ved å bruke tid med mennesker, spille beachvolley, kjøre snowboard, trene og høre på lovsang. Det gir meg veldig mye energi og glede.


Hvilke forventninger har du til høsten/det kommende året?

Mange nye opplevelser og spennende folk. Mye planlegging, brainstorming, arbeid, nedturer, oppturer og moro. Det hører med til enhver oppstart, men de som lykkes er de som holder ut og er fokuserte.


Hvor pleier du å dra ut på byen?

På Marita-kafeen, en kafé for rusavhengige i Prinsens gate hvor man får snakke med flere interessante og herlige mennesker med fascinerende historier og tanker. Eller Wayne’s Coffee, som er et nydelig sted å ta en kaffe med folk du ønsker å prate nærmere med, eller hjemme hos vennene mine.


Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

Jesus – Fordi jeg mener Han er den personen i historien som har mest kompetanse på ledelse og særlig endringsledelse. Han har en fantastisk forståelse av hvordan menneskesinnet fungerer, og hvordan man møter mennesker. Dessuten er Han bare en sjukt fet fyr.

Knut Nærum – For underholdning, og fordi alle kollokvier trenger en ekstremt kreativ person som kan snu situasjoner på hodet og finne nye innfallsvinkler.

Morgan Freeman – Fordi den mannen kunne sagt hva som helst, og likevel få det til å høres som et gullkorn.

Gode kandidater jeg valgte bort: Steve Jobs, Blake Mycoskie, min far - Magnar Kleiven, Heidi Baker, Anders Bye, Steinar Olsen, Louie Giglio og Ludigo Andrew Salema.


Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

Josh Wilson – I Refuse