(StudentTorget.no): 

Selv om påsken for studenter betyr at eksamen er rett rundt hjørnet, er det greit å ta seg litt fri og puste ut mellom slagene.  

Her har vi snekret sammen en liste med litt underholdning som vi kan anbefale til en ledig stund, enten du er på hytta eller hjemme. 

 

Album

 

Susanne Sundfør - «The Silicone veil» 

Susanne Sundfør har fått gode kritikker for sitt nye album «The silicone veil». Den melankolske stemmen fra Haugesund leverer igjen behagelige lydbilder. Perfekt å ha i bakgrunnen når du leser en god bok, pensumlitteratur eller slapper av med et glass rødvin. Sjekk ut sangene «White foxes», «When» og «Diamonds».

 

The Shins – «The port of morrow»

 


NYTT ALBUM: Det har vært stille rundt artisen Bertine Zetlitz de siste seks årene, men i mars kom hennes sjette album «Electric feet» ut.

Indiebandet fra USA er endelig ute med nytt album, dette er det femte i rekken og fem år etter den siste skiva «Wincing the night away». Vi har allerede rukket å bli godt kjent med hiten «The simple song», som til stadighet dukker opp på radioen. Dette er myk og god musikk som er behagelig for øret. Andre hiter på plata vi kan anbefale er «It`s only life» og «september».

 

Bertine Zetlitz – «Electric feet»

Dette er et album med litt mer futt i, rocka og elektrisk, sett det på, og du får lyst til å danse! Isprinsessen Bertine Zetlitz er tilbake med et nytt album, det sjette i rekken etter en pause på hele seks år.  Godbitene kommer på rad og rekke. Sjekk ut tittelsporet «Electric feet», «Get me out of bed» og «One in a millon». 


 

Sanger

 

At your leisure – Kill the elephant 

NRK Urørtbandet At your leisure sin første singel «Kill the elephant» er definitvt verdt å bruke litt tid på. Dette er en sang du blir glad av. 

LES OGSÅ: Helene Sandvig om sin studietid i Volda

 

 

Gotye feat Kimbra  – Somebody that i used to know 

Denne begynner å bli gammel, men den er likevel veldig behagelig å høre på, jo mer du hører den, jo bedre blir den. Sangen er mystisk, annerledes og overraskende på en gang. 

LES OGSÅ: Siri Nilsen - portrettintervju i Campus

 

Kent - 999

Endelig har Kent kommet med en ny sang. 999 er rocka og rolig på samme tid. Dette er en sang med masse energi som er verdt å sjekke ut. 

LES OGSÅ: Livid Jeans - Jeans med bare Hendene

 

Serier

 

Lilyhammer

Serien i åtte episoder som gikk på NRK i vinter har nå kommet ut på DVD. Mafiabossen Frank «The Fixer» Tagliano, tyster og må rømme fra New York. Han tenker tilbake på OL på Lillehammer, og velger seg Opplands-byen som ny base. Han skifter navn til Giovanni Henriksen og vi får følge med på hvordan det går med den tidligere mafiabossen når han skal finne seg til rette i bygde-Norge.

 

 


60-TALLSDRAMA: Mad Med sesong 5 har sesongpremiere i Norge på kanalen Vox 8. april. I mellomtiden kan du kose deg med sesong 1-4 som er ute på DVD. 

Broen 

Kritikerrost svensk/dansk krimserie på ti episoder. Det starter med et drap på grensen mellom Sverige og Danmark som viser seg å være et dobbeltdrap, kroppene til ofrene er delt på midten og satt sammen til en. Politietterforskerne Saga Norén fra Malmö og Martin Rohde fra København befinner seg snart på åstedet, og med dette begynner en voldsbølge som ingen har sett maken til.


 

Mad men

Vi befinner oss på 60-tallet og handlingen er lagt til reklamebyrået Sterling Cooper på Madison Avenue i New York. Vi møter menn og et fåtalls kvinner som jobber i reklamebransjen. Hovedpersonen er den litt mystiske, men kjekke og mørke Donald Draper, som det er vanskelig å komme under huden på, men underveis får man mer og mer innblikk i fortiden hans. Han er tilsynelatende perfekt, med den vakre konen Betty og to barn. Vi får blir bedre kjent med kjønnsrollemønstrene og verdiene som var gjeldende for 40 år siden, og som sakte men sikkert blir utfordret. 

LES OGSÅ: Hank Von Helvete - Om troen, omvendelsen og rockefortiden

 

Filmer

 

Midnight in Paris

Dette er Woody Allens kjærlighetshyllest til den romantiske byen Paris. 

 


HOLLYWOODVERSJON: Stieg Larssons første bok i Millenniumstrilogien, «Menn som hater kvinner» har fått sin egen Hollywoodversjon.

Filmens hovedpersoner er Gil (Owen Wilson) og hans forlovede, Inez (Rachel McAdams). De har dratt på en reise til Paris sammen med hennes foreldre. En tur som vil forandre livene til dem alle sammen. Det som fort blir klart i filmen, er at alle i reisefølget har ulike preferanser til besøket i den franske hovedstaden. 


 

Moneyball

Filmen er basert på en sann historie om Billy Bane (spilt av Brad Pitt), som er sportsdirektør for baseballlaget Oakland A i California. Han har ikke mye penger å rutte med, og må finne nye metoder for å oppnå resultater på. Han ansetter Peter Brand som har studert ved prestisjeuniversitetet Yale, og har matte og statistikk som sitt spesialfelt, og sammen satser de på å bygge opp et vinnerlag ved hjelp av systematisk statistikkanalyse. 

