STUDENTPUBER I OSLO

Er du lei av å nistirre i pensumbøkene og har armene fått akutt senebetennelse etter notatskriving? Da er det på tide med en tur på din lokale studentpub. Alle studiebyene har sitt lokale vannhull for studenter, og Oslo er intet unntak. Høgskolene og universitetet har flust med lokaler du kan boltre deg i etter at forelesningene er ferdig for dagen.

 • Fredagsbaren på Khio

  Fredagsbaren på Khio er åpent som navnet tilsier på fredagene, og er Kunsthøgskolen i Oslo sin egen pub. Den drives av andreårsstudenter, og er egentlig litt hysj hysj. Du kan selvfølgelig ta turen selv om du ikke er kunststudent, men da lønner det seg å late som om du kjenner noen der. Her serveres også etter hva ryktene tilsier, byens billigste øl. Hvis noen har klart å snike seg inn og sjekket prisen, ta gjerne å kommenter!

 • Frokostkjelleren

  Frokostkjelleren eller Kjeller'n som den kalles på folkemunne, er vannhullet til jusstudentene tilknyttet UiO, men er selvfølgelig åpent for alle som vil ta seg en tur. Store lokaler og hyggelige priser i baren på både øl, vin og boblevann. Dette lokalet holder til på Holbergs plass, nærmere bestemt Universitetshagen, og har gjennom tidene hatt mang en celeber gjest.


  Ølpris 0,5l: 44*,- (35,-) for medlemmer, 60*,- (48,-) for andre.

 • Det Norske Studentersamfund

  Det Norske Studentersamfund er et naturlig tilholdssted for studentene i Oslo og har sine lokaler på Chateu Neuf, øverst på Majorstua. Her holdes det ofte arrangementer i form av konserter, teater, kino eller debatt. Eller du kan ta deg en tur i baren som er åpen alle dager fra mandag til lørdag.

  Ølpris 0,5l: 62,- (47,- for medlemmer)

 • Hvelvet

  Hvelvet er studentpuben til Campus Kristiania og holder til i Kirkegata 4. Studentpuben drives frivillig av studentene ved skolen, og hver torsdag spiller DJ-en opp til dans. Ta med deg studiekameratene og kom i godt humør!

  LES OGSÅ: Wet T-shirt konkurranse på BI-fest

  Ølpris 0,5l: 39,-

 • Kringsjå studentpub

  Kringsjå studentpub ligger i studentbyen oppe på Kringsjå. Denne drives av frivillige og stedet arrangerer fester, konserter og faglige arrangementer. For de som ønsker et sted å bare slappe av, har de også et utvalg med brettspill du og dine venner kan bryne dere på i lag med en øl.

  Ølpris 0,5l: 40,-

 • fuBar

  fuBar er NITH sin egen pub som arrangeres hver torsdag og fredag, og driftes av studentene ved høyskolen. Puben startet som et sosialt tiltak for at studentene skulle bli kjent utenom forelesningene. Dette er et populært utested for studentene ved Norges Informasjonsteknologiske Høgskole.

  LES OGSÅ: Studenter og rus - hva gjør rus med oss? Med professor og forsker Thomas Clausen | Studentopplysningen


  Ølpris 0,5l: 42,-

 • RF-kjellern

  RF–kjellern er Realiststudentenes eget lokale og holder til i kjelleren i Vilhelm Bjerknes' hus på Blindern. Her er det plass til om lag 200 øltørste studenter, og stedet har siden 1984 tilbudt konserter, pub og filmvisning for studentene.

  Ølpris 0,5l: 45,-

 • Samfunnet Bislet

  Samfunnet Bislet holder til i Pilestredet 52 og er HiOA sin egen pub. Den holder faktisk til i kjelleren til Frydenlund sine gamle lokaler, og er dermed et perfekt samlingspunkt for høgskolens øltørste studenter. Hver onsdag arrangeres det pubquiz, og det er ikke uvanlig at lokalet har stand up eller konsert.

  Ølpris 0,5l: 40,-

 • Samfunnet Kjeller

  Samfunnet Kjeller (CELLA) holder til ute på Kjeller, og er et vanlig tilholdssted for studentene ved Høgskolen i Akershus. På dagtid brukes den til lunsj- og kaffepauser for hardtarbeidende studenter, mens på kvelden forvandles Cella til et trivelig lokale for de som ønsker å ta seg en øl til fotballkampen, eller en runde med biljard.

  LES OGSÅ: Test av årets juleøl

  Ølpris 0,5l: 40,-

 • SAMKROA studentpub

  SAMKROA er studentene på Samfunnsfag ved høgskolen i Oslo sin egen lille bule, og serverer det som kanskje er byens billigste halvliter? Denne drives av studenter og frivillige ved skolen, og har ofte fester og stand-up. Den ble startet for at studentene ved linja skulle bli litt bedre kjent med hverandre gjennom fadderuka, og i resten av året.


  Ølpris 0,5l: 35,-

 • SV-kjellern

  SV-kjelleren ligger i kjelleren på Eilert Sundts hus på Blindern og er det Samfunnsvitenskapelig Fakultetsforening sin egen pub. På folkemunne blir den også kalt U1 kjelleren og var et etterlengtet tilskudd til utelivet oppe på Blindern. Her er det kafé på mandag, onsdag og fredag, pub på fredagene, samt fester og konserter. Gratis inngang hvis du er medlem av SVFF, og alle kan melde seg inn.

  LES OGSÅ: Hvordan bli kjent med folk på fest: Festpanelet hjelper deg!

 • Torsdagskro på Lawo

  Torsdagskro på Lawo er populært blant studentene på BI i Nydalen, selv om utestedet holder til nede i Universitetsgata 26. Hver torsdag arrangerer utestedet studentkro, med frivillige bartendere fra BUFF, og tiltrekker seg rundt 1000 studenter hver uke. Her kan de tilby billig vin og øl, i stilige lokaler.

 • uglebo

  Uglebo Studentpub tilhører det Humanistiske Fakultet ved UiO, og ligger i HF sin mørke kjeller. Ta deg en tur hit etter du har fått nok av lesesalen, og slukk tørsten med en øl til studentvennlige priser. Uglebo er et trivelig sted å skravle med studiekameratene, og serverer gode vafler når sulten melder seg.

  LES OGSÅ: Bildeserie: Halloweenfest på NISS 2010


  Ølpris 0,5l: 40,-

* Ølprisen er omregnet til per 0,5 l.

Prisene ble oppdatert mars 2014. Har vi glemt noen steder, send en e-post til redaksjonen@studenttorget.no, og vi skal oppdatere så fort vi kan!