Navn: Trym Døviken
Alder: 23 år
Studiested: Universitetet i Oslo (UiO)
Utdanning: Medisin

Aktuell med:

UKEsjef for studentfestivalen UKA på Blindern 2011 som arrangeres fra 26. januar til 6. februar. Festivalen foregår på Blindern Studenterhjem, rett ved UiO Campus og Blindern T-banestasjon.

UKA byr blant annet på revy, studenttalentkonkurranse i stand-up, Blindernmesterskap i spark med påfølgende Afterspark, intimkonserter med headlineren Datarock, og andre band som Oslo Ess, Norma Sass, Glittertind, Ultra Sheriff og Arnie “Skiffle Joe” Norse, foredrag med Gunnar Sønsteby og Per Fugelli og fest hver dag under hele UKA.

 

Hvordan og hvorfor ble du engasjert i UKA på Blindern?

UKA på Blindern arrangeres i sin helhet av beboere på Blindern Studenterhjem. Jeg flyttet inn på studenterhjemmet i 2008 og ble engasjert i UKA på Blindern 2009, da som skuespiller i UKErevyen “Makabaret”. Etter hver forestilling var det fest i kjelleren med fem temabarer, intimkonserter, DJs, stand-up, foredrag og en stemning som ikke finnes noe annet sted i Oslo. Med så mange gode minner fra UKA 09 søkte jeg på stillingen som UKEsjef for UKA 11 da den ble utlyst. For å planlegge en festival som UKA på Blindern - det er usannsynlig moro.


 

Hvilke utfordringer har det bydd på å kombinere studiehverdagen med livet som sjef for festivalen?


Hvis du spør studiekameratene mine om hvem jeg er, så kommer nok en del til å svare at de trodde jeg hadde dumpet eller sluttet på studiet. Jeg har med andre ord ikke vært på så mange forelesninger den siste tiden. Heldigvis er det mange dårlige forelesere på studiet jeg går på - det er i hvert fall det jeg har blitt fortalt. Og siden
jeg faktisk ikke kan vite noe om nivået på forelesningene uten å ha vært tilstede, så velger jeg å stole på mine studiekameraters vurdering og sliter således ikke med noen fortvilelse over ikke å ha vært så mye til stede.

LES OGSÅ: Simon Ertzeid er Ukas student - medisinstudent og programleder

Det er selvfølgelig mange gode forelesere på studiet mitt også, og jeg har jo brukt mindre tid enn planlagt på studiene i perioder, men takket være noen dyktige kollokviekamerater så har jeg klart meg godt gjennom eksamensperiodene. Deres kunnskapspupp har holdt meg mettet på pensum.

 

Hvilken nytte tror du erfaringen med festivalen vil ha for deg i fremtiden?


På Blindern Studenterhjem forenes engasjerte og kreative studenter fra vårt vidstrakte land under samme tak. Vi har tilhørighet til forskjellige studiesteder i Oslo, og utgjør en veldig heterogen
gruppe. Det er jo en kjempestyrke for UKA, for det betyr at vi har bred kompetanse samlet på et sted. Når du krydrer det med sterkt frivillig engasjement for en tradisjonsrik festival, så blir det gode resultater.

Erfaringen med å jobbe sammen med folk med ulik faglig og kulturell bakgrunn anser jeg som nyttig i en hver sammenheng som stiller krav til samarbeid mellom større grupper mennesker. Overføringsverdien til arbeidslivet er stor. Dessuten får man jo erfaring med å møte
ulike utfordringer som oppstår underveis i prosessen. For øvrig vil jo erfaringen med å planlegge festival komme til nytte hvis anledningen til å gjøre noe liknende byr seg igjen.

LES OGSÅ: Marte er leder for Oslostudentenes idrettsklubb

 

Hvordan påvirker engasjementet ditt i UKA på Blindern din hverdag?

UKA påvirker hverdagen min i den forstand at den stiller større krav til struktur og planlegging. Dessuten blir det en slags brudden studietid. Sitter man for eksempel på lesesalen en dag og er klar for å fordype seg i pensum, er det lett å falle for fristelsen og la seg avlede av e-post og mobil. Heldigvis har jeg lest “Øyeblikkets Tyranni. Rask og langsom tid i informasjonalderen.” av Thomas Hylland Eriksen. Anbefaler for øvrig alle som har auto-update av Facebook på iPhone å lese den boken.


 

Hvordan vil du beskrive deg selv som person overfor de som ikke kjenner deg?

LES OGSÅ: Maria Sørlie er Ukas student - Driver egen bedrift ved siden av filmstudiene

Ganske standard: hyggelig, morsom til tider, hardtarbeidende, positiv, men realistisk og engasjert.

 

Hva synes du er det beste med å studere?

En kombinasjon av det å lære og selv velge hva jeg vil lære når. Den friheten er viktig for meg. Å studere handler om mye mer enn kun det å tilegne seg kunnskap. For all del, det er viktig at du innehar den kunnskapen som arbeidslivet krever av deg ved endt studiegang, men samtidig er studietiden en gylden anledning til å utvikle seg på andre arenaer enn lesesalen.

 

Og det verste?

Unødig krav til obligatorisk oppmøte på deler av undervisningen.

 

Hva gjør du i fritiden din?

LES OGSÅ: Ukas student: Jeanett Vasskog

Jeg slapper av i godt selskap, ofte med venner og andre kjære, gjerne med film eller spill og leker. Mine interesser er idrett, både delta og se på og musikk, både delta og lytte til.

 

Hvilke forventninger har du til ditt neste semester? Og hva er målet med utdannelsen din?

Jeg er akkurat blitt ferdig med den prekliniske delen av medisinstudiet og ser veldig frem til klinikken og “hands-on”-kunnskap. Det er et læringsmiljø som passer meg godt. Målet med utdannelsen min er i første omgang å få lisens som lege. Så får vi se om det blir bruk for meg eller om jeg gjør noe annet.


 

Hvor pleier du å dra ut på byen?

LES OGSÅ: Ida Marlene Henriksen er leder i Norsk Start

Jeg har vært på flere ålreite steder, men det er begynt å bli lenge mellom gangene jeg drar ut. På studenterhjemmet har vi egen bar og det har nok noe med det å gjøre. Under UKA har vi fem åpne
barer, og da inviterer vi byen til oss.

 

Du får velge tre mennesker, døde eller levende, til din kollokviegruppe. Hvem velger du, og hvorfor?

Mark Zuckerberg: Fordi han kan nå 500 millioner “venner” innen kort tid med spørsmål om aktuelle problemstillinger, pressesjef for UKA på Blindern 2011, Sanne Lorentzen, fordi hun utstråler en aura og glede som smitter alle som en godpest. Hun dreper all tendens til forsuring av arbeidsmiljøet som man kunne tenkt Mark Zuckerberg førte med seg. Og hvis vi ser bort i fra det faktum at døde mennesker neppe er veldig bidragsytende kollokviekamerater, så ville jeg valgt
Niccolò Machiavelli for rådgivning i vanskelige spørsmål.

LES OGSÅ: Ukas student: Deltaker i Amazin Race: Ivar Hesmyr Falander

 

Velg en sang som beskriver din livssituasjon akkurat nå?

"Dr. Mowinckel" av Kaizers Orchestra