LES OGSÅ: Filmene du kan se på Valentine's Day

 

The girl with the dragon tattoo

Dette er Hollywoodversjonen av filmen «Menn som hater kvinner», første bok i Stieg Larssons kritikerroste trilogi.

Gravejournalisten Mikael Blomkvist er nettopp blitt dømt til fengsel for ærekrenkelse. Den dyktige hackeren og researcheren Licbeth Salander har samtidig foretatt en bakgrunnssjekk av Blomkvist på oppdrag for industriherren Henrik Vanger. Når Vanger så tilbyr journalisten et helt spesielt oppdrag, krysses veiene til Blomkvist og Salander. Sammen graver de dypt i fortiden til familien Vanger, noe flere familiemedlemmer setter liten pris på - og støter etter hvert på en historie som er mørkere og blodigere enn noen av dem hadde kunnet ane.  


 

Bøker

Påskekrim hører jo høytiden til. Her er noen krimbøker du kan kose deg med i påska:

LES OGSÅ: Kristian kjemper for å komme på Stortinget

 

Torkil Damhaug «Ildmannen»

 


PRISVINNER: Med denne thrilleren vant tidligere psykiater og lege Torkil Damhaug Rivertonprisen i år. 
 

Den tidligere legen og psykiateren Torkil Damhaug fikk nylig Rivertonprisen 2012 for denne romanen. Her er et lite utdrag av handlingen: 

«En natt sent i mars antennes stallen på Stornes gård. Nærmere tretti hester brenner inne. Utover våren herjes flere steder i nærheten av brann, og attenåringen Karsten og hans seks år yngre søster trekkes inn i en strøm av uhyggelige hendelser. Flere liv skal gå tapt når Ildmannen raser».

LES OGSÅ: Musikk som yrke: Martine Rygvold satser alt på musikken

 

Camilla Läkberg «Englemakersen»

Dette er den nyeste boken til den svenske krimdronningen. 

Det er påsken i 1974. En familie forsvinner sporløst fra  øya Valö utenfor Fjällbacka i Sverige. Alle bortsett fra den ett år gamle datteren er borte. Gåten blir aldri løst. Mange år senere returnerer Ebba tilbake til Valö og huset deres, hvor faren ledet en internatskole før han forsvant med resten av familien.


Ebba og mannen Mårten har nettopp mistet sin tre år gamle sønn, og i et forsøk på å komme over sorgen bestemmer de seg for å pusse opp det gamle huset og starte et pensjonat. Nesten før de er ferdige med oppussingen er det noen som forsøker å tenne på huset, og når de fjerner gulplankene i spisestuen finner de størknet blod under. 

LES OGSÅ: Vårmusikk - Artistenes favoritter

 

Chris Tvedt  «Av jord er du kommet»

Ny krim fra Chris Tvedt som vant Rivertonprisen 2011 for boka Dødens sirkel. 

«Av jord er du kommet» starter med at en gammel mann henrettet i en skogsbygd på Østlandet. Etterforsker Edvard Matre finner ingen spor i saken, og i Oslo åpnes en massegrav med pasienter fra Gaustad sykehus etter mye press. I Bergen blir en ung kvinne funnet myrdet, mens en annen ligger i koma. Det er snakk om en mulig seriemorder. I Bergen får Matre beskjed om at hans mor, som han trodde lå begravet i Bergen, er funnet i massegraven ved Gaustad. Etterforskeren vet ikke lenger hvem han er, men etter hver som etterforskningen fører frem, får han vite mer enn han egentlig vil.


 

Apps

 

Draw Something

Ut med Wordfued inn med Draw something. 

 


AVHENGIGHETSSKAPENDE: Laster du ned appene tap the frog og Tap the frog 2 får du ikke gjort så mye annet i påsken. Du må kjempe mot tiden fra første sekund. 
 

Denne appen ligner på spillet fantasi. Du skal tegne til din motspiller, og vedkommende skal prøve å tippe hva du tegner. Det er ingen vinner eller taper her, men når du greier det får du poeng ut fra vanskelighetsgraden på tegningen, det får også tegneren. Poengene kan du spare til å kjøpe flere farger eller bomber som du kan bruke til å eliminere bokstavene til en vanskelig tegning eller for å få nye tegnemuligheter. 

Gratis finnes både for iPhone og Android-telefoner

LES OGSÅ: Mah-Rukh Ali: Jenta som ingen kunne målbinde

 

Tap the frog

Dette er et avhengighetsskapende og til dels stressende spill. Du har flere forskjellige brett og du for ulike oppgaver. For eksempel skal du forsøke å få bort så mange frosker som mulig (av 50 stykker) i løpet av fem sekunder ved hjelp av kun fingrene, vaske frosken ren på kortest mulig tid, kjøre så fort som mulig og mange andre stressende og morsomme ting. 

Oppfølgeren Tap the frog 2 er også veldig morsom. Her skal du samle så mange bobler du kan på vei til verdensrommet, rangere tall fra minst til størst på tid, bygge den høyeste blokken, kjøre frosken på skateboard så langt som mulig. Her er det masse moro

Finnes kun for iPhone. Tap the frog er gratis, mens tap the frog 2 koster sju kroner. 

LES OGSÅ: Teaterhøgskolestudenter setter opp Peter Pan

 

RunKeeper

 

Perfekt for påskefjellet. RunKeeper bruker GPS-teknologien som finnes inne i telefonen din for å finne ut hvor mye du har bevegd deg og hvor mye du har forbrent. Perfekt for både løping, gåturer, sykling og ski.

Appen er gratis men finnes kun for iPhone.

LES OGSÅ: På impulstur i påska? Slik finner du billige hotellrom